Örebro spräckte HIF:s förlustnolla

Tre träffar i målställningen och en missad straff. Till slut lyckades dock Örebro spräcka Helsingborgs nolla och vann med 2-0.

Örebro har haft problem med målskyttet i inledningen av allsvenskan och efter halvlek i hemmamatchen mot Örebro var det många tunga suckar runt Bhern Arena. Inte undra på det.

Sedan Örebro tagit hand om taktpinnen helt efter halva första halvlek staplades fina målchanser på varandra.

Bästa chansen hade Kim Olsen, från straffpunkten, sedan Joel Ekstrand fällt Eric Bassombeng och blivit utvisad. Men Helsingborgs målvakt Pär Hansson chansade till vänster och räddade snyggt. Två gånger före straffen, en gång efter träffade Örebros Fredrik Nordback målställningen. En nickstyrning, en frispark och ett skott från nära håll.

När Örebro väl spräckte nollan var det lite lagom okonventionellt. Kim Olsson låg på marken efter en luftduell mot målvakt Hansson. Hansson dök mot bollen men Olsson hann skjuta och såg till sin stora glädje bollen rulla över linjen. Hansson protesterade, men domaren Sven-Martin Åkesson godkände målet.

Örebro började efter ledningsmålet spela mer försiktigt men släppte inte till några riktigt farliga chanser bakåt, Emra Tahirovic kunde i stället öka till 2-0 sedan HIF flyttat upp allt mer spelare. Helsingborg tvingades vända med med säsongens första förlust i bagaget.