Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Malmö har lärt sig konstgräset: ”Ingen ursäkt längre”

Allsvenskan

Malmö har svårt på Borås Arena. Men Daniel Andersson tycker inte det kan skyllas på konstgräset. Spelarna kan underlaget nu.

Ikväll möter Malmö FF Elfsborg på bortaplan. Malmö har inte besegrat Elfsborg på Borås Arena trots fem försök. I fjol blev det storstryk med 0-4. Men lagkaptenen Daniel Andersson säger att konstgräset inte längre håller som ursäkt.

- Man har vant sig och de yngre spelarna har vuxit upp med det. Ingen i laget känner sig obekväm med det, säger Daniel Andersson till Sydsvenskan.

Några särskilda förberedelser inför match på konstgräs behöver laget inte.

– Vi förbereder oss som inför vilken match som helst. Det var mer snack förr när vi hade fler äldre spelare som verkligen inte gillade underlaget. Vi grävde ner det spöket i fjor.

Annons

Daniel Andersson har själv fått lära sig att bemästra konstgräset. När han återvände till Allsvenskan efter sina år i Italien hade planerna börjat utrustas med konstgräs.

– När man aldrig tidigare spelat på konstgräs, så blir det så klart en omställning. Jag tyckte det var frustrerande i början. Får jag välja så föredrar jag en bra gräsmatta, men jag ser inte konstgräs som något problem alls.

Publicerad 2009-04-22 kl 13:13
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto