Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK med bästa möjliga lag mot Norrköping

Allsvenskan

Svenska cupen kan vara en snabb väg ut i Europa. Det har AIK insett och åker med starkaste möjliga manskap till mötet med IFK Norrköping på söndag.

- Cupen är absolut viktigt. Det räcker med att vinna fyra matcher så väntar final. Därför åker vi med bästa laget, säger assisterande tränaren Christer Swärd.

Det är tajt spelprogram i allsvenskan och superettan för tillfället. Matcher i torsdags och i mitten av nästa vecka. Därför väljer många tränare att vila sina startspelare inför kommande serieuppdrag, men inte tabellettan AIK. Förutom skadade spelare åker klubben med fullt manskap till Norrköping för cupmatch. AIK satsar hårt på turneringen som är den kortaste vägen till en Europaplats nästa säsong.

- Ja, om man har bra form när cupmatcherna spelas och lite tur i lottningen så kan det vara en kort väg. Här behöver man bara vinna fem matcher medan man måste spela bra genom hela allsvenskan för att nå en Europaplats den vägen.

Annons

Här stöter den allsvenska serieledaren på ett stukat IFK Norrköping som inte vunnit än den här säsongen och spelade match så sent som i fredags. AIK gör en förändring i sin trupp sedan matchen mot Örgryte i veckan. Viktor Lundberg kommer in och febersjuke Saihou Jagne utgår. Några ordinarie spelare som är med i truppen kan få vila från start.

- Det kommer vår sjukgymnast att ta i på matchdagen. Eftersom vi har en tuff match redan på onsdag mot Helsingborg kommer han att se över vilka som behöver vila från start, säger Swärd.

Publicerad 2009-04-25 kl 15:39
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto