Blåvitt krossade division 2-lag: "Dödade matchen efter en kvart"

IFK Göteborg ställde ett rent reservlag på benen mot Ersboda. Helt rätt val skulle det visa sig. Redan efter 26 minuter ledde laget med 5-0. Till slut vann Blåvitt med 8-1.

- Det var full gas från början och vi dödade matchen efter en kvart, säger mittfältaren Thomas Olsson till TV 4.

Det tajta spelprogrammet i allsvenskan gjorde att IFK Göteborgs tränarduo valde att ställa över samtliga spelare som startade mot Hammarby i torsdags. Istället gav firma Rehn/Olsson chansen till spelhungriga reserver. Division 2-laget Ersboda var aldrig riktigt med och redan efter en dryg kvart hade Jakob Johansson gjort mål på straff, Daniel Alexandersson utökat och Erik Lund styrt in 3-0. Förnedringen i första halvlek fortsatte med två ytterligare mål. Ersboda fick en straff vid ställningen 0-5, men IFK-målvakten Markus Sandberg knep Daniel Larssons straff.

- Vi hade alldeles för mycket respekt i början. Vi klev inte dit och var nästan lite rädda, säger Ersbodas anfallare Simon Johansson.

- Vi äger första 35 minuterna och spelar ut dem fullständigt. Sedan tappar vi lite, säger IFK:s Tobias Sana.

Publicerad 2009-04-25 kl 17:56