Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Leicester och en Premier League-klubb slåss om den svenske talangen

England

Astrit Ajdarevic, 19 år, är just nu utlånad från Liverpool till Championship-klara Leicester. De vill behålla svensken, men även en Premier League-klubb vill ha Ajdarevic, berättar han för fotbollskanalen.se

Liverpool värvade den då 16-årige Astrit Ajdarevic från Falkenberg där han redan hade debuterat i a-laget. Efter det har det gått trögare och steget till de stora grabbarna på Anfield såg ut att vara oändligt stort. I mars i år lånades han ut till League One-klubben Leicester. De är nu klara för Championship och Ajdarevic kan bli kvar.
- Det finns en chans till det och klubbarna förhandlar just nu. Leicester förhandlar med både Liverpool och med min agent, säger Ajdarevic till fotbollskanalen.se.

Det är en match kvar, sedan upphör ditt lånekontrakt, hur har tiden i Leicester varit?
- Det var svårt att komma in i och med att de ledde ligan och allt flöt på. Jag kom mer in som en hjälpande hand men jag har fått förtroende och fått spela i stora matcher för klubben. Det känns mycket bättre än innan för nu har jag fått spela i a-laget.

Annons

Vad har lagets manager sagt?
- Han är nöjd och säger att han vill ha mig till nästa säsong i Championship och då får man ju utgå ifrån det om det nu blir så att jag stannar.

Ajdarevic berättar att han gärna stannar, men att det finns alternativ.
- Det är Leicester och en till som är konkret intresserade. Den andra är ingen storklubb som Liverpool eller Manchester Untied, men det är en Premier League-klubb.

I vintras försökte Blackburn värva svensken, men den övergången gick i stöpet efter att klubben bytt manager. Istället blev det en mer anonym tillvaro i League One, men Astrit Ajdarevic ångrar inte att han flyttade.
- Ska jag vara riktigt ärlig så visste jag inte så mycket om Leicester innan, men nu när jag varit här vet jag att det är en riktigt stor klubb. Med fansen här är klubben för stor för både League One och Championship. Kapaciteten finns för Premier League.

Annons

Ajdarevic är just nu utlånad till Leicester, men i avtalet finns en klausul som gör att lånet kan bli permanent.

Publicerad 2009-04-26 kl 12:25
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto