Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Shaaban tillbaka – ekonomisk smäll för Bajen

Allsvenskan

Hammarby fick goda sportsliga nyheter på lördagen då Rami Shaaban gjorde comeback. Tyngre ekonomiskt i och med att klubben nu måste börja betala målvaktens mycket höga lön.

När Rami Shaaban skadade sig var det ett tungt slag för Hammarby sportsligt. Samtidigt innebar det att klubben slapp betala målvaktens lön under finanskrisens första hårda månader.
På lördagen gjorde han comeback för Hammarby och nu måste man börja betala lönen igen.
- Är han frisk så betalar vi som arbetsgivare hans lön. Han blev friskförklarad i fredags. Alla spelare som är friska och kan spela måste ju vi betala lön för och när spelare är skadade finns det ju andra regler, säger klubbens fotbollschef Lasse Eriksson till fotbollskanalen.se

- Han har varit sjukskriven och har då ingått i samma försäkringsskydd som gäller alla personer som blir sjukskrivna i arbetslivet. Sedan har vi en avbrottsförsäkring med honom.

Annons

Enligt olika medieuppgifter ligger Rami Shaabans lön på cirka 100 000 kronor per månad. Shaaban skadade sig den andra juli ifjol, alltså nästan tio månader sedan. Totalsumman för hans lön under den tiden är lätt att räkna ut och helt klart en betydande summa.

Hur mycket har Hammarby betalat under Shaabans skadefrånvaro?
- Jag vet inte exakt hur mycket vi har betalat, hur mycket han har fått från försäkringskassan och hur mycket han har fått ut från försäkringen. Men jag vet att han, precis som andra lite dyrare spelare, är försäkrad för att vi ska kunna få ersättning om det uppstår sådana här lite allvarligare skador. Det är en policy som vi har.

Publicerad 2009-04-26 kl 17:38
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto