STREAMA PÅ LÖRDAG
IF Brommapojkarna - Mjällby AIF
IF Brommapojkarna
Mjällby AIF

BP kom till mötet med Halmstad med en färsk 4-3-seger mot IFK Göteborg i ryggen.

Således var det många som trodde att en trepoängare var nära när Halmstads Marcus Olsson nickade in 1-0-målet bakom egen målvakt redan efter 23 sekunders spel.

Men det skulle uppstå visst darr på BP-ribban denna lördagseftermiddag.

Halmstad spelade upp sig efter mardrömsstarten och när André Calisir styrde in kvitteringen i eget mål efter 26 minuters spel var matchen återigen vidöppen.

Men det var Olof Mellberg och Andreas Engelmarks manskap som visade framfötterna i denna match och när först Adam Jakobsen och därefter Alex Timossi Andersson gjorde både 2-1 och 3-1 strax innan halvtidsvilan hade hemmalaget kopplat ett järngrepp om en blytung trepoängare.

Efter en stark första halvlek fortsatte BP att trumma på för ytterligare nätkänning under den andra halvleken. Trots detta såg det länge ut som att man skulle få ”nöja sig” med en 3-1-seger, men med fem minuter kvar av matchen skulle en ny allsvensk målskytt presentera sig.

Under våren presenterade BP ett nytt talangprojekt där spelare utanför Stockholm får en möjlighet att vara med i klubbens akademiutbildning. En av de två första spelarna som finns med i detta projekt är 18-årige Evans Botchway från Ghana.

I juni kom debuten mot Malmö FF och under lördagen kom också det första allsvenska målet. Detta när han kontrade in 4-1-målet mot HBK, vilket också blev den definitiva spiken i kistan.

Botchways fullträff blev också matchens sista och det innebär att BP kunde avgå med en bekväm 4-1-seger.

Resultatet innebär att BP kliver upp på åttonde plats, sex poäng före Göteborg på negativ kvalplats, i den tämligen haltande allsvenska tabellen. För Halmstads del innebär förlusten att avståndet ner till kvalplatsen är tre poäng.

Brommapojkarna: Mrozek – Jensen, Barslund, Calisir, Abrahamsson, Christensen – Timossi Andersson, Fritzson, Odefalk, Jakobsen – Vasic.

Halmstad: Erlandsson – Boman, Wallentin, Johansson, Olsson, Nogueira – Eyjólfsson, Söderberg, Mäenpää – Ingason, Granath.