Kalmar FF
AIK
STREAMA PÅ LÖRDAG

KALMAR RESTE SIG EFTER MFF-DOMINANSEN
Malmö FF visade ingen pardon under matchinledningen. Efter 90 sekunder fick Hugo Bolin ett läge som han borde ha förvaltat i mål, och i den sjätte minuten tilldömdes de en straff. Erik Botheim tilldelades inte det avgörande målet mot IFK Norrköping senast, men norrmannen klev fram till straffpunkten och ordnade ett tvåsiffrigt antal mål i allsvenskan.

Kalmar FF hade det oerhört svårt under den första kvarten. MFF överbelastade med båda ytterbackarna på kanterna och KFF slog flera felpass runt eget straffområde. Trots det kunde hemmalaget ha kvitterat. Abdussalam Magashy gavs två lägen i straffområdet, där det senare var några meter från målet, men Johan Dahlin gjorde en jätteräddning på det senare avslutet.

MFF var inte helt skärpt på egen planhalva under den första halvleken. Och efter halvtid så straffades detta slarv med ett baklängesmål. Bolin tappade bollen och efter några KFF-tillslag gavs Melker Hallberg möjligheten att placera in kvitteringen.

I den 63:e minuten fullbordades vändningen, sedan en inläggsfrispark hamnat framför Vince Osujis fötter, och den 18-årige mittbacken vräkte in sitt första allsvenska mål. Ledningen höll sig i knappa kvarten. Inhopparen Taha Ali hittade Bolin som placerade 2-2-målet i krysset, och MFF inledde en slutforcering.

Men trots en belägring av straffområdet kom inte segermålet, och MFF misslyckades med att rycka i tabelltoppen. KFF däremot bröt en fyra matcher lång förlustsvit. 2-2 var inte orättvist efter hemmalagets uppryckning i andra halvlek.

ÅRETS MEST VÄNTADE POÄNGTAPP
I onsdags förlorade Skåneklubben i Champions Leagues första playoff-match. På tisdag spelar de returen mot Sparta Prag, således var det väldigt väntat att denna match skulle hamna i kläm. Chefstränaren Henrik Rydström gjorde åtta byten i startelvan inför den föregående allsvenska matchen mot IFK Norrköping.

I dag stannade det vid fem byten jämfört med Peking-mötet, men det var återigen många breddspelare som fick chansen från start. Inhopparna Ali, Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin hade en betydande del när MFF hittade momentum igen.

MATCHENS HÄNDELSE
Hugo Bolin visade glimtar av sin offensiva begåvning. 2-2-målet var ren och skär klass, efter ett snabbt avslut med sin sämre vänsterfot.

FRÅGETECKNET
Vad hände i början av andra halvlek hos MFF? Det övergår mitt förstånd hur bortaspelarna kunde uppträda så passivt och slarvigt på främst egen planhalva. Okej att de skulle tappa poäng i matchen, givet matchandet. Men det är ingen ursäkt när det kommer till på detta sätt.

MATCHENS BÄSTA SPELARE
1: Taha Ali. Vänsterytterns inhopp fick liv i MFF. Ali assisterade till Bolins kvittering och han överglänste de andra i MFF-offensiven.

2: Melker Hallberg. Kalmars vänsterkant med Hallberg och Alexander Gersbach hade inledningsvis problem. KFF-tränaren Stefan Larsson ändrade om i halvtid och Hallberg fick utrymme att gå framåt. Det fina kvitteringsmålet förändrade matchen för Kalmar.

1: Johan Dahlin. Räddar MFF undan en tidig kvittering med en matchens främsta räddning, på Magashys nick. Drev ständigt på lagkamraterna.