FEM SPANINGAR: "Danielson tillbaka - men Une Larsson hade bindeln"

Sirius och Djurgården spelade 2-2.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

SIRIUS BJÖD DJURGÅRDEN PÅ TVÅ MÅL - REJÄLA MISSTAG
Första halvlek kan vi väl nästan glömma. Sirius lagkapten Daniel Stensson summerade det bra i halvtid: "En typisk träningsmatch, det märks att det är första matchen efter semester, det är svagt tempo", sa han.

Det var två målchanser innan halvtid. Henrik Castegren dök upp vid bortre stolpen och var inte långt ifrån att göra 1-0. Kort efter träffade Peter Therkildsens nick stolpen.

Elva minuter in i andra halvlek hade Sirius gjort två rejäla misstag, vilket straffade sig. Efter 48 minuter fick Djurgården frispark långt ut till vänster, strax utanför straffområdet. Målvakten Jakob Tånnander förväntade sig ett inlägg, då var Samuel Leach Holm vaken och smart och satte bollen vid första stolpen - svagt av Tånnander som får ta på sig det målet.

Efter 56 minuter var det Patrick Nwadikes tur att bjuda Djurgården på en chans. Försvararen höll i bollen för länge på egen planhalva och som sista man. Besard Sabovic pressade och tog den, väggspelade med Tokmac Nguen, blev fri och lobbade in 2-0.

Sedan gjorde Djurgården fem byten och Sirius åtta. Då kom Sirius in i matchen och hämtade upp.

BERGVALL FICK INTE FORTSATT FÖRTROENDE
När Piotr Johansson skadade sig illa och tvingades byta i derbyt mot Hammarby, i den sista matchen innan sommaruppehållet, så valde Djurgårdens tränare att kasta in 19-årige Theo Bergvall, som innan det bara hade gjort tre allsvenska inhopp. Peter Therkildsen, Haris Radetinac som också kan spela på den positionen fick sitta kvar på bänken. Då hade det gått 14 minuter och det stod 0-0. En halv minut senare var Bergvall olycklig och orsakade en straff.

När det nu var dags för nästa match efter derbyförlusten mot Hammarby så valde Djurgårdens tränare att starta med Therkildsen som högerback. Theo Bergvall började på bänken och kom efter 72 minuter in som vänsterytter när laget gjorde sitt sjätte byte. Det går snabbt i fotboll. Hade gärna sett Bergvall från start i den här typen av match, dels för att ge honom en ärlig chans och uppbackning efter senast, dels för att få se hur han står sig.

MATCHENS HÄNDELSE
Två av Sirius inhoppare gjorde mål. Therkildsen hamnade snett på det i positionsspelet. Melker Heier kom loss på vänsterkanten och spelade fint fram till André Alsanati. På tilläggstid fick Sirius en frispark nästan vid mittplan, upp med alla spelare, inlägg, Andreas Murbeck nickade ner och August Ljungberg tryckte in 2-2.

MATCHENS UTROPSTECKEN

Ett glädjebesked för Djurgården. Ett glädjebesked för Sirius. I Sirius gjorde Tobias Carlsson comeback. Försvararen åkte på en hjärnskakning i den allsvenska premiären och missade sedan resten av vårsäsongen. Viktigt för Sirius att få tillbaka honom, han kan bli viktig i höst.

I Djurgården gjorde Marcus Danielson comeback. Den 5 maj mot Västerås var Danielsons senaste match och efter det missade han de fem sista omgångarna innan sommaruppehållet på grund av skada. I fredagens träningsmöte med Sirius var han tillbaka och spelade första halvlek. Men någon kaptensbindel fick han inte tillbaka. Den hade Jacob Une Larsson. Magnus Eriksson började på bänken.

Kollade tillbaka hur det har sett ut tidigare när Eriksson har saknats och Une Larsson och Danielson startat.
I 1-1-matchen mot Luzern förra sommaren startade båda mittbackarna och då hade Danielson bindeln. Och samma sak i 1-2-förlusten mot IFK Göteborg den 13 augusti.

MATCHENS BÄSTA SPELARE
3: Besard Sabovic. Stark första halvlek. Bra i presspelet och även i spelet med bollen. Bra gjort när han först tog bollen av Sirius och sedan gjorde mål.

2. Samuel Leach Holm. Tillbaka i startelvan - och var bra. Fin passningsfot. Smart vid målet.

1: Henrik Castegren. Sirius bästa spelare. Bra som högerback och såg till att Tobias Gulliksen hade det svårt.

Publicerad 2024-06-28 kl 20:53