Västerås SK
Djurgårdens IF - IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ ONSDAG

Usla ingripanden bakom Utsiktens mardrömsstart

Redan efter två minuter fick Lucas Hedlund en högoktanig målchans, men brände. Sekunderna senare slarvade Erik Gunnarsson och straffades på den efterföljande kontringen när Elias Hadaya lämnade en retur rakt ut i gapet till BP:s Nikola Vasic. Men Utsiktens uppträdande på andra målet var ännu värre, där ingen försvarare ens såg ut att försöka markera Ludvig Fritzon. 0-2 efter drygt tio minuter och redan då kändes den allsvenska platsen borta för ”Kiken”.

Orovic ledsnade - men fick ingen offensiv effekt

Efter de katastrofala första 30 minuterna fick Utsiktens tränare Bosko Orovic nog och bytte ut Predrag Randjelovic, som inte såg ut att vara skadad. Ronald Mukiibi kom in i spel och Utsikten gick ner på en fembackslinje, men de efterföljande minuterna liknade mer ett försök att få stopp på blödningen snarare än en offensiv chansning för att på något sätt skaka liv i kvalmötet. Strax senare kom i stället 0-4.

Duellerna var det enda som piggade upp

Minusgrader, folktomt på läktarna och en match vars utgång kändes given redan efter tio minuter. Det enda som piggade upp var duellerna mellan Amadeus Sögaard och Lucas Hedlund. Efter en arm i ansiktet från den förstnämnde rasade Hedlund och tyckte i paus att det var ”solklart rött kort och straff”. Utsikten fick dock inte med sig något av det. Minuten senare gav Hedlund igen på Sögaard, men så mycket mer känslor än så såg man inte röken av den här fredagsaftonen.

BP-trion kunde tillfriskna i lugn och ro

När nyheterna kom gällande att BP:s nyckeltrio med Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson och Jesper Löfgren samtliga hade insjuknat kändes bortalagets favoritskap inte alls lika stort längre. Att lagkaptenen, poängkungen och försvarsgeneralen saknas borde vara märkbart för alla lag på den här nivån, men det tog inte många minuter innan BP började springa åttor runt Utsiktens försvarare. Tillställningen liknade mer en träningsmatch mellan ett seniorlag och juniorlag än ett gastkramande kvalmöte - och BP-trion kunde andas ut hemma i sjuksoffan.

Ville Utsikten ens?

Efter den första halvleken var till och med känslomänniskan Bosko Orovic samlad och visade inga större tecken på ursinnighet i tv-intervjun efter de undermåliga första 45 minuterna. Ett svar som åtminstone fick mig att haja till var när sportchef Ingemar Lundin gästade studion i paus och fick frågan om var han ser klubben om fem år. Spel i allsvenskan? Slutspel i cupen? ”Ett etablerat superettan-lag” blev svaret - och ungefär samma ambitionsnivå tycktes spelarna ha från minut ett. Nej, Utsiktens BK är såklart inte organisatoriskt redo för allsvenskan, men att klubbens största match i historien såg ut på det här viset är under all kritik.

Publicerad 2023-11-24 kl 21:19