Halmstad krossade Gais - matchen bröts efter inkastade föremål

Halmstad krossade Gais med 4-0 på Örjans vall.
Då utspelades stökiga scener så matchen fick avbrytas tillfälligt i slutminuterna.
Föremål kastades in mot Halmstadsmålvakten Tim Erlandsson.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Gais har gått som tåget under vårsäsongen. Inför lördagens möte med Halmstads BK på Örjans vall placerade sig den allsvenska nykomlingen på tredjeplats i den allsvenska tabellen, bakom Malmö FF och Djurgårdens IF.

Men på Örjans vall åkte grönsvart på en käftsmäll direkt, innan matchen knappt hunnit sparkas igång.

Redan efter 21 sekunder (!) stötte Villiam Granath in Gisli Eyjólfssons inlägg till 1-0 vid den bortre stolpen.

Därefter etablerade Gais ett tryckt på Halmstad. Amin Boudri träffade stolpen i den 25:e minuten genom ett distansskott. Men istället skulle Halmstad utöka.

I den 35:e minuten snappade Amir Al-Ammari upp en Gais-rensning och drog till från distans. Skottet letade sig lågt intill den bortre stolpen, och 2-0 var ett faktum.

Innan halvtid fick Boudri ett jätteläge att reducera. På en hörna dök bollen ner framför honom, men mittfältaren kunde inte hålla ner avslutet utan sköt över.

Gais-tränaren Fredrik Holmberg gjorde två byten i halvtid för att få till en förändring. William Milovanic och Mervan Celik kom in istället för Jonas Lindberg och Amin Boudri.

Återigen kom Gais mycket nära en reducering i den 57:e minuten när Alexander Ahl Holmström nickade i ribban, men det ville sig inte för Gais.

Till slut, i den 73:e minuten, fastställde Halmstads högerback Phil Ofusu-Ayeh slutresultatet när han sköt in 3-0 på volley från nära håll.

I den 83:e minuten avbröts matchen tillfälligt efter att föremål från Gais-klacken kastats ner mot Halmstadsmålvakten Tim Erlandsson. Domaren Fredrik Klitte meddelade att ett matchmöte skulle hållas. Spelarna lämnade planen.

En kort stund senare kom spelarna tillbaka ut på planen. Beslut hade tagits om att ett nytt försök skulle ges att spela klart matchen.

- Jag uppfattade inte ens att det var för de inkastade grejerna domarna blåste av, jag trodde att det var åskan. Jag uppfattade knappt att det åkte in saker. Jag kanske tog lite tid på mig och de blev förbannade, säger Halmstadsmålvakten Tim Erlandsson till Max.

I matchens slutminuter tilldelades Halmstad straff när Mergim Krasniqi rev ner Albin Ahlstrand i eget straffområde. Fram till elvameterspunkten klev Naeem Mohammed - som inte gjorde några misstag och fastställde slutresultatet 4-0.

Halmstad: Erlandsson - Ofusu-Ayeh, Wallentin, Baffoe, Vinicius - Eyolfsson, Svedberg, Al-Ammari, Granath - Ingasson, Mohammed.

Gais: Krasniqi - Wängberg, Norén, Frej, Wendin Thomasson - Henriksson, Ibrahim, Lindberg - Lundgren, Ahl Holmström, Boudri.