Halmstad nollat i fyra av fem matcher - men Haglund ändå nöjd efter förlusten mot Brentford: "Hade fem stora chanser"

FARO. Noll mål framåt i fyra av fem träningsmatcher.
På torsdagen blev det 0-1 mot Brentford B.
- Det är retligt med tanke på alla chanserna, säger Magnus Haglund till Fotbollskanalen.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Halmstad har spelat fem matcher i år, och bara gjort mål i en, vilket var när det blev 1-1 mot IFK Göteborg. Sedan har det blivit 0-4 mot Öster, 0-2 mot Viking, 0-2 mot Bröndby - och på torsdagen blev det 0-1 mot Brentford B.

Men det fanns chanser.

Redan efter 7 minuter fick Viktor Granath ett jätteläge framför mål, men fick inte till avslutet som blev löst och gick rakt på målvakten Vincent Angelini.

Två minuter senare var det nära igen.

Andreas Johansson slog ett bra uppspel på Viktor Granaths huvud, och han nickade fint ner till Erik Ahlstrand som fick fritt läge, men avslutade utanför det bortre stolpen.

Det var mycket Halmstad, speciellt under den första halvtimmen. Andreas Johansson var bra i passningsspelet och satte inte en fot fel i defensiven. Och till vänster gjorde Benjamin Hjertstrand sitt bästa för att spela till sig ett kontrakt.

Och efter 13 minuter slog Hjertstrand ett bra inlägg från vänster till Naeem Mohammed som blev fri vid bortre stolpen och testade på volley, men avslutet blev svagt.

Det tog 31 minuter för Brentford att skapa ett läge. Man kom fram till vänster och slog ett inlägg in i straffområdet, Alex Gilbert drog till med ett skott, men bollen täcktes ut till hörna.

Efter 39 minuter slog Hjerstrand ett perfekt inlägg från vänster och Kazper Karlsson blev helt fri framför mål, men avslutet var på tok för svagt och målvakten kunde rädda.

Det stod 0-0 i halvtid.

Det var Halmstad som skapade den första chansen även i den andra halvleken. Efter 49 minuter bröt Viktor Granath bollen i motståndarnas straffområde och fick fritt fram, han borde ha frispelat Mohammed framför mål, men träffade en motståndare.

Det tog 80 minuter innan matchens första mål ko. Och det var Brentford B som gjorde det. Ett inlägg från vänster nådde Isaac Holland som var omarkerad och nickade in 1-0.

Det blev slutresultatet.

Men Magnus Haglund var ändå nöjd med spelet.

- Första 65 minuterna var vi riktigt bra och hade fem stora chanser och borde ha lett matchen med ett par mål. Vi fick till mycket i spelet. Det såg intressant ut, säger han.

Hur ser du på att ni inte gjorde mål i den här matchen heller?
- Det är retligt med tanke på alla chanserna. Men vi kan leva med det med tanke på att spelet var så bra. Vi hoppas att vi gör mål nästa lördag i stället (mot Trollhättan i cupen), säger han.

En som Haglund är väldigt nöjd med är anfallaren Viktor Granath.

- Han var mycket bra. Otroligt stark. Imponerande match. Han kontrollerade sin mittback, vann bollar och var väldigt skicklig på att länka med lagkamrater.

Halmstads lag: Nilsson Säfquist - Ofosu-Ayeh (Sjöland 46), Johansson, Baffoe (Wallentin 46), Hjertstrand (Boakye 70) - Allansson (Svedberg 46) - Karlsson, Granath (Hedenberg 70) - Ahlstrand - Mohammed, Granath

Publicerad 2023-02-09 kl 22:39