Blåvitt och Peking kryssade - efter galna minuterna

GÖTEBORG. IFK Göteborg och IFK Norrköping spelade 1-1 i kamratmötet på Gamla Ullevi.
Trots galna minuter efter paus - med utvisning, straff och straffräddning.
- Vi får acceptera att det bara blir en poäng i dag, säger Blåvitts tränare Jens Askou.

Sven-Göran Eriksson hyllades stort och vackert före avspark.

Sen var det dags för Kamratklubbarna IFK Göteborg och IFK Norrköping, som stod på tre poäng vardera inför mötet, att ta sig an varandra på Gamla Ullevi.

Då var det Blåvitt som på sedvanligt vis omedelbart tryckte fram laget i banan.

Arbnor Mucolli låg bakom mycket - och inte minst en stor chans med omkring 20 minuter spelade. Men då räddades Kolbeinn Thordarsons avslut vasst i stolpen och ut till hörna av Oscar Jansson.

Med halvtimmen spelad knyckte Tim Prica bollen av Andreas Pyndt och fick ett friläge. Men avslutet var för svagt och missade mål.

Minuten senare fixade Prica en frispark i ett mycket bra läge för Norrköping. Då klev Peking-stjärnan Arnor Traustason fram och smällde vackert in frisparken i mål via ribban.

Efter målet flyttade IFK Göteborg åter fram laget och satte tryck på Norrköping.

Och det skulle ge effekt direkt.

I den 40:e minuten slog Mucolli in en längre boll som Thomas Santos skarvade vidare till Paulos Abraham - som på volley kvitterade med sitt andra mål i IFK Göteborgs färger.

Direkt efter pausvilan fick Norrköping ett gyllene läge. Men Elis Bishesari stod för en klassparad på Isak Ssewankambos nick och räddade Blåvitt.

Med närmare timmen spelad slog Amadeus Sögaard hem bollen i luften mot Oscar Jansson, som fångade bollen med händerna. Till den blåvita publiken och spelarnas stora ilska.

Kort därefter rev Anders Trondsen ner Christoffer Nyman i straffområdet, och domare Adam Ladebäck pekade på staffpunkten. Därefter tilldelade han Trondsen sitt andra gula kort för matchen - och norrmanen visades ut.

Straffen tog Tim Prica hand om. Då stod 18-årige målvakten Elis Bishesari för en sylvass aktion och räddade försöket till stort hemmajubel.

Peking tog sedan över spelet allt mer och tryckte på för ett segermål. Men trots ribbträff och ytterligare heta lägen stod IFK Göteborg emot och klarade 1-1 i kamratmötet.

- En tuff match, det tar ett tag innan vi får upp tempot men när vi gör det så spelar vi bra, vi skapar problem och när vi inte gör det är det mycket duellspel, och där är de starka, säger IFK Göteborgs tränare Jens Askou.

- Efter straffen försöker vi så bra vi kan att försvara med livet, Elis gör en fantastisk match och vi försöker skapa chasner för att vinna men lyckas inte och får acceptera att det bara blir en poäng i dag.

IFK Norrköpings tränare Andreas Alm:

- Det händer mycket i matchen. IFK Göteborg är bättre än oss på andrabollsspel framför allt första halvtimmen, vi gör en bra offensiv match men de har ett bra målvaktsspel. Svårt känslomässigt när man har så många chanser framför allt offensivt när man är en man mer. Vi gav oss chansen att vinna i dag.

IFK Göteborg: Bishesari - Ohlsson, Svensson, Hausner, Trondsen - Yalcouyé, Pyndt, Thordarson - Santos, Mucolli, Abraham.

IFK Norrköping: Jansson - Eid, Sögaard, Watson, Kalley - Lushaku, Ssewankambo - Ceesay, Traustson, Prica - Nyman.