GÖTEBORG. Det första kvalmötet mellan Utsikten och Brommapojkarna slutade 0-7.
Nu är det allsvenska kontraktet minst sagt nära för BP.

Se målen i spelaren ovan.

Inför det första kvalmötet till allsvenskan gjorde Utsiktens BK tre förändringar i startelvan då både Fredrik Martinsson, Allan Mohideen och Sebastian Lagerlund fick förtroendet från start. Gästande BP hade drabbats av flera sena avbräck och kom till spel utan både Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson och Jesper Löfgren, som samtliga insjuknat.

Redan efter två minuter fick Utsikten ett kanonläge genom Lucas Hedlund, men Filip Sidklev kunde avväpna och i stället svängde det åt andra hållet. Efter en retur på Alex Timossi Anderssons skott kunde Nikola Vasic enkelt rulla in 0-1. En smakstart för BP, med andra ord.

Mardrömsinledningen för Utsikten var inte över där. I den elfte minuten fick Ludvig Fritzon stå helt omarkerad och nicka in 0-2 bakom en chanslös Elias Hadaya.

Efter halva halvleken avklarad fick Lucas Hedlund en arm i ansiktet från Amadeus Sögaard och Utsikten ropade vilt på straffspark, men förgäves. Minuter senare kom i stället 0-3 när Nikola Vasic nätade för andra gången för kvällen.

Precis innan halvtidsvilan sköt Alex Timossi Andersson från snäv vinkel och Elias Hadaya tappade enkelt in skottet intill förstastolpen till 0-4. Resultatet stod sig till halvtidsvilan.

- Det är inte okej, faktiskt. Totalt värdelös halvlek från oss. Vi börjar väl matchen helt okej och skapar ett bra läge i början, men sedan släpper vi in för lätta mål, sa Lucas Hedlund om Utsiktens mardrömshalvlek.

Om duellen med Amadeus Sögaard var Hedlund märkbart irriterad.

- Det är solklart rött kort och straff. Jag vet inte hur de kan missa den när han slår mig i ansiktet.

Hemmalaget inledde den andra halvleken bättre, men utan att komma till de skarpa målchanserna.

Uppryckningen avtog dessutom snabbt och i den 69:e minuten kunde Nikola Vasic raka in sitt tredje mål för kvällen och utöka BP:s ledning till hela 0-5.

I slutminuterna kom även 0-6 när gästerna kom i ett tre mot ett-läge och Alexander Johansson var sist på bollen. Johansson rullade sedan in slutresultatet 0-7.

På måndag spelas det avgörande kvalmötet lagen emellan på Grimsta IP.