MFF tog fjärde raka segern - Nanasi stor hjälte mot VSK

MALMÖ. Västerås SK gjorde en stark match på Eleda Stadion, mycket tack vare målvakten Johan Brattbergs storspel.
Malmö FF stod ändå som vinnare, efter Sebastian Nanasi sena mål.
- Det satt hårt åt men de här vinsterna räknas lika mycket, säger Nanasi i Discovery.

Fullpoängaren Malmö FF gjorde fyra ändringar i startelvan sedan vinsten borta mot IFK Värnamo. Adrian Skogmar, Lasse Berg Johnsen, Johan Dahlin och Taha Ali ersatte kvartetten med Busanello, Oliver Berg, Ricardo Friedrich och Sebastian Jørgensen.

Nykomlingen Västerås SK jagade sin första poäng efter tre 0-1-förluster. Även de gjorde fyra förändringar; Henry Offia, Ibrahim Diabate, Mikael Marques och Johan Brattberg ersatte Simon Johansson, Abdihakim Ali, Hermann Magnusson och Anton Fagerström.

Bortalaget skapade matchens första farlighet redan i den andra minuten, när Mattéo Ahlinvis avslut via en MFF-försvarare gick precis utanför stolpen. Några minuter senare avlossade Malmös Berg Johnsen ett tungt skott som Johan Brattberg i VSK-målet klarade.

Gästerna inledde med mycket framfusighet och saknade knappast självförtroende i aktionerna på planen. I den 21:a minuten sköt Offia lagets första avslut på mål, ett skott som gick rakt på Dahlin. Några minuter senare svarade MFF med ett bra läge för Erik Botheim, vars nick gick någon meter över ribban.

I minut 30 sköt Derek Cornelius ett hårt skott från straffområdesgränsen men Brattberg var återigen med och motade undan avslutet. Fyra minuter senare stod målvakten för en fenomenal räddning på Botheims skott, och norrmannen kunde knappt tro att han inte hade spräckt målnollan.

Nästa räddning från Häcken-förvärvet kom strax innan halvtid när Sebastian Nanasi försökte med ett lågt skott från en halvfarlig yta, och 0-0 stod sig i halvtid.

Brattbergs storspel höll sig även efter halvtidsvilan. Ett par minuter in på den andra halvleken provade Botheim med ett hårt skott utifrån som Brattberg fick sträcka ut sina två meter på och rädda till hörna. Fem minuter senare tog sig Nanasi till ytterligare en bra målchans men avslutet gick i burgaveln.

Ett par minuter efter den möjligheten upptäckte Västerås Offia att Dahlin stod en bit utanför sin mållinje och provade från distans. Skottet seglade över Dahlin men landade ovanför målburen. I den 59:e minuten kom nästa avslut från Nanasi. Brattberg klarade och innan Botheim hann fram på returen rensade bollen undan.

Gästerna visade att de inte var oävna framåt. Efter en timme hittade Simon Gefvert Ahlinvi i straffområdet, och Dahlin fick göra en kvalificerad räddning på VSK-ytterns nick. Brattberg gjorde en makalös dubbelräddning på en MFF-hörna i den 79:e minuten, innan han till slut fick kapitulera tre minuter senare.

Nanasi drev in från vänster och avslutade distinkt med ett lågt skott intill närmaste stolpen. Ett mål som kommer bli omdiskuterat, då Erik Botheim stod offiside och möjligtvis i vägen för Johan Brattberg.

VSK pressade på mot slutet, men får vänta på sin första poäng i den allsvenska återkomsten. Slutresultatet skrevs till 1-0 vilket innebär att Malmö har inlett allsvenskan med fyra segrar och leder tabellen. Härnäst väntar tabelltvåan Djurgården på Tele2 Arena medan VSK ska möta trean Mjällby.

- Jag är väldigt nöjd med hur vi ser till att vinna. Men på ett individuellt plan når vi ingen hög nivå, säger MFF-tränaren Henrik Rydström och fortsätter:

- Ett bättre lag än Västerås hade straffat oss i andra halvlek. Men vi skapar ändå tillräckligt för att kunna säga att vi vinner matchen. Det är inte ett orättvist resultat.

- Jag tycker att det är en ganska väntad matchbild. Vi blir testade runt straffområdet som vi inte har blivit av någon motståndare någonsin. Men jag tycker att vi står upp väldigt bra i första halvlek, säger VSK-managern Kalle Karlsson.

- I andra halvlek tycker jag att det är samma sak. Vi har en period i mitten av halvleken som jag är väldigt nöjd med. Men vi har några omställningslägen där som rinner ut i sanden och jag är inte nöjd med det. Så klart att det är jävligt surt att släppa in det sena målet. Vi gör en väldigt bra match.

Malmö FF: Dahlin - Stryger Larsen, Jansson (K), Cornelius - Skogmar (Busanello 57'), Pena (Rosengren 75'), Berg Johnsen, Nanasi, Ali (Rieks 75') - Botheim, Kiese Thelin (Berg 57').

Västerås SK: Brattberg - Marques, Nsabiyumva (K), Douglas - Gefert, Linday (Warneryd 86'), Åslund, Larsson (Ribiero 86') - Offia (H. Magnusson 59'), Diabate (Abdihakim Ali 69'), Ahlinvi (Johansson 69')

Publicerad 2024-04-20 kl 19:28