Det fortsätter att gå tungt för Kalmar.
Efter förlust hemma mot Gais är laget ny jumbo i allsvenskan.
- Helt förfärligt. Jag har aldrig varit med om en sämre match med Kalmar, säger Kalmars Lars Sætra till Discovery+.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Kalmar FF ligger efter fem spelade omgångar sist i den allsvenska tabellen. Detta efter att man på torsdagen förlorat hemma mot nykomlingen Gais, med 3-2. Smålandslaget har nu förlorat fyra av sina fem inledande matcher – och i och med att Västerås samtidigt vann så vill det sig inte bättre än att man parkerar på sista plats.

Det var Gais som inledde matchen bäst och man tog också ledningen i den första halvleken genom Jonas Lindberg. Lindberg utnyttjade en rejäl bjudning i Kalmars försvar och rullade behärskat in ledningsmålet.

Innan paus kom dock kvitteringen genom Jacob Trenskow, som med vänsterfoten hittade en lucka vid närmsta stolpen.

I paus byttes 19-årige Amin Boudri för Gais – och han skulle få en nyckelroll. Det var nämligen han som på ett mycket elegant sätt curlade in 2-1 för gästerna, med högerfoten, tätt intill Samuel Brolins vänstra stolpe.

Med några minuter kvar att spela utökade Alexander Ahl Holmtröm till 3-1 - och då hjälpte det inte att Lars Sætra reducerade på stopptid; matchen slutade med seger för gästerna, 3-2.

- Helt förfärligt. Jag har aldrig varit med om en sämre match. Fullt välförtjänt att Gais vinner. Det är under all kritik. Bedrövligt dåligt. Skitdåligt alltså, säger Kalmars Lars Sætra till Discovery+.

- Speciellt första halvlek är förjävlig. Håller vi på så här så kommer vi spela i superettan nästa år.

Nykomlingen Gais är nu uppe på fjärde plats i den allsvenska tabellen. Målskytten Amin Boudri, som ersatte en skadad Jonas Lindberg i paus:

- Han hade gjort det bra så jag tänkte att jag måste komma in och fylla hans plats, säger han till Discovery+.

- Vi har en bra lagkemi, en bra aura i laget.

Gais möter i kommande omgång Djurgården på bortaplan samtidigt som Kalmar åker till Blekinge för match mot Mjällby.

Kalmar FF: Brolin - Motaraghebjafarpour, Sætra, Sjöstedt,  Gersbach - Magashy, Romario - Trenskow, Skrabb, Ring - Islamovic.

Gais: Sims - Wängberg, Norén, Frej, Wendin Thomasson - Henriksson, Ibrahim, Lindberg - Lundgren, Cooper Love, Celik.

Publicerad 2024-04-25 kl 20:56