IFK Göteborg - Halmstads BK
IFK Göteborg
Halmstads BK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Halmstads BK kom till mötet med Värnamo med tre raka förluster i ryggen. Detta i kombination med att Norrköping på kvalplatsen skuggade blott en poäng bakom gjorde att hallänningarna var i stort behov av poäng.

Men även Värnamo befinner sig i en prekär situation och var i sin tur på jakt efter en seger efter en poäng på sina två senaste matcher.

Men att det var två lag i behov av en seger märktes inte under den första halvleken. I stället handlade det mesta om att minimera risker för att undvika chansskapandet – något som också märktes på matchbilden.

I en chansfattig historia var Ajdin Zeljkovic den enda spelaren som lyckades få nätkänning. Men han fick se sig snuvad av den assisterande domarens offside-flagga när han trodde att han hade gett gästerna ledningen på Örjans Vall.

Således stod sig 0-0-resultatet inför den andra halvleken och där skulle till sist ett regelrätt mål komma.

Efter en dryg timmes spel snappade Birnir Snær Ingason upp en lös andraboll. Islänningen avlossade sedan ett oväntat högerskott utanför straffområdet. Träffen var bra och överraskade Jonathan Rasheed i Värnamo-målet en aning och helt plötsligt var 1-0 och Snær Ingasons andra mål för säsongen ett faktum.

Under den avslutande halvtimmen flyttade Värnamo fram positionerna. Men Halmstad har vid flertalet tillfällen visat att man kan försvara lågt på egen planhalva och så var fallet även denna lördagskväll.

Det ramstarka HBK-försvaret lyckades till sist hålla undan och säkra en blytung 1-0-seger. Trepoängaren innebär att laget tillfälligt kliver upp som tabelltia, fyra poäng före Norrköping, i den haltaned tabellen.

För Värnamos del innebär förlusten att avståndet ner till just Norrköping är en poäng.

- Vi skapar inte de riktigt heta målchanserna i dag, tyvärr, säger en besviken Anes Mravac till Max efter matchen och fortsätter:

- Dels fattades det att vi inte är tillräckligt bra på att komma in bakom dem, vilket vi inte gjorde tillräckligt bra trots att vi har mycket boll. Det är väl den första delen. Den andra delen är att vi är bättre på att ha kvalitet och få in bollarna i boxen när vi kommer fram.

Halmstads Andreas Johansson:

- Det är femte segern vi tar på hemmaplan. Känslan är att vi är starka hemma och vi ville verkligen göra det för oss alla och framför allt för våra supportrar: att visa att vi gav allt i dag. Det var en riktigt skön seger, säger en lättad Johansson, som var tillbaka i startelvan efter en skadepräglad period.

Halmstad: Erlandsson - Boman, Wallentin, Johansson, Olsson, Nogueira - Eyjólfsson, Svedberg, Mäenpää - Snær Ingason, Granath.

Värnamo: Rasheed - Larsson, Steinwender, Grozdanic, Kotto - Alsalkhadi, Thern, Le Roux, Lohikangas - Kalu, Zeljkovic.