Tunga Mjällby-trenden förlängd - trots Oumas dubbla hjärnsläpp

En straffspark och ett rött kort räckte inte.
Mjällby fick aldrig in något segermål i toppmötet med Elfsborg.
- Det känns mer som en förlust, säger Elliot Stroud till Max efter 1-1 på Strandvallen.

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

STREAMA PÅ SÖNDAG

Elfsborg har varit inne i ett fint stim efter att Oscar Hiljemark ersatte Jimmy Thelin på tränarbänken under sommaren. Efter fyra segrar på de fem senaste matcherna har Borås-laget häng på Europaplatserna.

Inför omgången skuggade Elfsborg Mjällby på fjärdeplats och under söndagen begav sig Hiljemarks manskap ner till Listerlandet för att gästa just Mjällby. Då fick Elfsborg en drömstart.

Redan efter 15 minuters spel fick Elfsborg hål på Noel Törnqvist efter att gästerna formerat en klassisk "smet" framför mål i samband med en inåtskruvad hörna. Detta ledde till att Terry Yegbe till sist kunde nicka in ledningsmålet från nära håll.

Men bortaglädjen blev kortvarig.

Tio minuter senare vann nämligen Elliot Stroud boll högt upp på offensiv planhalva. Han hittade sedan in med ett lågt inspel till Herman Johansson, som i sin tur kvitterade med en välplacerad vänster - ett mål som blev den första halvlekens sista.

- De har mycket boll. Jag tycker inte att de skapar särxskilt mycket egentligen. De har en frispark här i slutet och något halvläge. Problemet för oss har varit det egna spelet med boll, vi får inte igång det riktigt. De få gånger vi får igång det och hittar de ytor vi vill till skapar vi lägen också, men vi måste göra det mycket mer, sa Sebastian Holmén till Max i paus.

Herman Johansson i samma sändning:

- Den (första halvlek) är helt okej, det känns som att vi skapar en hel del. Vi behöver bli lite vassare i mitten och göra oss rättvända och hota dem bakom.

Mjällby fortsatte att trycka på för ett ledningsmål och efter en dryg timmes spel slet Simon Hedlund ner Elliot Stroud i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Men Nicklas Røjkjær fick se sig nekad av Isak Pettersson, som grasiöst klarade av att parera försöket från elva meter.

Faran var dock inte över där för Elfsborg. Inom loppet av fyra minuters spel kastade sig nämligen Timothy Ouma huvudlöst in i två (dueller) med Mjällbys Viktor Gustafson. Detta resulterade i två snabba varningar och då stod det klart att gästerna fick spela de avslutande 20 minuterna med en man mindre på plan.

Men detta räckte inte för hemmalaget, som hade stora problem med att få till någon ordentlig slutforcering. I stället kunde Elfsborg hålla undan och säkra en viktig poäng på bortaplan.

- Jag är besviken. Vi ska skapa mer och trycka på mer i slutet när de är en man mindre. Det känns mer som en förlust än att vi hämtar upp, säger Elliot Stroud till Max efter matchen.

Krysset innebär att Mjällby nu har fem poäng upp till Djurgården och Hammarby på Europaplatserna, samtidigt som avståndet för Elfsborg är sex pinnar.

Resultatet innebär även att Mjällby nu har gått fyra raka matcher utan en seger, detta efter att ha haft tre raka förluster i ryggen inför avspark.

Mjällby AIF: Törnqvist - Wikström, Killerich, Pettersson - H. Johansson, Brorsson, Gustavsson, Stroud - Gustafson, Bergström, Røjkjær.

IF Elfsborg: Pettersson - Holmén, Ibrahim, Yegbe - Kaib, Ouma, Thomasen, Hult - Holten, Baidoo, Abdullai.