IF Elfsborg
Hammarby IF
STREAMA PÅ SÖNDAG

Kalmar ligger på nedflyttningsplats, med tre poäng bakom och en match mindre spelad än Värnamo på negativ kvalplats.

I dag åkte man till Uppsala för bortamatch mot Sirius, som i sin tur låg åtta. Matchen hade avspark 16.00 på Studenternas IP.

Sirius öppnade matchen piggt och etablerade snabbt ett spel på offensiv planhalva. Uppsala-klubben kom direkt till två lägen signerade Joakim Persson och Noel Milleskog, men man fick inte hål på Kalmar initialt.

Marcus Lindberg spräkte så när Sirius nolla efter dryga 20 minuter. På ett inlägg från Noel Milleskog fick 24-åringen till en fin nick - som gick i stolpen.

Båda lagen hade en dellägen under den senare delen av den andra halvleken, men när domaren blåste av var det alljämt mållöst.

- Vi har mycket boll och skapar chanser. Men vi måste vara försiktiga med Kalmars omställningar. Vi håller bra i bollen, men vi måste skapa bättre chanser, sa Marcus Lindberg i paus till Max:

Om sin nick i stolpen sa han följande:

- Kan det bli närmre? Det handlar om millimeter.

Det tog bara tre minuter för Sirius att ta ledningen i den andra halvleken. Joakim Persson tog sig fram på vänsterkanten, dribblade förbi Vince Osuji och sköt distinkt in 1-0-målet bakom Samuel Brolin.

Tvåan kom bara några minuter senare genom Noel Milleskog. Han satte sig själv i ett friläge och dunkade säkert in 2-0. Brygga för Smålandsklubben, alltså.

Och uppförsbacken skulle bli brantare. I minut 57 tog Marcus Lindberg revansch på sig själv när han rakade in 3-0 för hemmalaget. Assisten stod Leo Walta för.

Med knappa kvarten kvar att spela fick Kalmar FF en biljett in i matchen. Simon Skrabb gjordes ner i straffområdet och Smålandsklubben fick straff.

Samma Skrabb stegade fram och dunkade säkert in reduceringen till höger.

Men Kalmar kom aldrig riktigt nära. Man försökte få till en forcering, men målen uteblev. Smålandsklubben åkte således på sin tredje raka förlust och ligger alltjämt på en femtondeplats i allsvenskan. Nästa vecka ställs man mot VSK i ett jumbomöte.

Sirius, i sin tur, tog sin tredje raka seger och placerar sig på en åttondeplats i allsvenskan.

Kalmars Dino Islamovic var besviken efter matchen:

- Jävligt mycket saknas. I den första halvleken är vi helt okej. Sedan kommer vi ut och snackar om att hålla i bollen. Sedan faller vi ihop. Det är en mentalitetsfråga.

- Det är ingen som tycker det är kul att förlora. Det låter klyschigt men vi måste ta nya tag. Men just nu känns det tungt.

Sirius: Tånnander - Castegren, Nwadike, Jeng, Widgren - Vikman, Walta - Heier, Lindberg, Persson - Milleskog

Kalmar: Brolin - Karlsson, Saetra, Osuji, Sjöstedt - Gojani, Romario - Ring, Hallberg, Skrabb - Islamovic