Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grant the great? Knappast

Christensons blogg

Så verkar det då som om Avram Grant får sitt nya Chelsea-kontrakt fram till 2010. Runt 40 miljoner kronor per säsong ska han få för besväret.

Bortkastade pengar. Grant är inte rätt man. Han har visserligen sett till att Frank Lampard och Joe Cole har fått friare roller än tidigare och det har varit positivt men balansen i laget har rubbats och i längden tror jag inte att israelen har förmågan att inspirera spelarna till att bryta negativa trender eller vända matcher.

Det är klart att det går hyfsat för Chelsea just nu. Alla spelarna har fått en ny chans att bevisa att de platsar och alla jobbar stenhårt för att få spela. Men om några månader så kommer den attityden att ha försvunnit och spelarna kommer återigen veta om de har tränarens förtroende eller inte. Det är då problemen kommer att börja.

Annons

Det är bara att jämföra Grants meriter med Wenger, Ferguson och Benitez för att inse att han inte håller. Grant har, er, vunnit fyra israeliska ligatitlar, fem isrealiska cup-titlar och nästan tagit det israeliska landslaget till ett VM-slutspel… That’s it! Inte illa, men inte tillräckligt bra för att vinna Premier League.

För mig är det ganska tydligt att Roman Abramovitj använder Avram Grant som sin marionett. Abramovitj vill göra Chelsea till ett nytt Barcelona men det kommer aldrig att funka. Spelarna kommer att tappa förtroendet för Grant.

Fotbollsmagasinet When Saturday Comes har en lysande framsida på senaste numret. De har en bild på Grant som står och ger Joe Cole en massa instruktioner och en pratbubbla från Grants mun som säger: "Roman says eight up front and you in goal." Ha Ha Ha.

Annons

Riktigt så illa är det väl inte men Grants snack om att Chelsea kommer ändra riktning och bli mer underhållande – som Arsenal – tror jag inte alls på.

Och jag kan inte komma på ett enda lag som har vunnit ligan efter att ha bytt tränare under säsongen. Nej, det må bara vara november men jag kan säga redan nu att Chelsea inte kommer att vinna Premier League 2007/8.

********

Emmanuel Adebayors 2-0 mål mot Reading igår var Arsenals 1000:e Premier League mål och som vanligt det en njutning att se. Tre snabba passningar – Adebayor-Rosicky-Fabregas-Adebayor – och sedan ett skruvat skott, eller snarare en smekning med bredsidan – i bortre hörnet.

Inte en chans för Marcus Hahnemann i Reading-målet. Arsenal har aldrig förlorat när Adebayor gjort mål och nu leder man ligan igen.

Annons

Men när kommentatorn på Setanta Sport jämför Alexander Hleb med George Best så har det väl ändå gått för långt?

********

Såg ni hur snyggt Cesc Fabregas drog på sig en varning mot Reading? Han väntade tills Arsenal ledde med 3-0 och med tio minuter kvar så drog han i Emerse Fae i armen så hårt att jag trodde den skulle lossna. Mitt framför domaren.

Anledningen? Det var Fabregas femte gula kort den här säsongen och det betyder avstängning i en match. Arsenals nästa match? Wigan hemma. Sannolikheten att Wenger sa åt honom att bli varnad om Arsenal ledde stort? 100 procent.

Lite vila efter landslagsuppehållet och så kommer Fabregas att vara hur fräsch som helst för den svårare uppgiften mot Aston Villa borta den 1 december.

Annons

********

Chris Coleman, den före detta Fulham-tränaren som nu tränar Real Sociedad, har blivit anklagad för att vara ute och festa till klockan fem på morgonen och sedan missa ett viktigt möte. Hans ursäkt? Tvättmaskinen hade gått sönder… Aj, aj, aj. Inte bra.

Men nyheten förvånar mig inte ett dugg. När Coleman tränade Fulham så gick det ständiga rykten om att han drack för mycket. Riktigt synd eftersom han är en en mycket bra tränare.

Nye Fulham-tränaren Lawrie Sanchez fick mycket mer pengar att köpa spelare för i somras än vad Coleman har haft de senaste säsongorna. Men trots det så har Fulham bara vunnit två av 13 ligamatcher så här långt. Men köper man Chris Baird för 45 miljoner kronor får man väl skylla sig själv…

Annons

********

Priskrig på öl här i London. Politiker och doktorer i uppror. Tre kronor (22 pence) för en burk. Nu vill vissa införa högre skatter på alkohol. När kommer systembolaget till England? Ha ha ha. Jag kan bara tänka mig hur mina polare skulle reagera om de inte kunde köpa bärs i affärer efter klockan sex på kvällen. "Blind rage" kallas det.

Kyligt värre i London – tre grader i morse – ett scenario som görs ännu tristare av det faktum att engelsmännen är oförmögna att isolera sina hus. När jag flyttade hit och bodde i West Kensington så blåste det in så att gardinerna rörde på sig och vi hade något som såg ut som ett skotthål i en ruta. Varmvattnet fungerade – ibland. Hyran? 12 000 kronor i månaden för en liten tvåa. Ordet prisvärt har aldrig känts så avlägset.

Annons

********

Manchester Citys målvakt Joe Hart berättade i helgen vad Svennis sa till spelarna efter 6-0 förlusten mot Chelsea: -Det är bättre att förlora en gång med 6-0 än sex gånger med 1-0.

Och så var förlusten glömd. Not bad, Svennis.

Publicerad 2007-11-13 18:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto