Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rafa Benitez tunga helg

Christensons blogg

Vi har haft en helg med nästan konstant regn här i England och mest – känns det som – har det regnat på Rafael Benitez.

OK, Arsene Wenger kände troligen inte för att slå klackarna i taket och öppna finaste rödvinsflaskan igår efter förlusten mot Boro men den var ju egentligen inte hans fel. Med spelare som Cesc Fabregas, Mathieu Flamini, Robin van Persie och Alexander Hleb skadade så hade han inte så många alternativ på mittfältet och framåt. (Men jösses vad Eduardo och Gilberto Silva ser sega ut, det bådar inte gott inför mötet mot Chelsea på söndag.)

Benitez, å andra sidan, hade inte många rätt i lördags mot Reading (1-3 förlust). Spanjoren, som var så nöjd med livet förra veckan att han erkände att han hade tittat på några youtube klipp om sig själv, valde att spela 4-3-3 med Peter Crouch som någon slags vilsen vänsterytter.

Annons

Han valde att spela med Jack Hobbs i mittförsvaret istället för Sami Hyypia och han gav upp med 20 minuter kvar att spela och bytte ut Steven Gerrard.

Och jag som trodde att han spenderade 600 miljoner kronor i somras för att vinna ligan, inte komma till en tredje Champions League final.

All in all, not a good day.

**********

Mycket intressant intervju med Middlesbroughs ordförande Steve Gibson i The Sunday Times igår. Gibson är min favoritordförande i hela ligan. Han är bara 44 år och har tagit Middlesbrough från botten till toppen. Han är en mycket klok man som inte tar några förhastade beslut och sparkar tränare till höger och vänster (som till exempel Leicester eller Derby).

Men det mest intressanta med artiklen var att det framkom att Gibson och hans före detta tränare, Steve McClaren, inte är vänner längre. Eller som Gibson säger: -Han kommer inte att få något julkort av mig i varje fall…

Annons

Middlesbrough gav McClaren chansen som head coach 2001 (han hade ju bara varit assisterande hos United och Derby före det) och öste pengar över honom. Han kunde köpa massor med dyra spelare.

McClaren stannade till 2006 men nu visar det sig att han var beredd att lämna klubben vid flera tillfällen. Redan 2002, alltså bara ett år efter Boro hade satsat allt på honom, så ville han tydligen gå till Leeds. Vilket svin.

Gibson berättar: -Jag ringde McClaren för att prata om saken och jag kände att allt inte stod rätt till, att han ville gå till Leeds. Men vad han inte visste var att han inte var Leeds första val. Leeds ville ha Terry Venables och vi visste det.

-Men det var inte enda gången han vill lämna oss. Han ville gå till Chelsea och Newcastle också.

Annons

Och så den bästa kommentaren från Gibson: -If McClaren told me the grass was green I would go out and check…

**********

Manchester United såg grymt starka ut mot Derby igen vilket gör den där förlusten mot Bolton till ett ännu större mysterium. Tidningarna här hyllade mycket riktigt Carlos Tevez för sin insats men Ryan Giggs förtjänar en ännu större hyllning.

Hur kan man vara så bra under så många år? Mycket, mycket imponerande. Han gjorde ligamål nummer 100 i lördags. Kommer han upp i 120?

Men å andra sidan kan jag inte låta bli att tycka att för många matcher i Premier League som är för ojämna nuförtiden. Och det gäller framför allt topplagen hemma mot bottenlagen.

Annons

Det var som Daniel Taylor skrev i The Guardian: -När United gör viktiga mål så utför Sir Alex Ferguson ofta ett litet skutt i ren glädje. På lördag, vid 1-0 målet, så applåderade han bara artigt lite grann.

Och att Derbys tränare Paul Jewell var nöjd med att "bara ha släppt in fyra mål" säger väl egentligen allt.

**********

Ricky Hatton var helt chanslös mot Floyd Mayweather i Las Vegas helgen men boxarna fick revansch när Joe Calzaghe slog Lewis Hamilton och vann BBC Sports Personality of The Year (vilket är väl så nära engelsmännen kommer till ett Jerringpris eller en bragdmedalj).

Men det slog mig när den påkostade galan från Birmingham visades på tv igår kväll att britterna är väldigt dåliga i många sporter. Ta friidrott till exempel. Bedrövliga. Tennis? Nästan ännu sämre.

Annons

Hur kan en nation som får in så mycket pengar från Wimbledon vara så fruktansvärt inkompetent? OK, Andy Murray har gjort bra ifrån sig på sistone men Storbritanniens just nu näst högst rankade spelare? Alex Bogdanovic, runt 190-strecket på världsrankingen. Jösses.

Det engelska fotbollslandslaget fick naturligtvis inga priser igår kväll men Sir Bobby Robson blev i varje fall tilldelat en Lifetime Achievement Award.

Trevligt. Jag gillar verkligen honom (men han ser tyvärr lite skröplig ut nuförtiden).

**********

Här kommer bästa stycket från den engelska pressen den här helgen (men har ni inte följt kanot-storyn så kommer ni inte att tycka det här är speciellt roligt).

Annons

Leicesters försvar var tydligt helt uruselt i hemmamatchen mot West Brom, så Jeremy Alexander i The Guardian skrev:

"Against West Brom, any of Leicester’s defenders could have gone in at half-time and said: "I think I am a missing person."

**********

Ödesmatch för Liverpool i Marseille i morgon (tisdag). Mer om den matchen i morgondagens blogg.

Publicerad 2007-12-10 11:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto