Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ramos, Crouch (igen) och Andy Cole

Christensons blogg

Jösses, vilken Champions League lottning. Vi visste ju på förhand att Arsenal och Liverpool skulle få svåra matcher men Arsenal-Milan och Liverpool-Inter får en ju att börja dregla redan nu.

Skippa julen, låt det vara 19 februari genast, då de första åttondelsfinalerna spelas.

Chelsea bör slå Olympiakos ganska enkelt och United bör inte ha några problem med Lyon, men fransmännen är i bra mycket bättre form nu än de var när de torskade med 3-0 hemma mot Rangers i första gruppspelsmatchen.

**********

London-derby i morgon (lördag) på The Emirates och Juande Ramos visade under gårdagens presskonferens att han har lite humor i varje fall.

Ramos, som ju blev träffad av en flaska under Betis-Sevilla i februari och blev liggandes medvetslös på planen, fick frågan om han var orolig för hur Arsenal-supportrarna skulle uppträda.

Annons

-Nej det kan jag inte säga att jag är. Jag har ju den lilla fördelen att min engelska är så dålig att jag inte förstår vad de säger när de skriker åt mig.

**********

Besk statistik för Tottenham-fansen att smaka på inför matchen mot Arsenal. Spurs har inte vunnit en enda match mot Arsenal på 19 försök. Och ännu värre: man har inte vunnit borta mot Arsenal sedan maj 1993. 14 år!

Kolla in den här laguppställningen från den matchen:

Walker, McDonald, Van Den Hauwe, Hill, Mabbutt, Ruddock, Sedgley, Hendry (Hodges, 82), Anderton, Sheringham, Allen

John Hendry gjorde två mål tydligen. Vem f-n är det? Ytterligare research visar att han bara spelade en match för Tottenham – just den här matchen – och gjorde sina två mål. Kan det vara möjligt? Varför fick han inte fler chanser? Finns det någon där ute som vet?

Annons

Pat Van Den Houwe! Lysande. Det är sådana namn som man saknar i dagens Premier League.

Arsenals laguppställning:

Miller, Lyderson (McGowan, 45), Keown, Marshall, O’Leary, Bould, Flatts (Carter, 76), Selley, Smith, Dickov, Heaney.

Börjar jag bli senil eller? Vilka är de här spelarna: Miller? Flatts? Selley? Heaney? Var det en läggmatch? Hade Arsenal drabbats av en skadekris? Väntade en viktig cupmatch veckan efter?

Hur som helst så lär det inte bli lika enkelt för Spurs i morgon, speciellt eftersom man saknar i stort sett varenda försvarare i hela truppen samt Didier Zokora på grund av avstängning.

**********

Och det var mycket riktigt Andy Cole som spelade sina fyra första landskamper för fyra olika förbundskaptener. Mina ledtrådar kanske var för enkla igår. Men å andra sidan så gissade signaturen " Enver Hoxha" rätt redan tidigt på onsdagen. Mycket imponerande.

Annons

Det är lätt att glömma bort att Andy Cole faktiskt var en riktigt, riktigt bra målskytt. Han höll högsta klass faktiskt och gjorde massor med viktiga mål för United (och Newcastle före det). Men det blev bara 15 landskamper och ett mål alltså.
kan ni titta på hans statistik.

**********

Peter Crouch hjärnsläpp dag två: Dagen efter sin huvudlösa tackling på John Obi Mikel går han ut och säger att "utlänningar gör sig till mer än engelsmän när de blir tacklade" och "jag rörde honom inte men ändå så slängde han sig som om han blivit skjuten".

Men var får karln allt ifrån? Även om han inte träffade Mikel så var det en gräslig tackling och den förtjänade ett rött kort. Var någonstans var Liverpools pr-ansvarige igår? Hade han tagit julsemester några dagar för tidigt eller?

Annons

Så fort jag såg den där intervjun på Liverpools hemsida så insåg jag vad som skulle hända och mycket riktigt: stora rubriker om att Crouch ogillar utlänningar i varenda tidning idag. Två självmål på två dagar.

**********

Har fortfarande lite julshopping kvar på Oxford Street idag. Jag – tillsammans med resten av världen. Hur dum får man bli? Imorgon bär det av till Tyskland, där min syster bor, för julfirande. Hoppas de visar Premier League där. Bundesligan, vad jag förstår, har redan packat ihop för julen.

**********

Jag måste säga att jag gillar David Bentley en hel del. Han kan se jättekaxig ut på planen och jag tyckte det var fel att bojkotta U21-landslaget i somras, men han är riktigt bra och dessutom en av få spelare i England som säger något när de intervjuas.
är en riktigt bra intervju med The Guardians Daniel Taylor.

Annons

**********

The Suns bildtext på El Hadji Diouf i samband med en artikel om alla tvåfotstacklingar som flyger omkring i Premier League just nu: If the Bolton striker is not spitting at opponents or fans, he has a habit of upsetting referees his diving.

Hårt men rättvist.

**********

Dagens bästa rykte: Darrent Bent tillbaka till Charlton och David Villa till Tottenham i januari. Konstigare saker har hänt och en affär som båda klubbarna skulle tjäna på (även om det naturligtvis inte skulle hjälpa stackars Valencia särskilt mycket).

**********

Lawrie Sanchez fick sparken som Fulham-tränare idag. Är det någon som är förvånad? Vad jag inte förstår är Fulham-styrelsen som gav honom massor med pengar att spendera på mediokra spelare i somras och sedan inte ger honom mer än några månader. Ersättare kan bli gamle Fulham-spelaren John Collins, som sa upp sig från Hibs i veckan.

Annons
Publicerad 2007-12-21 13:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto