Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tungt för Everton - men ännu tyngre för Liverpool

Christensons blogg

Det blev ingen Ligacupfinal för Everton. Chelsea vann med 1-0 igår kväll och 3-1 sammanlagt och det verkar som om Avram Grant kunde ha sagt vad som helst före matchen – inget hade tänt Everton-spelarna.

Det måste nästan ha varit nervositet. Jag har sällan sett Everton spela så tamt.

Och enda trösten för Everton-fansen den här morgonen – nu när man fortfarande inte har nått en final sedan Joe Royles FA Cup vinst 1995 – är att grannen och hatobjektet Liverpool har ännu större problem.

Jag vet inte om ni såg det men Everton-fansen hade med sig några amerikanska flaggor igår för att "fira" Liverpools problem.

På en stod det: In Hicks we Trust.

Småroligt.

********

Men det finns inte mycket att skratta åt för Liverpool för tillfället.
Jag fick det här mejlet från Henrik Sjöstedt.

Annons

Jag är Liverpoolsupporter och som du förstår så är det ingen dans på rosor för tillfället… Resultaten och spelet är uselt plus att våra ägare inte verkar vara så kunniga som man kan önska. Jag har kollat runt på många olika LFC-sidor och ganska ofta läser jag om en oro för att bli nästa Leeds.

Vad tror du, är det/ kan det bli så illa?

Det korta svaret är: ja. Jag vet inte hur mycket ni har läst om Liverpools problem men det har visat sig att de amerikanska ägarna, Tom Hicks och George Gillett, har dragit på sig skulder i massor och nu har Liverpool snart lika stora räntebetalningar som United.

Och det är ju skrämmande om man tänker på att United har mycket större inkomster än Liverpool. United har mycket fler supportrar runt om i världen som köper merchendise etc och dessutom så tar de in 30 000 fler åskådare vid varje hemmamatch. 30 000!

Annons

Och det värsta är att Hicks och Gillett lovade att inte låna pengar när de köpte klubben men det senaste rapporterna visar att de försöker låna upp till 8 miljarder kronor för att skriva om lånen som de drog på sig när de köpte klubben samt finansiera en ny stadion.

Och ni kan ju tänka er vad räntorna ligger på om man lånar 8 miljarder kronor.

Om det går riktigt lika illa för Liverpool som det gick för Leeds är naturligtvis för tidigt att säga, men omöjligt är det inte. Det var ju lånen som knäckte Leeds till slut.

********

Och nu har det gått så långt att 76 procent av Liverpool-fansen bland Liverpools supporter-föreningar och fanzines är redo att bojkotta klubben. Det betyder att inte gå på matcher, inte prenumerera på hemsidans tjänster och inte köpa några souvenirer.

Annons

Det säger en del om hur arga Liverpool-fansen är just nu.

********

Sir Alex Ferguson uttalade sig igår och gav Rafael Benitez sitt stöd. Så här sa skotten, och jag kan bara hålla med:

-Liverpools ägare saknar klass. När det gäller stora klubbar så gäller det att ägarna visar klass och om det inte gör det så kan det bli väldigt svårt för en tränare.

-Jag har haft väldigt tur här hos United och i stort sett alltid fått köpa de spelare jag har velat. Arsene Wenger har alltid blivit stöttat av Arsenals styrelse och det är så det ska vara. Som tränare ska man få jobba ostört."

********

Ferguson var på härligt pratsamt humör igår i Saudiarabien (BBC var väl inte där…)och gav lite insyn om hur det är att vara Premier League-tränare. Här pratar han om Benitez – och tidigare Martin Jols situation hos Spurs – och jag tror inte jag behöver översätta.

Annons

"As a manager there are a lot of moments in every week when you feel very much on your own. People don’t want to knock on your door because they think you’re busy all the time when the truth is you can be sitting there twiddling your thumbs.

"You can fill your time by phoning other managers but there are a lot of hours spent on your own and, in moments like that, Rafa must feel very alone right now. The thing in his favour is that Rafa seems quite a stubborn character who can put aside emotion whereas Martin seemed to be more affected when it happened to him."

********

Avram Grant säger att hans lag "förtjänar respekt" efter segern mot Everton igår – och han har helt rätt. Fortsätter hans lag så här så kan det här bli Chelseas bästa säsong någonsin.

Annons

Joe Coles mål var fantastiskt – vilken nedtagning – och spelarna jobbar hårt för varandra. Mycket imponerande. Och jag som trodde att lagsammanhållningen skulle försvinna när Jose Mourinho försvann.

Och att ligga fyra poäng efter Arsenal och United i ligan och vara kvar i tre cuper när man har spelat stora delar av säsongen utan John Terry och/eller Frank Lampard är kanske säsongens mest imponerande prestation så här långt.

********

Reportrarna som var på Tottenham-Arsenal i tisdags har berättat hur några Tottenham-spelare – av misstag – lyckades spraya Arsene Wenger med champagne efter 5-1 vinsten på White Hart Lane.

Jermain Defoe var en av spelarna som försökte dränka Gus Poyet i den alkoholhaltiga drycken – men som träffade Wenger istället.

Annons

Kan ni tänka er vilket åskmoln Wegner var. Inte världens bästa förlorare i vanliga fall – och så sprayed med champagne av en kille med Englands fånigaste frisyr. Och allt detta efter att ha förlorat med 5-1.

********

Vad utlöste bråket mellan Emmanuel Adebayor och Nicklas Bendtner? Enligt tidningar här i England ska Adebayor flera gånger ha sagt så här till dansken: "I am only on a substitute because you are shit."

Intressant och med tanke på kommentarerna efter förra bloggen så verkar det som om många Arsenal-fans håller med.

Bendtner är naturligtvis en fruktansvärt bra spelare – annars spelar man inte för Arsenal, som många av er påpekade igår – men frågan är om hans attityd och kapacitet räcker till för att spela i Arsenal. Jag tror inte det.

Annons

********

Ibland kan jag bara skratta åt era kommentarer. Den här var sylvass från Daniel igår:

Jag skrev: "Synd om Tottenham eftersom alla artiklar borde ha handlat om vilka framsteg laget har gjort under Ramos och allt jag kan säga om Adebayor och Bendtner är att det inte är många här i England som gillar Bendtners stil."

Daniel skrev: "Kul kommentar av en person som sen glömmer bort Spurs och bara skriver om gooners lilla bråk."

Bra poäng. Jag kan bara hålla med (och ändå förvärrar jag bara situationen idag när jag skriver mer om bråket… Ibland lär vi oss journalister aldrig).

********

Om Svennis köper en bra anfallare i januari – och speciellt Diego Milito – så tror jag det kan bli Champions League för City. Men annars tror jag på en rysare för fjärde platsen: West Ham.

Annons

West Ham spelar bara bättre och bättre och nu börjar alla skadade spelarna komma tillbaka. Det kan bli en mycket intressant vår för alla Hammers-fans.

********

Kevin Keegan vill tydligen att Jonathan Woodgate ska lösa hans försvarsspel. En ruskigt bra spelare – men håller han? Det känns som om Keegan skulle behöva en något mindre skadebenägen general.

********

Rade Prica till Sunderland? We live in a strange, strange world.

********

FA Cupen igen till helgen med bland annat division sex laget Havant and Waterlooville på Anfield. Mer om det i morgon.

Publicerad 2008-01-24 12:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto