Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rooney United-kapten före årets slut?

Christensons blogg

Tillbaka efter en veckas semester och på måndagarna vill jag ofta skriva om söndagsmatcherna eftersom lördagens händelser känns lite gamla.

Men med tanke på vilka sömnpiller Sheffield United-Middlesbrough var (vad i hela friden tänkte BBC på när man valde den matchen?????) och Preston-Porstmouth var så finns det inga alternativ. Den här bloggen måste handla mest om United och Wayne Rooney i synnerhet.

I lördags var jag fortfarande i Österrike men lyckades se en hel del av Manchester United-Arsenal. Mycket har redan skrivits om matchen men det faktum att Rooney nu tycks vara på väg att infria alla förväntningar som spelare är värt att ta upp igen.

Annons

Mot Arsenal var han lysande. Den enda kritiken är kanske att han skulle ha gjort några fler mål men det känns mycket orättvist efter en sådan prestation.

Och tänk att han bara är 22 år. Jag är övertygad om att han är en framtida United-kapten. Tänk om jag hade sagt det för några år sedan då han blev utvisad stup i kvarten, bråkade med David Beckham på planen under en Englandsmatch och besökte bordeller i Liverpool.

Men nu verkar han ha mognat. Jag tyckte det var mycket intressant att läsa vad Carlos Tevez hade att säga för några veckor sedan. Han pratade om hur det var Rooney – och inte Ryan Giggs, Paul Scholes eller lagkaptenen Gary Neville – som fick honom att känna sig hemma när han hade flyttat till United från West Ham.

Annons

-Rooney är fenomenal. Han var en av dem som brydde sig om mig mest när jag kom till United. Han kom över och pratade med mig och tänkte på hur jag kände det i en ny klubb, sa Tevez.

Inte illa av en 22-åring.

Jag tror han kan vara United-kapten nästa säsong (om Neville inte kommer tillbaka från sin skada) och lagkapten för England inom fyra år.

Rio Ferdinand skulle kunna vara ett alternativ som United-kapten men jag tror inte Sir Alex Ferguson har glömt hur försvararen uppträdde när han skulle skriva på ett nytt kontrakt (åt middag med Chelseas Peter Kenyon mm) för några år sedan.

Jag tror Ferguson kände sig sviken – och jag kan förstå honom. Speciellt eftersom United gjorde allt för Ferdinand och betalade hans lön när han var avstängd för att ha missat det där doping-testet.

Annons

**********

Det var inte länge sedan Rooney var en blyg ungdomsspelare för Everton. Jag skrev så här i en artikel för offside för några år sedan med tanke på hur viktig David Moyes var för honom under Everton-åren.

Evertons tränare David Moyes tog ansvar. Moyes är en skotte som mycket väl vet att det är lätt att göra misstag som ung fotbollsspelare. Som 19-åring i Celtics reservlag tackade Moyes nej till ett erbjudande att gå till Arsenal på lån. Sedan tackade han nej till Sunderland. Till slut hamnade han i Cambridge United och slog aldrig igenom som spelare.

Moyes visste att Rooney lätt skulle kunna hamna i fel sällskap. När han hade fått ett klagomål om dåligt beteende från Rooney kallade Moyes upp 17-åringen på sitt kontor. Inom en minut stod Rooney uppe på Moyes kontor och skrapade nervöst med fötterna i golvet, som en skraj student inför en arg rektor.
Han verkade blyg och ängslig och muttrade att han inte gjort något fel. Moyes hörde inte vad pojken sa och frågade igen.

Annons

– Didn’t do nothin, sa Rooney lite högre. Moyes insåg att Rooney var nervös och bytte taktik. Han sa att det såg ut som att Rooney hade blivit av med några kilon.

– Been eatin’ lots of fish, sa Rooney och såg nöjd ut.

– Bra Wayne, sa Moyes. Fortsätt så. Och kom ihåg att aldrig äta något efter klockan sju på kvällen.

Efteråt sa Moyes: – Jag vet inte allt om Waynes liv och hans uppväxt men det verkar inte som om han har haft allt för många positiva upplevelser med äldre manliga förebilder. Det enda jag vill är att Wayne Rooney, när han är 30 år gammal, kan säga till sig själv att »den där Moyes, han var bra för mig«.

Annons

**********

The Guardians rubrik efter United-Arsenal: Arsenal risk their season with disregard for the Cup.

Jag tror det är lite överdrivet. Jag är övertygad om att Arsenal slår ett skadedrabbat Milan på onsdag.

**********

Mer om Liverpools katastrof mot Barnsley i morgon inför matchen mot Inter.

**********

Kul att se Jimmy Floyd Hasselbaink göra mål för Cardiff mot Wolves. Också roligt att se att Scott Sinclair fick chansen från start för Chelsea mot Huddersfield. Det är inte ofta unga engelsmän får chansen i något av topplagen.

**********

Jag har inte hunnit läsa alla kommentarerna från förra veckan men såg i morse att signaturen "Pelle" hade fått in tre av fyra spelare på frågan: Vilka fyra spelare har gjort hat-trick för tre olika Premier League lag.

Annons

Teddy Sheringham, Les Ferdinand och Kevin Campbell är helt rätt.

Robbie Fowler är ett imponerande svar och jag var egentligen inte tydlig nog i min frågeställning men det gällde att ha gjort mål för de tre klubbarna i Premier League och inte i någon cup.

Spelare nummer fyra är en riktig rysare och det var den vi hade problem med på the Guardian också. Här kommer en ledtråd: han har initialerna PW.

Svaret kommer i morgondagens blogg.

Publicerad 2008-02-18 10:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto