Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rafa - the fat Spanish waiter?

Christensons blogg

Liverpools match mot Inter på tisdagskvällen har utmålats till en ödesbatalj för Rafa Benitez här i England. "Win or bust" och "Rafa in last chance saloon" är några av uttrycken som har använts.

Tidningarna här i landet har nästan fått det att se ut som om Benitez ska få sparken om Liverpool inte vinner mot Inter. Så ligger det naturligtvis inte till. Men å andra sidan om Liverpool åker ur tidigt ur Champions League och inte blir minst fyra i ligan så ryker spanjoren nog i maj…

Och faktum är att hans konstanta bortförklaringar börjar se allt mer patetiska ut. Han spenderade nästan 600 miljoner kronor i somras. Han har varit Liverpools tränare i tre och ett halvt år. Ändå verkar han vilja ha mer tid – och mer pengar.

Annons

Så här sa han efter förlsuten mot Barnsley: -We need to improve the squad. It is a young squad with young players.

Det är inte konstigt att ett nytt smeknamn har börjat sprida sig här i England: Rafa – the fat Spanish waiter – efter Manuel i Fawlty Towers.

**********

Liverpool-legenden Ronnie Whelan – en fantastisk fotbollsspelare på 80-talet som tyvärr ser ut som en liten överviktig köttbulle nu – har helt rätt i det han säger:

-Fansen skriker "Släng ut amerikanerna" men faktum är att amerikanerna har stöttat Rafa hela tiden och han har fått massor med pengar att köpa spelare för. Och då måste man börja titta på vem som har köpt spelarna och vem som tar ut laget, säger han.

Annons

**********

Barnsleys vinst på Anfield var sensationell. Men dagen hade inte börjat speciellt bra för tränaren Simon Davey. Han kunde inte sova så bra natten före matchen och gick på en tidig promenad istället. Efter ett tag så stannade han för att prata med lite med en bekant – och då bestämde sig en fågel för att skita honom rakt i huvudet.

-Det finns ett ordspråk som säger att det betyder tur och även om jag inte kände mig speciellt snygg just då så gick det ju bra senare mot Liverpool på Anfield. Kanske jag ska se till att det händer före matchen mot Chelsea också, sa Davey leende.

**********

Jag vet inte om ni kände igen namnet men Luke Steele spelade för Manchester United förut. Han gjorde inte speciellt många framträdande men hade varit på Anfield en gång tidigare. Den dagen var han reservmålvakt och United förlorade mot Liverpool i FA Cupen och Alan Smith bröt benet.

Annons

-Jag trodde aldrig att jag skulle få komma tillbaka till Anfield. Och framför allt trodde jag aldrig att jag skulle komma tillbaka till Anfield och vinna en match, sa 23-åringen.

**********

Det verkar som om Chelsea inleder med John Terry, Frank Lampard och Nicolas Anelka på bänken mot Olympiakos. Jag förstår inte riktigt varför.

Hela säsongen hör vi spelarna prata om Champions League som den viktigaste turneringen och så verkar det som om Grant väljer att vila spelare inför ligacup-finalen – i varje fall Lampard och Terry.

Men å andra sidan så kanske han har lärt sig något från Jose Mourinho och totalt lurat de engelska tidningarna. Vi får se ikväll.

**********

Har Avram Grant bara svarta kläder? Har ni sett några andra färger från israelens garderob? A hint of white, kanske? Mejla en bild i så fall.

Annons

The Daily Telegraph kallade honom "The undertaker" häromdagen. Inget dumt smeknamn.

**********

Måste erkänna att jag inte riktigt visste vem Steve Nash var före igår men han är tydligen en av NBA:s allra största spelare.

Ännu mer överraskande: han älskar Tottenham Hotspur och vill hjälpa till att göra klubben till ett topplag i Europa i framtiden.

Märkligt. Ni kan läsa en intervju med superstjärnan
om ni vill.

**********

Är Newcastles ägare Mike Ashley redo att sälja klubben redan? Har han ringt till DIC – som bara verkar intresserade av Liverpool? Det vore ju en katastrof för klubben om man fick börja på ny kula igen. Eller?

Swedish Mag, toon, vad säger ryktena uppe i Newcastle?

Annons

**********

Och till slut måste jag då erkänna att det som förra veckan kändes som en mycket bra quiz kan sluta i totalt fiasko. När vi satt och gjorde quizen om hat-trick heroes för tre olika Premier League klubbar på the Guardian så undrade vi om Paolo Wachope var en av dem. En kollega kollade på Soccerbase och svarade att "ja, så är det, för Man City, Derby och West Ham".

Ett lysande svar, tyckte jag. Bara ett problem. Det verkar som om det inte stämmer. Vissa källor har skrivit att han har gjort hat-trick för alla tre klubbarna men soccerbase.com har inte med det och jag litar mycket på soccerbase.

Hmm. Ganska pinsamt. Jag får be om ursäkt, speciellt till Pelle – och hans stackars arbetsgivare om han nu har någon – för detta.

Annons

Var det då Fowler som BBC menade när jag hörde quizen på radion (men inte slutet och därmed svaren)? Jakten går vidare.

Jag drar skammens täcke långt över öronen och laddar om batterierna.

**********

Min tabbe påminner mig om ett av de roligaste misstagen jag någonsin sett i en tidning (och tyvärr var det min tidning, the Guardian som stod för det).

Vi körde en intervju med Wolverhamptons ordförande på den tiden, Jack Hayward, när Wolves äntligen hade gått upp i Premier League.

I intervjun fanns ett intressant citat: -Our team was the worst in the first division and will probably be the worst in the Premier League.

Det var bara det att han inte hade sagt "team", han hade sagt "tea".

Annons

-Our tea was the worst in the first division and will probably be the worst in the Premier League.

Lite skillnad.

Så kan det gå.

**********

Nu åker jag upp till Liverpool där det blir Liverpool-Inter på plats. Och tyvärr måste jag åka direkt till jobbet på the Guardian i morgon (onsdag) och kan därför inte skriva förhands om Arsenal-Milan och Lyon-Manchester United (som borde bli två fantastiska matcher).

Ber om ursäkt för detta och återkommer på torsdag.

Publicerad 2008-02-19 10:56

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto