Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Varför förlorar engelska lag alltid på straffar?

Christensons blogg

Så slog det engelska straffläggnings-syndromet till igen. Everton och Tottenham tog igen underlägena från de första Uefa Cup-matcherna men när det väl kom till straffarna så gick det som vanligt för engelska lag: det blev förlust.

Jag satt på ett plan från Milano igår kväll så jag såg inte matcherna men faktum kvarstår att det finns någon mental spärr när det kommer till straffar och engelska lag (om man nu bortser från Liverpools två Europacup-triumfer efter straffar men då har man litat på två målvakter (Bruce Grobbelaar och Jerzy Dudek) som psykade motståndarna med sina "wobbly knees").

The Sun har idag en lista på de tyngsta straffsparksförlusterna (och det är en ganska diger lista).

1. England-Västtyskland, VM, semifinal 1990
2. England-Tyskland, EM, semifinal 1996
3. England-Argentina, VM, åttondelsfinal 1998
4. England-Portugal, EM, kvartsfinal 2004
5. England-Portugal, VM, kvartsfinal 2006

Annons

Tänka sig att Darius Vassell slog en av straffarna 2004…

Jag vet inte om ni känner till det men några av spelarna som missat en av dessa straffar – Gareth Southgate 1996 till exempel – har tjänat pengar på straffmissen genom att göra reklam för Pizza Hut.
kan ni se dramat från 1998. Tänk att Paul Merson tog en av de engelska straffarna…

Och det är nästan omöjligt att skriva om matchen mot Argentina och inte ta med ett klipp av
. Helt fantastiskt. Synd att han har drabbats av så många skador. Vilken spelare han var när han var 18-22.

Men så är det ofta med spelare som är mycket beroende på sin snabbhet.

Spelare som Robert Fleck till exempel… Ha ha ha. Kommer ni ihåg honom, den gamle Norwich-anfallaren? Det var väl han som snurrade upp Glenn Hysén varje gång de möttes.

Annons

**********

Juande Ramos hade aldrig förlorat på straffar förut (men så hade han ju aldrig tränat ett engelskt lag heller…).

**********

Bolton spelar returmatch mot Sporting Lissabon ikväll och Gary Megsons laguttagning säger väl allt om hur lågt turneringens värde har sjunkit sedan Uefa såg till att tre eller fyra lag från de stora ligorna får vara med i Champions League.

På 80-talet var det ju en enorm bedrift att vinna Uefa Cupen. Nu är turneringen nästan ett ointressant skämt.

Boltons troliga lag ikväll: Al Habsi; Hunt, Meite, Cahill, Samuel; Stelios, J O’Brien, Guthrie, Andranik; Vaz Te, Helguson.

Tränaren Gary Megsons kommentar säger väl allt om Uefa Cupen nuförtiden: -Vi möter Wigan på söndag. Den matchen är mycket viktigare.

Annons

Det är inte så att jag tycker Megson har fel eftersom ekonomiskt sett så är det mycket viktigare att slå Wigan och kanske hänga kvar i Premier League men det är ändå trist för Uefa Cupen.

**********

Storvinst för Chelsea mot Derby i ligan och nu är Avram Grants grabbar bara tre poäng efter United. Högst intressant med tanke på att de har kvar att möta Arsenal och Manchester United hemma.

Derby måste ju vara det sämsta laget som har spelat i Premier League. Någonsin. Stackars Paul Jewell. Och på lördag möter man Manchester United.

-I might not turn up, sa Jewell med mörk blick igårkväll.

**********

Några ord om Liverpools match mot Inter. Jag var på plats och kan bara säga att det enda som imponerade från hemmalagets sida var fansen. Grymt imponerande.

Annons

Tråkigt att se en gigant som Patrick Vieira se så seg och trög ut. Alltid tråkigt att se före detta storstjärnor som fått karriärerna förstörda på grund av skador.

Jag tyckte Vieira var rysligt dålig. Men det tyckte tydligen inte fransmannen själv: -Jag förstår inte varför jag blev utbytt, sa han efter matchen.

Men Roberto Mancini får ta på sig skulden också. Ett tag i andra halvleken spelade den sege Vieira som offensiv, central mittfältare. Helt sanslöst, speciellt med Luis Antonio Jimenez och Luis Figo på bänken.

Men att sedan, som Figo, vägra att hoppa in är ju patetiskt (som någon skrev i kommentarerna efter bloggen i tisdags).

**********

Liverpools 4-2-3-1 system ser verkligen stabilt ut just nu. Men när flera av spelarna redan börjar prata om en tredje final på fyra säsonger så tycker åtminstone jag att det verkar lite för kaxigt.

Annons

Tycker dock fortfarande att Dirk Kuyt inte är tillräckligt bra för att spela på den nivån.

Javier Mascherano – grym.

**********

Vad hände med Rade Prica? Roy Keane skulle ha köpt Kevin Phillips istället…

**********

West Bromwich tappade viktiga poäng mot Crystal Palace i toppen av the Championship igårkväll men vi kan i varje fall konstatera att Kevin Phillips fortfarande är en grym målskytt. På onsdagskvällen gjorde han liga-mål nummer 200. En enorm siffra.

Läste en rolig grej om Phillips härommånaden. Jonathan Greening berättade att ingen i West Bromwich tyckte speciellt bra om Phillips i början eftersom han klev in i omklädningsrummet när han hade skrivit på för klubben och sa: "You call me Super-Kev, nothing else".

Annons

Ganska arrogant.

Men Greening sa så här nyligen (och det finns väl ingen här i världen som vill bli kallad "knob-head" (penis-huvud):

-When he first came to the club he asked to be called Super-Kev. To be honest we thought he must be a bit of a knob-head but now we know why. He has been super.

**********

På tal om Greening. Tydligen så fick den före Manchester United-spelaren en Champions League medalj efter vinsten mot Bayern München i finalen 1999. Kan det verkligen stämma? Han satt på bänken mot Bayern och spelade faktiskt inte en enda minut under hela turneringen.

Men ändå fick han en medalj medan Paul Scholes och Roy Keane fick någon. Stämmer det?

I så fall borde väl Greening ha givit sin medalj till en av de andra?

Annons
Publicerad 2008-03-13 15:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto