Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag hoppas att Uniteds målskillnad avgör

Christensons blogg

Så Manchester United – som vanligt får vi väl säga – tappade poäng mot Blackburn och förlorar man borta på Chelsea på lördag så kommer de två giganterna lika många poäng inför de två sista omgångarna.

Och tänk på att Chelsea inte har förlorat en ligamatch hemma på Stamford Bridge på fyra år…

Så det kan bli målskillnad som blir avgörande till slut. Och även om det skulle vara oerhört tufft för Chelsea-spelarna (och supportrarna) att smälta så skulle det trots allt betyda att det lag, United, som gjort flest mål i ligan den här säsongen (73 stycken) och det är ju trots all det som fotboll går ut på.

**********

Jag skrev för några månader sedan att det är lite av 1999-känslan över United den här säsongen, sena mål och allt det där.

Annons

Och en av kommentatorerna sa i lördags att det sena målet mot Blackburn i lördags var det 22:a målet United har gjort med mindre än 10 minuter kvar av matcherna den här säsongen.

22 stycken! Helt otroligt.

**********

Tänk att de fortfarande spelar The Final Countdown på Ewood Park före matcherna. Jösses. Joey Joakim, hur man nu ser det måste vara stolt.

**********

Några ord bara om straffsituationerna på Ewood Park. Wayne Rooney skulle haft straff i första halvleken (men fick det troligen inte eftersom han ramlade flera sekunder efter tacklingen) men inte i den andra då Ryan Nelson rensade bollen före han träffade Rooney.

Ingen straff när Johann Vogel tacklade Cristiano Ronaldo men däremot straff när Ryan Nelson använde armbågen för att blockera en straff.

Annons

**********

Så två troliga straffar för United men huvudanledningen till att Sir ALex Fergusons gäng tappade poäng var utan tvekan Brad Friedel. Vilken fantastisk målvakt.

Ibland är han nästan omöjlig att göra mål på och hade nog hållt nollan om inte Brett Emerton hade fått hjärnsläpp och glömt av att markera Carlos Tevez med två minuter kvar av matchen.

**********

De två derbymatcherna igår (Villa-Birmingham och Newcastle-Sunderland) blev ganska tråkiga tillställningar eftersom hemmalagen var alldeles för överlägsna.

Den mest intressanta incidenten hände före Aston Villas första mål. Mehdi Nafti och Ashley Young var på väg att börja bråka på mittplanen och domaren Mark Clattenburg kunde ha blåst av spelet för att varna spelarna.

Annons

Men han ville att Villa skulle få chansen att avsluta sitt anfall, så han sprang upp till de två spelarna, knuffade bryskt iväg Nafti och sprang vidare.

Nafti såg ganska förvånad ut men vad skulle han göra? Han kunde ju inte gärna knuffa tillbaka Clattenburg i bröstet.

Bra dömt!

**********

Nu åker Fulham ut. Man hade inte en chans mot ett reservbetonat Liverpool i lördags. Derby är redan borta och jag tror att Reading kan ryka nu också.

**********

Obafemi Martins hyllade Kevin Keegan i en intervju under helgen. Han säger att alla spelarna har roligare sedan Keegan tog över från Sam Allardyce och berättade vad som hände efter att han började gråta efter att ha blivit utbytt mot Birmingham City. Småroligt.

Annons

‘He [Keegan] said to me, "Oba, if you do that again you’re gonna pay a fine." And I said to him, "If you do that kind of thing again me, you’re gonna pay a fine too." So we started laughing about it.’

**********

West Ham slog Derby med 2-1 och Fredrik Ljungberg spelade i 89 minuter. Och jag måste bara få ta med en Derby-supporters omdöme om Alan Stubbs insats i Derbys mittförsvar:

"Stubbs gjorde en fantastisk insats. En polare som håller på West Ham anser att han är tjockast i Premier League och i lördags spelade han i stort sett med ett ben på grund av en skada – men han höll ändå ihop vårt försvar."

Snygg framspelning av Ljungberg till Carlton Coles mål. Såg lovande ut.

Annons

**********

På tal om vad fansen här i England tycker: så här skrev Manchester City-supportern Danny Pugsley om Svennis:

"Despite a disappointing second half to the campaign: it would be a disaster if Eriksson had to leave. Such a move would set back the progress made since his arrival – progress that could advance that bit further towards a European place at the end of this season."

**********

Ska bli intressant att se vad det engelska fotbollförbundet gör med Alexander Hleb, som gav Readings Graeme Murty en örfil i lördags. En riktigt örfil, inte en klapp på kinden som gav Jeremie Aliadiere fyra matchers avstängning.

Jag utgår från att det blir fem eller sex matcher för Hleb då…

Troligt.

Annons

**********

Bara två omgångar kvar i the Championship och ett av dessa sju lag kommer att åka ur: Sheffield Wednesday, Southampton, Leicester, Barnsley, Norwich, Coventry och Blackpool. Vilken rysare.

När man hör vissa av tränarna prata om situation så låter det som om de pratar om ett krig och för vissa av dem känns det säkert som om de är ute och krigar.

Så här sa Leicesters Ian Holloway efter 1-0 segern mot Barnsley:
-Nowhere to escape, nowhere to run, we know what we have to do out there.

**********

Och som vanligt så avslutar jag med en fråga så här på måndagsmorgonen: Vem är sämst i hela Premier League på att tackla? Det vill säga: vem har vunnit minst procent av sina tacklingar den här säsongen?

Annons

Jag kan säga att det är fem anfallsinriktade spelare i topp fem och att Premier Leagues näst sämsta tacklare är en av ligans största stjärnor.

Publicerad 2008-04-21 10:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto