Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kvällen då Walcott gick från talang till världsspelare

Christensons blogg

England krossade Kroatien på bortaplan med 4-1 på onsdagskvällen och jag, som kritiserat Fabio Capello, Wayne Rooney och Theo Walcott – i den ordningen – fick äta upp i stort sett allt jag skrivit den senaste månaden.

Ha ha. Jag kunde inte annat än småle där jag satt på the Guardian igårkväll medan målen trillade in. Hur fel kan man ha?

**********

Walcotts snabbhet var helt avgörande. Men det var även ruskigt imponerande att se hur kall han var när han gjorde sina mål. Det här är alltså samma tonåring som hellre vill passa än skjuta för Arsenal – och så går han in och skjuter på allt som rör sig i en viktig VM-kvalmatch.

**********

Walcott erkände efter matchen att hans högra fotbollssko hade gått sönder under den första halvleken men att han vägrade att byta skor i halvtid. En dobb hade gått sönder och det betydde att han knappt kunde använda högerdojjan mot slutet.

Annons

Så vad gör han? Han sätter sitt tredje mål och fullbordar hat-tricket med vänsterfoten.

**********

Intressant också att höra att Walcott hade fått mest stöd före matchen av mannen han petade – David Beckham. Stort av Beckham, som tydligen har peppat ungtuppen de senaste dagarna. En yngre, mer ego-trippad spelare än Beckham hade bara tjurat för att han inte fick spela själv.

-Du måste våga mer, var lite självisk, hade Beckham bland annat sagt till Walcott före matchen mot Kroatien.

-Du behövde kanske inte vara så självisk, sa Beckham skrattande när han bytte av Walcott efter 84 minuter.

**********

Wayne Rooney var grymt bra mot Kroatien. Mottagningen, vändningen och passningen till Walcotts tredje mål var fulländade.

Annons

**********

Faktum är att Kroatien inte skapade speciellt mycket mot ett klassiskt engelskt 4-4-2 där Frank Lampard och Gareth Barry gjorde ett fantastiskt jobb defensivt på det centrala mittfältet.

Visst, matchbilden hade naturligtvis sett helt annorlunda ut om inte Robert Kovac hade blivit utvisad när det stod 1-0 till England. Och jag är övertygad om att Kovac inte hade blivit utvisad om inte Joe Cole hade börjat blöda från ett sår i huvudet efter duellen.

Gult hade nog varit mer rättvist. Men trots detta tyckte jag att England såg stabilare och farligare ut än Kroatien även före utvisningen.

**********

Kul att Emile Heskey fick vara med i startelvan också. Han gjorde visserligen inget mål men bidrog till mycket av Englands anfallsspel. En mycket underskattad spelare som har fått mycket skit genom sin karriär.

Annons

**********

Chris Waddle (legenden med fotbollsvärldens ganska värsta frisyr någonsin) var expertkommentator på Setanta igårkväll. Han har tydligen aldrig förlorat en kvalmatch med England. Där ser man…

**********

Den senaste engelske spelaren som gjorde ett hat-trick i en tävlingsmatch? Michael Owen (mot Tyskland 2001). Den senaste engelske spelaren som gjorde ett hat-trick i en träningssmatch? Er, Peter Crouch (Jamaica 2006).

**********

-Han är nog den snabbaste spelare jag sett, sa Rooney om Walcott igår kväll. Ingen dåligt omdöme från en man som spelat med spelare som Michael Owen och Cristiano Ronaldo.

Publicerad 2008-09-11 10:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto