Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hellre tusen spänn på Villa än på Arsenal

Christensons blogg

Förra veckan var en katastrof för Arsenal och det blev inte bättre över helgen. En solklar förlust mot City med 3-0 och nu börjar jag undra om inte Aston Villa ser bättre ut som kandidater för den fjärde Champions League-platsen.

Om jag hade tusen spänn att lasta in så skulle jag hellre lägga dem på Villa, inget snack om saken.

Som ni alla vet så har William Gallas petats som lagkapten och pressen här i England är rörande överens: att utse Gallas som lagkapten var Wengers största misstag på 12 år i norra London. Ja, värre än Jose Antonio Reyes och värre än Francis Jeffers.

Gallas är emotionell, han är en ensamvarg – och han säger alltid vad han tycker. Och ofta säger han det till pressen istället för tränaren eller lagkamraten.

Annons

Faktum är att Wenger skulle ha sparkat honom som kapten efter incidenten då han uppträdde som en omogen sju-åring i slutminuterna mot Birmingham i februari.

Nu har tydligen Gallas blivit tillsagd att säga förlåt eller att lämna klubben. Det ska bli intressant att se vad som händer.

**********

Och blir inte Cesc Fabregas ny kapten så tror jag det är ett ännu större misstag. Kan tänka mig att han flyttar i sommar då.

Wenger verkar vara ”in denial”. I lördags hävdade han att ”ledare” inte är så viktiga i ett lag – att spelare som passar bollen bra är viktigare – och att City inte förtjänade att vinna med 3-0.

Man kan ju i och för sig säga att han hade han rätt på den sista punkten. City kunde ha vunnit med 5-0 eller 6-0.

Annons

**********

Nicklas Bendtner bli hånad i vissa tidningar idag för sina rosa fotbollsskor medan den enda goda nyheten för Wenger den här veckan var att Eduardo da Silva är redo att göra comeback i en intern träningsmatch på fredag.

**********

Men vi ska inte glömma att Arsenal mötte ett mycket bra Manchester City. Robinhos mål – Citys andra – var en fantastisk lobb och Stephen Ireland är en av Premier Leagues absolut bästa mittfältare just nu.

Och beslutet att köpa tillbaka Shaun Wright-Phillips är en av säsongens värvningar.

**********

Chelsea dominerade totalt mot Newcastle men Joe Kinnears lag fick med sig en poäng från Stamford Bridge. Kinnear har faktiskt gjort ett riktigt bra jobb och nu ska han tydligen stanna året ut.

Annons

Och jag tror att Newcastle kan klättra i tabellen under Kinnear. Jonas Gutierrez och Michael Owen, två av lagets bästa spelare, är tillbaka från skador och spelare som Obafemi Martins, Damien Duff, Habib Beye och Fabricio Coloccini är riktigt, riktigt bra spelare.

**********

Liverpool tappade också poäng (0-0 hemma mot bortasvaga Fulham) men spelade inte alls lika bra som Chelsea och skapade inte lika många heta målchanser.

Rafa Benitez bänkade Xabi Alonso och Liverpool saknade verkligen hans passningsspel, speciellt nu när Steven Gerrard var skadad. Benitez skyllde på ett tufft spelschema och Alonsos landslagsspel i veckan – men Fulhams tränare Roy Hodgson påpekade mycket riktigt att tre av hans bästa spelare i lördags hade spelat i Ukraina (Brede Hangeland), Bahrain (Mark Schwarzer) och Ghana (John Paintsil).

Annons

Good point, Roy. Well made.

**********

Det var faktiskt första gången någonsin i Premier League-historien som Big Four inte gjorde ett enda mål. Faktum är att inte ett enda lag från övre halvan av tabellen vann. Årets Premier League är den jämnaste någonsin. Kul.

United spelade 0-0 mot Aston Villa och jag tyckte ett oavgjort resultat var ganska rättvist.

United hade mycket boll och matchens bästa chans när Wayne Rooney hade ett bra läge i den andra halvleken men å andra sidan så dominerade Villa stora delar av den andra halvleken och skulle haft en straff/alternativt farlig frispark med Nemanja Vidic utvisad efter en solklar tröjdragning på Gabriel Agbonlahor.

Nigel Reo-Coker var lysande som högerback för Villa. Intressant. Steve Sidwell börjar visa vad han kan på mittfältet också. Kan bli en riktigt rolig säsong för Villa.

Annons

**********

Imponerande av Hull City att ta poäng borta mot Pompey (2-2). Geovanni hade ett jätteskott i ribban men jag undrar om vi inte har en utmanare till årets mål från den här matchen. Jag tyckte i varje fall att Glen Johnsons pärla från 30 meter var snyggar än David Bentleys långdistans mål mot Arsenal. Johnson gjorde mål med vänstern. Och han är högerfotad. Lysande.

39-årigen kämpen Dean Windass gjorde bara sin tredje ligamatch för säsongen för Hull och fixade till kvitteringen till 2-2. Men tyvärr så bedömdes det i slutändan – helt riktigt – som ett självmål av Noe Pamerot.

**********

Kommer ni ihåg David Nugent förresten? Stor, stark spelare som gjorde landslagsdebut i mars förra året när han spelade för Preston North End. Han har gjort en landskamp och ett mål för England. Inget dåligt facit (även om matchen var mot Andorra…)

Annons

Hur som helst. Harry Redknapp köpte honom för 90 miljoner kronor förra sommaren – för att sedan bestämma sig för att han inte var tillräckligt bra. Märkligt. Redknapp försökte till och med sälja honom samma sommar.

Han har knappt spelat sedan dess men verkar nu ha fått en ny chans under Tony Adams. Han blev inbytt i lördags och det ska bli intressant att se hur det går för honom. Så dålig kan han ju inte vara.

**********

Äntligen mål för Johan Elmander igen när Bolton bortaslog Boro med 3-1. Skönt. Och snyggt var det också.

Och det är kanske dags för en liten jämförelse mellan vissa anfallsvärvningar från i somras:

1. Amir Zaki 1.9 milj kr per ligamål (15 milj kr lån/åtta ligamål)
2. Johan Elmander 60 milj kr per ligamål (120 milj/två ligamål)
3. Roman Pavlyuchenko 62.1 milj kr per ligamål (186.3 milj kr/3 ligamål)
4. Robbie Keane 137.5 milj kr per ligamål (275 milj/två ligamål)
5. Dimitar Berbatov 207 milj kr per ligamål (415 milj kr/två ligamål)

Annons

**********

Ingen rolig dag för Martin Olsson på White Hart Lane igår när Tottenham slog Blackburn med 1-0 och segade sig upp ovanför nedflyttningsstrecket.

Det var Olsson som tappade bollen till Aaron Lennon vid Tottenhams mål och dessutom blev svensken utvisad efter två tacklingar på just Lennon, som helt enkelt var för snabb.

Lee Dixon på BBC:s Match of the Day tyckte lite synd om Olsson och sa även att hans skulle ha fått mer hjälp av vänstermittfältaren Morten Gamst Pedersen.

Ironiskt jubel från Spursfansen varje gång deras egen målvakt Huerelho Gomes lyckades fånga bollen… Det kan väl inte göra hans självförtroende något gott…

**********

Charlton förlorade hemma mot Sheffield United med 5-2 och det var droppen som fick bägaren att rinna över. Laget har gått från stabilt Premier League-lag till nedflyttningstrubbel i the Championship.

Annons

Alan Pardew sparkades sent på lördagkvällen och så har ytterligare en lovande engelsk tränare som utropades som ett stort löfte för några år sedan sett sina drömmar krossade.

Det lär dröja innan han får ett jobb igen.

**********

Emile Mpenza, målskytt mot Sverige i EM 2000, gjorde 1-0 för Plymouth mot Cardiff i helgen. Där ser man.

Michael Chopra, utlånad från Sunderland, gjorde Cardiffs mål, i Plymouths 2-1 vinst.

**********

Skönt att att de flesta Evertonsupportrar som kommentarede efter bloggen i fredags hellre vill se laget behålla sin själ än att sälja den till vem som helst och flytta till Kirkby. Det finns hopp för mänskligheten i dessa pengakåta tider trots allt…

Annons

**********

Manchester City-Manchester United och Chelsea-Arsenal nästa helg. Jag längtar redan.

**********

Avslutar med en svår fråga: vilken spelare tror ni har gjort flest inhopp för Liverpool under Premier League-eran?

Publicerad 2008-11-24 01:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto