Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stackars Chester – och Mark Wright

Christensons blogg

Det är möjligt att vissa Arsenalsupportrar har tyckt ganska synd om sig själva de senaste veckorna – men det är inget mot vad Chesters fans har fått stå ut med.

Här kan vi snacka om problem. Riktiga problem.

Chester slog visserligen Darlington borta med 2-1 igårkväll men ligger på en föga imponerande 19:e plats i League Two (lägsta professionella ligan). Men det största problemet verkar vara att klubben har en ägare som vill sälja klubben och som dessutom verkar ohjälpligt kär i Mark Wright.

Hur ska man annars förklara Stephen Vaughans beslut att nyligen anställa Wright som Chesters tränare för – inte första, inte andra – men en tredje gång. Detta alltså trots att den före detta Derby och Liverpoolmittbacken har varit stundals katastrofal som tränare.

Annons

**********

Kommer ni ihåg Mark Wright? Han var en lång men väldigt elegant och duktig mittback för engelska landslaget på slutet av 80-talet och början av 90-talet. Det var många som trodde att han skulle bli en utmärkt tränare.

Nu har det inte blivit riktigt så…

**********

Vi tar det från början

2003: Stephen Vaughan anställer Mark Wright som tränare. Wright var arbetslös efter att ha blivit anklagad för en rasistisk attack mot en domare när han var Oxfordtränare.

2004: Vaughan sparkar Wright eftersom Wright tydligen hade inlett en affär med en spelarfru.

2006: Vaughan anställer Wright igen efter att han har blivit sparkad av Peterbrough för grovt tjänstefel.

2007: Vaughan sparkar Wright efter bara tre vinster på 20 matcher.

Annons

November 2008: Vaughan sparkar Wrights ersättare och säger: -Jag förstår inte det här. Jag verkar inte få till det när det gäller tränare. Men finns det någon där ute som är intresserad så kan de höra av sig…

Tre dagar senare: anställer Wright igen.

**********

Jösses. Hur ska det här sluta? Inte konstigt att Vaughan vill sälja klubben. Men om Newcastle har problem att sälja klubben hur f-n ska Vaughan lyckas locka köpare för den stackars League Two-klubben.

I pray for them.

**********

Arsenal vann med 1-0 mot Dynamo Kiev igår och William Gallas var tillbaka på planen. Jag trodde det var några Arsenalfans som skulle bua ut honom (och kanske hade de gjort det om hans misstag hade lett till ett ledningsmål för Kiev) men enligt tv-kommentatorna kunde man inte höra ett enda burop eller vissling mot Gallas igår.

Annons

Gallas gick av planen ensam medan de andra spelarna stod i mittcirkeln och firade avancemanget till åttondelsfinalerna. Inget fel med det i och för sig och jag tror att Gallas nu kommer att koncentrera sig på sitt försvarsspel och återigen bli en av världens bästa mittbackar.

**********

United också vidare efter 0-0 borta mot Villarreal och Wayne Rooney ber idag om ursäkt för att ha filmat. Jag såg inte incidenten men skönt att höra att han ber om ursäkt i varje fall.

Cristiano Ronaldo blir ofta anklagad för att filma mycket (och ibland filmar han mycket) men igår filmade han inte – igår blev han brutalt nedsparkad gång på gång.

Sir Alex Ferguson har, tyvärr, rätt när han säger att det är många lag som systematiskt attackerar Ronaldo nu som en del av deras taktik mot United.

Annons

**********

Jag utgår från att Liverpool också går vidare ikväll genom att antingen slå Marseille på Anfield eller kryssar samtidigt som PSV inte slår Atletico Madrid på bortaplan. Steven Gerrard tillbaka från skada.

**********

Det ser lite mörkare ut för Chelsea, som spelar borta mot Bordeaux. Förlorar Luiz Felipe Scolaris gossar den matchen så kan det bli svårt att gå vidare. Men å andra sidan var Bordeaux så urusla på Stamford Bridge att jag inte kan tänka mig att det händer.

**********

Sjunde raka segern för Wolves i the Championship igårkväll (3-1 mot Sheffield United) och nu ser det mycket bra ut för Mick McCarthys lag. Man har hela 12 poäng ner till Reading på tredjeplatsen och ligger sex poäng före tvåan, Sebastian Larssons Birmingham.

Annons

Det roliga är att Chris Iwelumo är i kanonform. Det var ju Iwelumo som stod för en av århundradets missar för Skottland mot Norge nyligen och man hade kunnat tänka sig att hans självförtroende hade försvunnit i en blöt liten fläck.

Men han verkar starkare än någonsin. Efter gårdagens två mål har han nu gjort 11 mål på 16 matcher för Wolves den här säsongen. Anfallsparet Iwelumo och Sylvan Ebanks-Blake kan nog ställa till lite problem för många Premier League-försvar nästa säsong om Wolves går upp.

**********

Neil Warnocks Crystal Palace har också börjat röra på sig. Tre segrar på fyra matcher och nu ligger man bara tre poäng från en play-off plats. Igår gjorde John Oster 2-0 målet borta mot Norwich – en otroligt snygg chip från straffområdslinjen. Det konstiga är att den före detta Evertonyttern fortfarande ser ut som om han är 14 år gammal.

Annons

**********

Jag återkommer på fredag.

Publicerad 2008-11-26 10:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto