Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cesc stannar nog

Christensons blogg

Har alltid misstänkt att Cesc Fabregas så småningom vill flytta tillbaka till sin barndomsklubb Barcelona och dominera mittfältet på samma sätt som Xavi Hernandez gör idag.

På sistone har jag också fått känslan att den här flytten kommer att ske nästa sommar. Jag har läst fler och fler kommentarer från mittfältaren om hur missnöjd han är att Arsenal inte har vunnit något på över tre år.

Men så tittade jag på BBC:s utmärkta fotbollsprogram Football Focus i lördags där de hade en intervju med Fabregas. Han snackade en hel del om Arsenal den här säsongen och han säger naturligtvis att han tror att Arsenal fortfarande kan vinna ligan.

Men det som verkligen fick mig att lyssna var när han pratade om sin tränare Arsene Wenger.

Annons

Så här sa han: -I don’t owe anyone anything in life. There are only three people in life that I owe something to: my mum, my dad and… Arsene Wenger.

I am living the dream at the moment and he was the one who gave me the opportunity to live the dream when I was only 16. We have a very good connection.

Att skriva att han blev tårögd är lite överdrivet men det var inte långt ifrån.

Jag tycker kommentarerna visar hur mycket Wenger betyder för honom och att det kommer att krävas något otroligt mycket för att han ska flytta tillbaka till Spanien.

En fotbollsspelare som är lojal mot sin klubb? Trodde inte det fanns längre.

**********

På Football Focus den här veckan fick man också veta att Hoffenheims succétränare Ralf Rangnick har spelat amatörfotboll i Sussex här i England.

Annons

Där ser man.

**********

Portsmouth, som ni kanske vet, håller på att säljas men tränaren Tony Adams har en ganska skön inställning.

När han fick frågan om han trodde att en ny ägare skulle vilja anställa en ny tränare så svarade han: -Jag får väl se till att frugan köper klubben. Hon lär väl ändå inte sparka mig…

**********

Snacka om att ”go out with a bang”. Nyligen skrev jag en blogg om Darren ”sicknote” Anderton efter att ha läst en intervju om hur mycket han älskade att spela fotboll för Bournemouth i League Two (fjärde divisionen).

Men efter några matcher på bänken så var det tydligen inte så roligt längre. Förra veckan meddelade nämligen den fd England- och Tottenhamspelaren att han tänker lägga av. Omedelsbums.

Annons

Och han var inte skadad heller (för en gångs skull). Hur som helst. I lördags hoppade han in för Bournemouth i den 56:e minuten och gjorde det avgörande 1-0-målet med två minuter kvar att spela. I sista match någonsin.

What a way to go.

Och har ni gått hela livet och väntat på att få se en video som innehåller både Darren Anderton och Tomas Brolin så kan jag bjuda på den här.

Andertons mål är dessutom mot Sverige…

**********

Signaturen Bonde slog till med den här kommentaren igår:

Angående den skojiga herren i Liverpool som har "Keane Hour" istället för Happy Hour. Det finns en markant skillnad mellan "Keane Hour" och Happy Hour. En timme med Keane på planen är motsatsen till happy.

Annons

Inte alls illa. Inte alls illa.

**********

Signaturen Calle tycks tyvärr veta att jag gjorde några mindre lyckade framträdanden på Märstas ”premier establishment” GM på flera juldagar under 90-talet…

Skrämmande insatser…

**********

Jag hade hoppats att ingen skulle svara rätt på gårdagens fråga men som vanligt fanns det några läsare (läs besserwissers 🙂 ) som prickade rätt.

Frågan var: Vilken spelare tror ni, före helgens matcher, var Premier Leagues bästa passningsspelare (dvs har bäst procent lyckade passningar)?

Bara fem personer gissade rätt: Pelle, Aqqe, Larger than life, riquelme och Pelle Anderton (de två sistnämnda får dessutom hundra bonuspoäng vardera eftersom de lyssnar på the Guardians ”briljanta” podcast).

Annons

Guy Incognito, Oooo to be a Gooner, Mathias #11 gissade också rätt men fuskade en aning genom att nämna fler än en spelare…

Svaret? William Gallas.

93.28 procent av hans passningar hittar alltså rätt. En fantastisk statistik egentligen även om många passningar naturligtvis är sidledspassningar.

Den som har slagit flest passningar i hela Premier League är, som många skrev, Liverpools passningsgeni Xabi Alonso.

**********

Spurs slog West Ham borta med 2-0 igårkväll och fortsätter att klättra upp i tabellen.

Uefa Cup-spel nästa säsong igen med Harry Houdini? Ingenting verkar omöjligt längre.

**********

Kvällens mest intressanta match är utan tvekan Chelsea-Cluj. Liverpool spelar mot PSV men har redan gått vidare.

Annons

Chelsea kan åka ur Champions League ikväll men lär vara ordentligt taggade efter en Clujspelare sa ”We’ll shut Big Phil’s mouth”.

Scolari hade tydligen sagt att han kommer åka tillbaka till Brasilien om han inte slår Cluj och går vidare till åttondelsfinalen.

Det upprörde Clujs mittfältare Culio, som sa: -That was a lack of respect for Cluj and Romanian football. We’ve proved we are more than good enough to beat great sides and we can certainly beat Chelsea.

Och Cluj slog ju Roma borta med 2-1. Ska bli en mycket intressant match.

Jag återkommer på torsdag.

Publicerad 2008-12-09 09:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto