Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bredden på Uniteds trupp är skrämmande

Christensons blogg

Så har då United tagit ytterligare ett steg mot en möjlig "quintuple" med gårdagens seger i ligacupfinalen på straffar mot Tottenham. I slutändan var det kanske ett rättvist resultat – med tanke på Cristiano Ronaldos stolpskott och Uniteds spelövertag i förlängningen – men det var inte mycket som skilde lagen åt.

Harry Redknapp erkände efter slutsignalen att han inte hade haft så mycket förtroende för sina straffskyttar, vilket är en konstig sak att säga som tränare. Kände spelarna av tränarens uteblivna förtroende före de tog straffarna?

Inte omöjligt. Jamie O’Hara såg ut som ett nervöst vrak före sin straff medan Ryan Giggs gick upp med ett leende på läpparna.

Fast å andra sidan så vore det ju inte konstigt om Ryan Giggs – med typ 800 ligatitlar och två Champions League-vinster – hade mer självförtroende än en spelare som ratats av Arsenal.

Annons

**********

Vilken 60-meters passning av Paul Scholes i den åttonde minuten till Danny Welbeck (som tyvärr halkade). Men vilken spelblick. Tre minuter senare – en 45-metare till Nani från Scholes. Nästan så att man får ståpäls som fotbollsälskare. Dessutom bjöd han på några yttersidor av högsta klass.

Adla mannen.

**********

Hur i h-vete kan Spurs låta Roman Pavluchenko ta en frispark från 30 meter när Luka Modric står bredvid och tittar på? Såg ni hur arg Harry Redknapp såg ut efter ryssan skickade upp bollen på läktaren? Ha ha ha. Han trodde inte sina ögon. Jag trodde han skulle explodera.

Och man får ju förstå honom. Pavluchenko ska ju vara inne i straffområdet och utmana Unitedförsvaret i nickduellerna.

Annons

**********

John O’Shea borde nog ha blivit utvisad. Han hade redan ett gult kort när han fällde Luka Modric i den andra halvleken. Eller vad säger ni?

Men å andra sidan tyckte jag synd om Cristiano Ronaldo den här gången. Han borde ha fått straff i den andra halvleken – men blev varnad istället.

Och jag kan nästan lova att det inte hade blivit något gult kort om det hade varit någon annan spelare i hela England.

**********

Tycker Jermaine Jenas får oförtjänt mycket kritik av Tottenhamfansen. Det är många som ogillar honom och vill att han ska säljas. Igår – som i många andra matcher – tycker jag han var utmärkt.

**********

Det var som en Tottenhamsupporter sa till mig i lördags: Har Aaron Lennon inte lärt sig att slå inlägg på de senaste fem åren så lär han aldrig göra det…

Annons

Fast igår var han ändå en av Tottenhams bästa spelare, och inläggen har väl blivit något bättre.

**********

Skrämmande egentligen när man tänker på hur bredd Uniteds trupp är. Inte nog med att de slängde in 230-miljonersmannen Anderson, världens kanske bästa back Nemanja Vidic och Giggs från bänken i andra halvleken. Nej, för bredvid stod nämligen spelare som Dimitar Berbatov, Wayne Rooney, Edwin van der Sar, Gary Neville och Michael Carrick och småskojade och drack kaffe.

De var inte ens med i truppen alltså. Skrämmande, som sagt.

**********

Vad tycker vi egentligen om Vedran Corluka? Bra spelare? Värd 110 miljoner kronor? Överviktig och lat?

Har svårt att bestämma mig faktiskt.

Annons

Och Didier Zokora? Bra eller kass? Eller mittimellan?

**********

Liverpool ramlade definitivt ut ur titelracet i lördags med en 2-0-förlust mot Middlesbrough och jag måste säga att jag hoppas att Boro klarar sig kvar. Man har, i mitt tycke, Premier Leagues bästa ordförande i Steve Gibson som har satsat miljoner och miljoner av sin egen förmögenhet i klubben men som just nu har sagt till tränaren Gareth Southgate att han måste spara lite.

Dessutom satsar klubben på unga, engelska talanger och Gibson har vägrat att få panik och sparka Southgate trots 14 ligamatcher i rad utan vinst före lördagens seger.

Go Boro!

**********

Watfords tränare Brendan Rodgers – före detta reservlagstränare för Chelsea – verkar inte sakna självförtroende. Så här sa han efter en ganska "straightforward" 2-0 vinst mot Crystal Palace: -Det sättet jag arbetar på har alltid varit framgångsrikt. Det har fungerat med ungdomsspelare, med de bästa spelarna i världen med Chelsea och nu här i Watford.

Annons

Hmm. Låter nästan alltför likt en annan före detta Watford-tränare som tippades som tänkbar engelsk förbundskapten för några år sedan, Aidy Boothroyd (nu arbetslös).

**********

Herregud. Är det inget lag som vill vinna the Championship? Wolves förlorade – igen – Birmingham förlorade – igen – och Reading förlorade – igen.

Fortsätter det så här så kan vi få se Cardiff och Bristol City i Premier League nästa säsong.

**********

På tal om Watford. Kul för Ben Foster att få bli matchhjälte för United mot Spurs. Han har haft så mycket skadeproblem att han förtjänar lite framgång. Han var ju utlånad till Watford för inte så länge sedan.

Annons

Kan United ha Van der Sars efterträdare där?

Och läste ni att han hade laddat ner straffar med Tottenhamspelare på iPoden och tittade på dem innan straffläggningen började?

**********

Stackars Park Ji-sung. Förra säsongen spelade han varenda minut av kvarts-och semi-finalerna i Champions League men blev sedan petad i finalen och fick inte ens sitta på bänken.

I söndags, inför ligacupfinalen, så gjorde vi på the Observer en stor artikel om sydkoreanen eftersom vi var övertygade om att han skulle få spela. Men icke sa Nicke. Inte en minut igen.

Men det är fortfarande en mycket läsvärd artikel av Jamie Jackson. Intressant att Rio Ferdinand kallar Park ”en spelares spelare” och säger att han är en av de bästa i hela världen när det gäller rörelse på planen.

Annons

Läs den långa artikeln här.

**********

Ibland häpnar man. Vi lever i en tid då Premier League-arenorna blir allt tystare och tystare eftersom de är mindre och mindre ”riktiga fans” på matcherna och mer och mer kostymer med räksmörgåsar i handen.

Och vad gör Middlesbrough då? Jo, man skickar ut ett brev till supportrarna som säger att det är för mycket ”oväsen” på arenan. Jag har aldrig hört något så löjligt i hela mitt liv.

Och har ni tid och gillar engelsk humor så måste ni läsa Harry Pearsons artikel om ämnet.

Mitt favoritstycke lyder så här:

"Sit down," the tapper said. "I’m not standing up," I replied. "You are rising," the tapper said. "I am not rising," I said. "If I was rising my buttocks would be out of the seat, and my buttocks are not out of the seat. They are on the seat. Here, you can try to stick your hands under them if you want." This offer silenced the tapper, momentarily.

Annons

If I was rising my buttocks would be out of the seat. Ha ha ha.

**********

I fredagsbloggen undrade jag när ett Premier League-lag senast spelade med 11 engelsmän från start och skulle chocka er med att det var Aston Villa för hela 10 år sedan (eftersom statistikgrabbarna på Opta hade kommit fram till just detta).

Men jag borde ju ha räknat med att flera av mina läsare har bättre koll än så och meddelade mycket riktigt att det var Middlesbrough under Steve McClaren som senast ställde upp med 11 engelsmän (detta var i och för sig för att vila vissa spelare inför Uefa Cup-finalen och dessutom så har James Morrison sedan dess spelat för Skottland… men ändå).

Här är Villa-laget för 10 år sedan. Några klassiker, som Julian Joachim och Paul Merson, men också spelare som Gareth Barry.

Annons

Aston Villa Team v Coventry City (27/02/1999)
Michael Oakes
Alan Wright
Gareth Southgate
Steve Watson
Ricardo Scimeca
Ian Taylor
Paul Merson
Simon Grayson
Lee Hendrie
Dion Dublin
Julian Joachim

Gareth Barry (sub)
Stan Collymore (sub)
Mark Draper (sub)

Kommer det att hända igen? Troligen inte. Tyvärr.

**********

Arsenal spelade 0-0 hemma mot Fulham och jag vet inte hur man ska kunna se något positivt med det resultatet (även om Pelle säkert kommer att försöka). Det var väl tur att Villa släppte in två sena mål mot Stoke och tappade två pinnar de också.

Förresten har Martin O’Neill lovat alla fans (jag tror det var 297 stycken) som var på plats för att se b-laget i Moskva att de ska bli inbjudna till en fin middag med hela a-laget.

Annons

Det gillar jag. Villa är en bra klubb.

**********

Det blir bara tre bloggar den här veckan (måndag, onsdag, fredag) eftersom jag går på nattskift den här veckan på the Guardian. Elva på kvällen till sju morgonen. Uschamej. Ser verkligen inte fram emot det.

**********

Veckans fråga: vilken tre spelare tror ni har vunnit flest tacklingar i Premier League den här säsongen?

Publicerad 2009-03-02 08:52

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto