Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tack Hiddink – du har lyckats med något (nästan) omöjligt

Christensons blogg

So farewell then Guus Hiddink. Holländaren har inte varit här i England mer än några månader men har lyckats med något som varken Jose Mourinho, Avram Grant eller Big Phil Scolari lyckades med: att få Chelsea att bli (hyfsat) omtycka av neutrala fotbollssupportrar här i landet.

Han har varit en guldklimp. Han har uppträtt korrekt, han har varit rolig, hans lag har spelat stundtals fantastisk fotboll, haft otur med inkompetenta domare och sagt åt Didier Drogba att sluta filma.

**********

I lördags vann Hiddink och Chelsea FA Cupfinalen med 2-1 mot Everton och även om jag tyckte lite synd om Everton – som har slagit ut Manchester United, Liverpool och Aston Villa – så var det inget snack om att resultatet var rättvist.

Chelsea var till och med för dominanta. Inte ens när Everton tog ledningen kändes det som om David Moyes lag skulle kunna skrälla.

Annons

**********

Frank Lampard är en gigant. Och jag förstår inte alla de som säger att han är en överskattad spelare. Han är en fantastisk spelare.

Målgesten när han sprang runt hörnflaggan? En hyllning till hans pappa, Frank Lampard Snr, som gjorde samma sak när West Ham slog Everton i FA Cup semifinalen 1980.

**********

Vad gick snett för Everton? Kanske var det Phil Nevilles team-talk?

Skämt åsido. Tydligen så säger lagkapten inte så mycket före matcherna. Varför?

Här förklarar den före detta Unitedspelaren varför: The lads wouldn’t listen to the Manc anyway. That’s what I’m known as, ‘the Manc’.

**********

Jag antar att ni har läst om Claude Makeleles nya bok. I den anklagar han bland annat John Terry för att ha varit huvudanledningen till att Jose Mourinho flyttade.

Annons

Det är något vi på the Observer skrev redan när Mourinho lämnade klubben.

Läs mer här.

Vad tror ni?

**********

Kan Laurent Blanc vara mannen som tar över från Sir Alex Ferguson som Unitedtränare till slut? Läste en intressant artikel om Blanc i gårdagens Observer

**********

Patrik mejlar med ett härligt youtubeklipp från Liverpools avsked till Sami Hyypiä. Vilken hyllning. Inte undra på att den fantastiska finnen fick tårar i ögonen.

**********

En kollega på the Guardian som var på Anfield den dagen sa att Xabi Alonso stannade kvar på innerplan sist av alla och bankade med handen på hjärtat och gav fansen en massa slängkyssar.

Låter inte direkt som en man som tror att han fortfarande kommer att vara kvar i klubben i augusti.

Annons

Jag tror att Rafael Benitez gör ett stort misstag om han säljer Alonso. Liverpool är mycket mer förutsägbara utan spanjoren.

**********

Carlo Ancelotti på väg till Chelsea alltså. Ingen Chelseasupporter jag har pratat med här i England har sagt att det känns rätt. Vad tror ni Chelseafans där ute?

**********

Snakes on plane på tv:n framför mig. Herregud. Är det den värsta filmen någonsin?

**********

Wigan will ha runt 40 miljoner kronor för att släppa Steve Bruce till Sunderland. Och köpte man Anton Ferdinand för 90 miljoner kronor så känns 40 för Brucie-boy som en ”bargain”.

**********

Senaste Cityryktet? Mark Hughes kommer att köpa Carlos Tevez och Gareth Barry. Har hört värre rykten.

Annons

**********

Ny Linkin Park singel ute. Alltid lika trevligt. Men varför så mainstream? Försvann ilskan med pengarna?

**********

En sak till som Guus Hiddink har gjort: sett till att Florent Malouda spelar som han gjorde för Lyon före han skrev på för Chelsea: som en världsspelare.

Publicerad 2009-05-31 22:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto