Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Problemet med John Terrys “lojalitet”

Christensons blogg

Det har varit en ganska underhållande silly season här i England men jag tänkte vänta med topp och flopp-listor när det gäller sommarens värvningar till slutet av augusti så jag får med även de sista övergångarna.

Men det jag kan säga redan nu är att John Terry inte har haft en bra sommar (om man bortser från hans stundande löneförhöjning förstås…).

Landslagskapten har faktiskt blivit rejält hånad i media och bland fans för hans uppträdande i samband med Manchester Citys jättebud på honom.

**********

Terry kunde ha gått ut direkt och sagt att han inte var intresserad av att flytta till City, att han älskade Chelsea och att han ville spela för klubben karriären ut.

Men det gjorede han inte. Han sa ingenting. Och sedan ingenting igen. Och ingenting veckan efter heller medan ryktena blev allt starkare och starkare.

Annons

**********

Först efter han hade fått sin löneförhöjning skickade han ut en pressrelease som

a) lät patetisk eftersom det kom fem veckor för sent

b) lät pinsam eftersom han pratade om sig själv i tredje person och om det är något som engelsmännen ogillar så är det just det

**********

Så här såg delar av pressmeddelandet ut:

"I am totally committed to Chelsea and always have been.”

“Leaving Chelsea was never a possibility.”

"From day one this has never been about a new deal for John Terry, as I said I have three years left on my contract and if I have a good year they will come and talk to me sooner rather than later."

Tror man på detta tror man nog på jultomten också. Och att Coco Pops är nyttiga, som reklamen verkar påstå…

Annons

**********

Däremot har Manchester United och Sir Alex Ferguson uppträtt mycket snyggt efter Cristiano Ronaldos flytt till Real Madrid (men det är kanske lätt att göra det efter man har fått en miljard kronor också…).

Hur som helst, mästertränaren har bara haft positiva saker att säga om portugisen – att han är bäst i världen och att han var fantastisk för United under sex år – och det är ju faktiskt inte mer än rätt med tanke på vad Ronaldo har gjort för klubben.

**********

Men vilka spelare ska göra målen för United nu då? Ferguson har sina förhoppningar och detta har han pratat om i sommar men mer om detta senare i veckan.

**********

The Championship börjar redan på fredag och det kommer att bli en riktigt höjdare med Newcastle United (utan tränare), Ipswich Town (med Roy Keane som tränare) och lag som Middlesbrough, Sheffield United, West Brom m fl.

Annons

Ingen var väl speciellt förvånad när det framkom att Keane hade tagit sin trupp på ett arméläger i Colchester som uppladdning inför säsongens första match mot Coventry på söndag. Inte undra på att han har haft problem att få spelare till klubben…

Kolla in bilderna från ”roligheterna” – som Keane kallade det – här.

Scrolla ner till första rubriken utan bild och klicka på Gallery: Army puts Blues through their paces

Herrejösses. Vissa spelare ser ju ut som om de är på väg att stupa.

**********

Säljer Liverpool Xabi Alonso till Madrid så blir det ingen ligatitel den här säsongen heller. Så viktig är han för lagets kreativitet.

Annons

På the Guardian kollade vi på passningsstatistik från några matcher förra säsongen och det var skrämmande hur mycket bättre procent Alonso hade än både Javier Mascherano och Lucas Leiva (som båda i stort sett är sidledsspelare ändå).

**********

Roy Hodgson var och tittade på Rasmus Elm i helgen.

**********

Med tanke på prislapparna kommer nog Michael Owen högt och Glen Johnson lågt på listan om sommarens bästa värvningar.

**********

Jack Wilshere var lysande för Arsenal igår mot Rangers. Två mål och tänka sig att grabben bara är 17 år gammal.

Arsene Wenger sa igår att Wilshere inte kommer att vara en man för förstaelvan men att han nog kommer att spela en hel del för the Gunners den här säsongen trots allt. Som inhoppare och från början då och då.

Annons

Och det skulle inte förvåna mig om Patrick Vieira skriver på för Arsenal den här veckan. När Vieira flyttade till Highbury från Milan var Wilshere… fyra år gammal.

**********

Imorgon blir det en hel del om Manchester Citys sommarvärvningar och Sir Alex Fergusons nya rekord i hyckleri.

**********

Och jag visste att Newcastle hade problem men Kevin Nolan på topp? What next? Damien Duff i skåpet?

Publicerad 2009-08-03 11:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto