Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

City ångar på – och Pompeys nya ägare

Christensons blogg

Alla ögon i fotbolls-England riktades igår mot Fratton Park där nyrika Manchester City mötte nyfattiga Portsmouth. City vann med 1-0 i en match som fick mig för första gången att tro att Mark Hughes lag kan blanda sig i toppstriden.

Man vinner inte ligan för att man slår Wigan hemma med 6-1 till exempel. Nej, man vinner ligan om man är tillräckligt konsekvent och slår lag som Portsmouth borta med 1-0.

United vann tio matcher med 1-0 i ligan förra säsongen. City har redan två 1-0-segrar och har fortfarande inte släppt in ett mål. Gareth Barrys och försvarets förtjänst.

**********

Emmanuel Adebayor fortsättar att göra mål. Tre på tre matcher och Craig Bellamy fortsätter att spela från start. Som ytterspringare.

Mark Hughes hyllade Adebayor igår och tycktes mena att stjärnan spelar bättre nu och gör fler mål eftersom han trivs bättre med lagkamraterna nu än han gjorde när han spelade för Arsenal.

Annons

Läs mer här – och ta en titt på Citys nya bortadräkt om ni inte har sett den redan. Snygg. Kuba. 80-tal.

Jag säger bara en sak: Vi får se om alla är lika glada och goda vänner i november. Robinho på bänken igår…

Och dessutom känns det lite löjligt när Adebayor står och säger att Citys fans älskar honom och att han inte kände sig älskad av Arsenal-fansen.

Herregud. Lite självdistans tack. Arsenalfansen tyckte ju faktiskt om honom – tills han pratade en hel sommar om hur han ville spela för Milan eller Barcelona.

**********

För Portsmouth ser det tyngre ut. Fyra raka förluster och nya ägaren Sulaiman al-Fahim verkar vara något av en clown. Kanske en orättvis observation men jag har inte fått någon bra känsla för den här killen.

Annons

Igår gick han omkring i en vit Pompey-matchtröja och en Pompey-keps på huvudet och kramade rörelsebehindrade fans på läktaren.

Jag vet inte. Det kändes som en falsk pr-offensiv. Dessutom så har jag pratat med flera fotbollsreportrar som är övertygade om att Fahim inte har speciellt mycket pengar – utan bara är ute efter uppmärksamheten.

Kommer ni förresten ihåg att han var inblandad när Abu Dhabi Group köpte Manchester City? Men allt som behövdes var några fåniga intervjuer så var han inte inblandad i affären längre.

Nu har han visserligen börjat med att köpa in några spelare (som Tommy Smith och Michael Brown) men titta på det här laget:

Begovic – Van den Borre, Kaboul, Mokoena (kapten), Belhadj – Brown, Hughes, Mullins – Smith, Piquonne, Kranjcar.

Annons

Men vänta nu. Ett tremannamittfält med Michael Brown, Richard Hughes och Hayden Mullins? Känner ni doften? Doften av the Championship.

Paul Hart har tydligen inte vunnit en match sedan alla hjärtans dag. Geddit?

**********

Aston Villa vann med 2-0 hemma mot Fulham och det kanske mest intressanta var att Martin O’Neill erkände att hans spelare hade varit nervösa för att de skulle spela inför hemmafansen.

De känner sig nämligen mer avslappnade när de spelar borta.

Ett självmål och en kanon från Gabriel Agbonlahor räckte för att besegra Fulham och kul att se att en 19-åring, Ciaran Clark, debuterade för Villa. En egen produkt. Sådant vill vi se mer av.

**********

Everton vann för första gången i ligan den här säsongen (mot Wigan 2-1) och kanske David Moyes kan få ordning på sitt lag nu när Joleon Lescottsagan är över.

Annons

Egentligen tycker jag att transferfönstret ska stänga före ligorna drar igång i augusti. Det är helt enkelt inte rättvist mot vissa lag som helt plötsligt tappar nyckelspelare eller som får tjuriga spelare som vill tjäna mer pengar någon annanstans – när säsongen redan har börjat.

**********

Igår stämde inte Evertons spel speciellt bra och man behövde vänta till den 90:e minuten före Leighton Baines avgjorde matchen.

Men det viktigaste för Moyes var att han äntligen hade tillräckligt många spelare så att han kunde ”give some of them a kick up the backside” och peta dem.

Moyes har varit besviken på vissa nyckelspelare som inte presterat vad han förväntat sig av dem. Och igår hamnade alltså Jo och Marouane Fellaini på bänken. Inte svårt att lista ut vilka spelare som behövde ”en spark i baken” alltså.

Annons

Sylvain Distin debuterade i försvaret och Diniyar Bilyaletdinov fanns på bänken. Ska bli intressant att se hur Evertons lag tar form den här säsongen. Moyes vill fortfarande köpa två spelare till.

**********

Wigans bortadräkt den här säsongen är ingen höjdare direkt.

**********

Tottenham tog lagets fjärde raka seger mot Birmingham City i lördags och leder ligan tillsammans med Chelsea. Spurs dominerade matchen (i 71 minuter i varje fall) men det först när Peter Crouch byttes in för den skadade Luka Modric som Harry Redknapps lag började skapa chanser.

Jag tycker Birmingham har imponerat hittills. Igår saknade man sju spelare men kunde ha vunnit ändå med lite tur. Nye anfallaren och tillika rekordköpet Christian Benitez (100 miljoner kronor) såg pigg ut.

Annons

**********

På minussidan för Spurs: Ledley King fick utgå skadad igen och försvaret ser lite darrigt ut utan honom.

På plussidan för Spurs: Aaron Lennon verkar ha förbättrat sitt skytte och sina inlägg under sommaren. Han har redan gjort två viktiga, sena mål och säsongen är bara fyra matcher gammal.

**********

Liverpool vände och vann borta mot Bolton men det kändes inte helt stabilt. Rafael Benitez måste fixa till spelet under landslagsuppehållet (även om han inte kommer att ha speciellt många spelare kvar på Melwood).

Intressant att grekiska nyförvärvet Sotiros Kyrgiakos fick spela trots att Martin Skrtel var frisk. Steven Gerrard fick en härlig träff vid 3-2 målet (i den 83:e minuten) och hade ett liknande skott i ribban strax före. Vilken underbar teknik.

Annons

**********

Tamir Cohen gjorde mål för Bolton. Hans pappa, Avi, spelade för Liverpool på 70-talet.

Inget mål för Johan Elmander igår heller men han spelade hyfsat och fick en assist till första målet.

Det mest positiva för Liverpool den här säsongen så här långt är Glen Johnsons spel och två mål. Ytterbacksspel när det är som bäst. Lördagens mål stänkte han dessutom in med vänstern.

**********

Arsene Wenger har fortsatt sin attack på Manchester United efter förlusten på Old Trafford och anklagat dem för fult spel och pekat ut Darren Fletcher (även om han inte säger det rakt ut).

Lite småpatetiskt tycker jag. Så ful var inte matchen. Get on with it.

Annons

**********

Småroligt att Celtic – som var så rasande när Eduardo da Silva filmade mot dem – fick Aidan McGeady utvisad i helgen. För att han filmade. Ha ha ha.

**********

Det glädjer mig att fd U21-landslagsmannen Danny Cadamarteri är med i skytteliga-toppen i Skottland efter tre mål redan den här säsongen. Killen har varit avstängd för drogproblem bland annat. Mycket starkt att komma tillbaka.

Och i morgon tänkte jag skriva mer om två av Premier Leagues mer okända hjältar med initialerna CC och SK.

**********

Veckans fråga och den här – som engelsmännen säger – ”is a cracker”. Vilken framtida engelsk landslagsman åkte på provträning med Steve Bruce till Gillingham 1978 – men blev ratad?

Annons

**********

250 kommentarer efter gårdagens blogg. Wow. Har inte hunnit läsa dem än. Får göra det i eftermiddag. Hoppas det är värt det.

Publicerad 2009-08-31 11:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto