Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenal visar kämpaglöd på svart dag för sportvärlden

Christensons blogg

Arsenal stod för säsongens vändning så här långt när man gick från 0-2 till 3-2 borta mot Standard Liege. Med Nicklas Bendtner på topp!

Dansken var riktigt bra faktiskt (och gjorde ett snyggt mål) medan Tomas Rosicky spelade från start för Arsenal för första gången på 20 månader. Eduardo gjorde vinstmålet efter 81 minuter och tidningarna kunde inte låta bli att "skoja" till det.

En av många rubriker på samma tema:

Eduardo dives in to seal Arsenal’s stunning revival

Dives in… Geddit?

**********

Arsene Wenger berömde – med all rätt – sina spelare efter matchen och sa att de hade spelat ”som om matchen var en cupfinal”.

Annons

Jag tyckte straffen Standard Liege fick var solklar och jag tror Wenger höll med. Han skämtade dock till det med hyfsad torr engelsk humor med tanke på vad som har hänt med Eduardo: -It’s a case that you can maybe win on appeal…

Att Arsenals andra mål var turligt och kanske innehöll både offside och hands vågar jag inte skriva för då blir väl alla Gunnersfans här på fotbollskanalen vansinniga.

Nej, låt oss istället konstatera att alla fyra engelska lag vann sina öppningsmatcher i Champions League. Dessutom tror jag att den här vinsten kommer att ge Arsenal rejält med självförtroende i och med vetskapen att de är kapabla att vända sådana här underlägen.

Annons

**********

Noterade att fd Spursspelaren Ricardo Rocha spelar för Standard nuförtiden. Det var väl ett ganska konstigt nyförvärv av Spurs när det begav sig? Ungefär som att köpa Nourreddine Naybet när han var typ 45.

Wilfried Dalmat spelar också för Standard Liege nu. Jag kommer ihåg när jag skrev en artikel för en Londontidning om hur hans brorsa, Stephane, skulle bli en succé på White Hart Lane när han lånades in från Inter för några år sedan.

Sällan har jag varit så fel ute (även om min stora artikel för the Observer om hur Claudio Pizarro kunde bli årets värvning för några somrar sedan står för hyfsad konkurrens).

**********

Annons

Dirk Kuyt i Steven Gerrard-rollen för Liverpool i 1-0 vinsten mot Debrecen på Anfield. Kuyt såg nöjd ut men Gerrard och Anfieldpubliken såg inte lika glada ut. Kuyt gjorde enda målet och Yossi Benayoun var nog bäst på planen. Israelen har verkligen inlett säsongen på ett lysande sätt. Kul för honom.

**********

Rangers fick 1-1 borta mot Markus Babbels Stuttgart. Starkt.

Ytterligare en nyhet som har med skotsk fotboll att göra: George Burley får fortsätta som förbundskapten trots missat VM-slutspel. Tror att det var ett klokt beslut.

**********

Det här har bara lite med fotboll att göra (Flavio Briatore är ju delägare i Queens Park Rangers) men jag kan inte låta bli att skriva några rader om formula ett-skandalen.

Annons

Igår på the Guardian arbetade jag med den här artikeln. Läs den om ni har tid. Skrämmande läsning.

Och då har jag slutligen tappat allt förtroende för sporten. Först Spygate, sedan Hamilton som ljuger för funktionärer och nu Renault-chefen som talar om för Nelson Piqut Jr vilken kurva han ska krascha i så lagkamraten Fernando Alonso kunde vinna ett race.

En sjuk sport. Kan den räddas? Vet inte.

**********

Harry Redknapp håller med mig. Tottenhamtränaren har kallat Arsenalfansen som ville starta ett upplopp bara för att en spelare firade ett mål framför dem för ”idioter”.

**********

Tänk att två av mina största journalistidoler, Mats Olsson och Richard Williams på the Guardian, känner varandra. Stort.

Annons

**********

Emmanuel Adebayor kommer inte att överklaga fotbollförbundets avstängning på tre matcher för sparken på Robin van Persie, vilket i stort sett betyder att han erkänner att han gjorde det med flit.

Som sagt: en svart dag för många sporter.

**********

Newcastle förlorade mot Blackpool borta igårkväll men är fortfarande med i toppen. Föga överraskande har Dennis Wise deklarerat att det inte är hans fel att Newcastle åkte ut.

Men vad hade ni väntat er?

**********

Mycket intressant story angående Chelsea igår: verkställande direktören Peter Kenyon kommer att lämna klubben den 31 oktober. Intressant eftersom han ansågs som en av de mest inflytelserika personerna i hela klubben och hade en årslön på 40 miljoner kronor.

Annons

Ni kanske kommer ihåg att Kenyon är mannen som lämnade Manchester United för Stamförd Bridge och var inblandad i ”tapping-up” affärerna med Frank Arnesen och Ashley Cole.

Här kan ni läsa mer i en artikel av the Daily Mails Charles Sale, som sällan har fel i de här fallen.

**********

And on a lighter note:

Kenyon var en av få personer som kunde förena Manchester United och Chelseafans. Under en match på Old Trafford stämde båda supporterskarorna upp i en sång med följande ord ”Peter Kenyon is a wanker”.

Vad stolt han måste ha varit…

**********

Dagens Europa Leaguematcher:

Everton-AEK Aten
CSKA Sofia-Fulham
Hapoel Tel Aviv-Celtic

**********

Kul att en kille som Fabian Ernst (Besiktas) fick beröm bland kommentarerna igår.

Annons

Signaturen Steven skriver: Tycker att Ernst var grym igår! En av de bättre på planen. Gjorde det han skulle på en självsäkert sätt.

En sådan kommentar förgyller min dag.

I know, I am sad.

Publicerad 2009-09-17 10:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto