Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Utklassning på the Emirates

Christensons blogg

Den här gången kommer det bara att handla om söndagens matcher. Det var ju “Super Sunday” här i England och allt fokus den här helgen låg på Liverpool-Everton och Arsenal-Chelsea.

Det var tydligen någon match i sydeuropa som de kallar el casino eller något liknande men då kontrade vi med Wolves-Birmingham, Kettering-Leeds och Cardiff-Ipswich så var väl den matchen avgjord… eller?

**********

Lite antiklimax på the Emirates där Chelsea var för bra helt enkelt för att det skulle bli spännande i toppmötet. Arsene Wenger kan klaga hur mycket han vill på det bortdömda målet när Eduardo sparkade bollen ur händerna på Petr Cech men Arsenal hade inte vunnit även om målet hade godkänts. Dessutom skulle Chelsea ha haft en straff när Bacary Sagna rev ner Nicolas Anelka.

Chelsea var större, starkare, snabbare och, som engelsmännen säger: “wanted it more”. Ashley Cole var riktigt bra – tänk att han var den enda spelaren från Arsenals Invincible-lag 2003-04 som var med på planen och han spelade för motståndarna. Tungt. Michael Essien var också riktigt bra (som vanligt) medan Didier Drogba var helt magnifik. Helt strålande. Han fick Thomas Vermaelen och William Gallas att se ut som nervösa juniorspelare.

Annons

**********

De här betygen fick spelarna i min tidning the Guardian:

Arsenal: Almunia (6) – Sagna (5), Vermaelen (6), Gallas (5), Traore (5) – Fabregas (6), Song (6), Denilson (5) – Nasri (6), Arshavin (6), Eduardo (5)

Chelsea: Cech (6) – Ivanovic (8), Carvalho (7), Terry, A Cole (8, Man of the match) – Essien (7), Lampard (7), J Cole (5), Mikel (6) – Drogba (8), Anelka (8).

**********

Men jag måste ändå säga att det var när jag tittade på Chelseas avbytarbänk som jag tänkte: -Dra åt helvete vilken bra trupp de har. Nu blir det nog väldigt svårt för något annat lag att vinna ligan.

På bänken satt: Deco, Michael Ballack, Paulo Ferreira, Salomon Kalou, Florent Malouda och 200 miljoner kronors nyförvärvet Yuri Zhirkov. Skrämmande bra.

**********

Wenger sa efter matchen att Drogba inte menade att styra bollen mot bortre hörnet vid första målet men jag tror fransmannen har fel där. Han kanske inte siktade på krysset men jag tror definitivt att han visste vad han gjorde. Och frisparksmålet var det ju inget snack om. Otroligt vackert.

Annons

Drogba har nu gjort tio mål på de senaste nio matcherna han har spelat mot Arsenal. Inte illa.

**********

Här kan ni läsa The Times hyllning till Didier Drogba om ni känner för det, men jag antar att ni skippar det om ni är Arsenalfans.

**********

Tidigare idag slog Liverpool Everton med 2-0 på Goodison men det var ingen imponerande föreställning. Everton var det bättre laget i stora delar av matchen men har inget som helst flyt just nu. Så här inledde Andy Hunter sin matchrapport i the Guardian:

The Gwladys Street welcomed José Reina with a beach ball but he responded by deflating their dreams.

**********

Kunde inte annat än tycka synd om Everton i den första halvleken. Först gjorde Liverpool ett turmål på ett skott som hade gått två meter utanför men som tog på en försvarare och sedan spelade man bra hela halvleken men när chanserna kom så missade Diniyar Bilyaletdinov eller så var Jo några centimeter offside. Och i andra halvleken gjorde Pepe Reina två suveräna räddningar på Tim Cahills nick och Marouane Fellainis närskott.

Annons

Men så är det ibland i fotboll. Everton har en sådan där säsong där inget verkar gå deras väg.

**********

Man märkte att det var två lag utan självförtroende som inledde Merseysidederbyt. Båda tränarna körde 4-5-1 och Liverpool med Fabio Aurelio istället för Yossi Benayoun eller Albert Riera (som visserligen varit skadade och kanske inte hade orkat 90 minuter).

**********

David Ngog har spelat lite bättre de senaste matcherna och var ok idag men jag tycker ändå en kollega på jobbet hade rätt när han sa “he’s a Championship player”. Eller vad tycker ni? Är det lite hårt?

Och vad har hänt med Tim Cahill och Marouane Fellaini? Grymma formsvackor.

**********

Bilyaletdinov har varit bra sedan han kom till Everton i somras – även om han inte hade någon speciellt lyckad dag idag – och han berättade i the Guardian igår hur hans lagkamrater välkomnade honom till England.

Annons

-Vi skulle ut i Manchester och jag höll på att klä på mig jeans och en t-tröja när telefonen ringde. Det var Phil Neville och han sa att vi skulle gå ut i klubbkostymerna, inte vanliga kläder. Jag tyckte det var lite konstigt men han lät så allvarlig att jag trodde på det. Jag hade inte mycket tid på mig så jag slängde av mig jeansen medan frugan strök skjortan och putsade klubbskorna. När jag kom till restaurangen satt resten av laget i vanliga kläder och garvade…

**********

Det var första gången Liverpool har hållt nollan på bortaplan i Premier League den här säsongen. Kanske kan det vända nu – även om segern var lite tursam. Och det var skönt att se Benitez erkänna att Everton hade varit det bättre laget (för det är väl det han säger i de här citaten?).

**********

Birmingham vann med 1-0 borta mot Wolves och Lee Bowyer gjorde mål igen! Det var hans femte mål för säsongen, ett fler än Dimitar Berbatov. Bowyer sa nyligen att hans fina form är på grund av att han har blivit pappa för första gången och att han har mognat som människa men man kan ju tycka att han kanske kunde ha blivit farsa när han var 16 år i så fall så kanske han inte hade behövt spöa asiatiska studenter eller stämplat stackars Malaga spelare i huvudet.

Annons

Men det kanske är småsint av mig att tänka så.

För Wolves var förlusten väldigt oroväckande. Det var som tränaren Mick McCarthy sa: -Herregud. Vi hade inte gjort en enda tackling när de gjorde målet. De fick göra precis som de ville. Förluster mot Chelsea och Arsenal bekymrar mig inte så mycket. Men det här var Birmingham hemma.

Wolves ligger näst sist med fyra poäng upp till strecket.

**********

I the Championship idag vann Ipswich för första gången på bortaplan den här säsongen (mot Cardiff) och trots att man bara har två vinster på hela säsongen så är formen inte alls dålig faktiskt. Sju raka utan förlust tack vare målen från Jonathan Walters och Jonathan Stead mot Cardiff. Ni kommer väl ihåg Stead – mannen som fick sitt genombrott med Blackburn i Premier League men som sedan försvann?

Annons

Kul för honom att han är tillbaka i målform och kul för Ipswichs tränare Roy Keane. Och jag tycker också att Ipswichs resultat på senare tid visar att det inte alltid är rätt att sparka tränaren efter en dålig start på säsongen.

Eller var det kanske så att ägarna helt enkelt var för rädda för Keane för att sparka honom… Man vet aldrig.

**********

Leeds överlevde bortamatchen mot Kettering i FA Cupens andra omgång igår. Det blev 1-1 efter kvittering av Jermaine Beckford (vem annars?) i den 77:e matchminuten. Så nu blir det omspel på Elland Road.

Vinnaren av den här matchen får en resa till Old Trafford som pris (?) i den tredje omgången. Det stod klart när den omgången lottades idag. Arsenal lottades mot West Ham borta, Liverpool fick Reading borta medan Chelsea möter Watford hemma. Här har ni alla matcherna.

Annons

Ketterings spelande tränare, Lee Harper, är 38 år gammal och sa så här efter lottningen: -Min kropp är trött och gammal men jag ska spela omspelet mot Leeds om jag så behöver använda kryckor eller till och med en rullstol nu när jag vet vilka vi får möta i den tredje omgången.

En målvakt som är tränare. Det är väl inte så jättevanligt? Walter Zenga och Dino Zoff har ju gjort tränarkarriärer. Kan ni komma på några andra?

**********

Jag antar att ni redan har läst att Darren Bents mamma fick utstå rasistiska påhopp under matchen mot Wigan. Om ni inte har läst om det så kan ni kolla in vår artikel på the Guardian här. England är ett mångkulturellt land där rasismen håller på att dö ut. I London har den nästan försvunnit helt men i norra delen av landet finns den kvar. Hemskt tråkigt att behöva skriva det år 2009.

Annons

**********

Veckans fråga: Vilken Premier League spelare har slagit flest inlägg den här säsongen (före helgens matcher – frisparkar och hörnor räknas inte)?

Publicerad 2009-11-30 02:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto