Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Värst vad Chelsea saknar Didier Drogba…

Christensons blogg

Det var under januari som Chelseas titeljakt skulle fallera. Carlo Ancelotti skulle inte klara sig utan Didier Drogba, Michael Essien, Salomon Kalou och John Obi Mikel. Så gick snacket i varje fall.

Verkligheten har sett lite annorlunda ut. Chelsea har visserligen bara spelat två matcher utan de afrikanska spelarna (på grund av vädret här i England) men man har gjort 12 mål på dessa två matcher. Juliano Belletti har klivit in som defensiv mittfältare (en ruskigt underskattad spelare) medan Nicolas Anelka har, om möjligt, spelat ännu bättre utan Drogba.

I lördags blev det hela 7-2 hemma mot Sunderland. Själva matchen behöver jag inte skriva mycket om eftersom Chelsea var minst lika överlägset som siffrorna visar. Sunderland var katastrofalt dåliga och ordföranden Niall Quinn såg likblek ut i ansiktet där han satt på Stamford Bridge.

Annons

It was as if Steve Bruce sent out 11 cones, skrev Amy Lawrence i the Observer.

**********

Joe Cole gjorde kanske sin bästa match sedan comebacken, Ashley Cole var suverän före han byttes ut i halvtid och Nicolas Anelka spelade med ett leende på läpparna. Men det kanske mest intressanta med det här mötet var Steve Bruces avslöjande att Chelsea ville sälja John Terry till Huddersfield för ungefär 10 miljoner kronor för 10 år sedan.

Vilken jättetabbe det hade varit. Tränaren som ville sälja Terry? Gianluca Vialli.   

**********

Manchester United är bara en poäng efter Chelsea (även om de har spelat en match mer) efter 3-0 vinsten hemma mot Burnley. Det var en ganska konstig match på Old Trafford och Alex Ferguson erkände att spelarna “hade sett lite nervösa ut” före 1-0 målet. Faktum är att Burnley hade flera bra chanser att ta ledningen men så fort Dimitar Berbatov gjorde första målet så var matchen över.

Annons

Berbatov såg riktigt vass ut stundtals och jag tror United behöver en Berbatov i form för att kunna utmana om ligatiteln och Champions League. Och Sir Alex Ferguson måste böna och be att bulgarens knäproblem inte leder till en operation, som det ryktats om.

Mame Biram Diouf gjorde 3-0 målet och – efter 27 minuter i en Unitedtröja – har alltså gjort ett ligamål. Michael Owen har gjort två ligamål på hela säsongen. Vem är Fergusons tredje val på forwardssidan nu? Owen eller Diouf? Och Federico Macheda bara halkar längre och längre ifrån a-laget. Vad har hänt? Attitydsproblem?

**********

Welcome home, hade Boltonfansen skrivit på en banderoll för att fira Owen Coyles första match som tränare men det blev ingen lyckad “homecoming”. Arsenal vann med 2-0 och kanske förlorade Bolton för att Coyle satsade på precis samma manskap som Megson hade gjort i sin sista match (eller så förlorade Bolton för att Arsenal är ruskigt mycket bättre…).

Annons

Otroligt starkt av Arsenal att vinna på the Reebok mot ett lag som har en ny tränare och med nya skador (Samir Nasri, Aaron Ramsy och Denilson). 19-årige mittfältaren Craig Eastmond spelade sin första Premier Leaguematch från start och gjorde bra ifrån sig.

Cesc Fabregas och Fran Merida gjorde målen och det ska bli intressant att se vad som händer med Merida. Han såg ju ut att vara på väg bort från Arsenal men har gjort riktigt bra ifrån sig när han har fått chansen på sistone.

Fabregas grymma målform håller i sig. Och det är som Arsene Wenger sa i fredags: -Förut försökte han alltid ta i så han håll på att spricka när han fick en målchans men nu är han mycket lugnare.

Målet på the Reebok var en vacker bredsida i bortre hörnet.

**********

En stor eloge måste gå till Everton, som spelade väldigt bra och slog Manchester City välförtjänt med 2-0. Och jag tror att David Moyes hade sett till att peppa spelarna ordentligt inför matchen. Han är nämligen fortfarande förbannat på hur City uppträdde när de köpte Joleon Lescott i somras och skrev i matchprogrammet i lördags:

Annons

Manchester City treated us with little respect and broke rules in the summer. I found it hard to accept that a club that until recently had many similarities to Everton should suddenly start acting with no class.

I lördags var Marouane Fellaini suverän återigen och Moyes är inte helt ute och cyklar när han säger att belgaren är den bästa mittfältaren i ligan just nu. Jag skulle dock vilja säga att han är “en av de bästa” mittfältarna just nu. Vad tycker ni?

Robinho inbytt – och utbytt. -The ultimimate humilition, sa matchkommentatorn på BBC. -The biggest insult, sa Alan Shearer i studion.

**********

Liverpools tunga vecka fortsatte med en Stokekvittering i 90:e minuten på Britannia Stadium. Med tanke på att Dirk Kuyt träffade insidan av stolpen två minuter senare är det förståeligt att Liverpoolspelarna tyckte de skulle ha vunnit men jag tyckte nog 1-1 var ett rättvist resultat. Förutom målet och stolpträffen skapade Rafael Benitez manskap inte speciellt mycket.

Annons

Sotirios Kyrgiakos var en gigant i försvaret (trodde aldrig att jag skulle skriva det) och Lucas var bra på mitten (trodde jag heller aldrig att jag skulle skriva). Brassen lägger sig alltför enkelt dock och hade han inte ramlat före Danny Higginbothams tackling i straffområdet hade han nog fått en straff i första halvleken.

Hur som helst. Jag imponerades av Liverpools inställning. Spelarna gav verkligen allt och jobbade stenhårt. Jag var inte säker på hur de skulle reagera after fiaskot mot Reading. Matchen mot Stoke visade i varje fall att spelarna fortfarande spelar för Benitez.

**********

Liverpool möter Tottenham på onsdag. Vilken viktig match! Spurs gjorde allt rätt mot Hull – utom mål (det blev 0-0). Hulls målvakt Boaz Myhill gjorde en åtta-nio jätteräddningar och Harry Redknapp visste inte om han skulle skratta eller gråta efter matchen. -Visst är jag besviken att vi har tappat två poäng men jag kan inte begära mer från spelarna. De gav allt och skapade otroligt många chanser.

Annons

Jag tror aldrig jag har sett en bättre målvaktsinsats i Premier League. Kan ni komma på någon?

**********

Kan inte annat än att tycka synd om Colchesters ordförande Robbie Cowling som sa till sina spelare före matchen mot Norwich: -Jag tror aldrig att jag har har velat vinna en match lika mycket som den här.

Vad hände? Stortorsk. Norwich vann med 5-0. Tungt.

Anledningen till de starka känslorna. Norwich snodde tränaren Paul Lambert från Colchester i augusti.

**********

Norwich ligger nu bara tre poäng efter Leeds i toppen av League One. Leeds förlorade borta mot Exeter City och nu är Charlton på tredjeplatsen bara sex poäng bakom. Men det står i varje fall klart att Jermaine Beckford inte kommer att gå till Newcastle utan stannar i Leeds till sommaren åtminstone.

I the Championship förlorade ett annat FA Cupskrällag, Reading, med 2-1 mot Nottingham Forest.

Annons

Alan Irvine vann sin första match som Sheffield Wedensdaytränare, 2-1 borta mot Barnsley, och hemmalagets tränare, Mark Robins (fd Man Utd-anfallare) var ganska skön efter matchen: -I ask myself if Wednesday beat us or did we beat ourselves? I must admit it was the latter.

**********

Wigan köpte skotska landslagskaptenen Gary Caldwell från Celtic förra veckan för att få ordning på det sämsta försvaret i hela Premier League – och det började ju bra mot Wolves. 2-0 på Molineux efter Richard Stearmans idiotiska utvisning. Det var bara tredje gången på hela säsongen som Wigan har hållt nollan.

Och vilken dag för 19-årige mittfältaren James McCarthy, som spelade sin första Premier Leaguematch från start – och gjorde 1-0 målet. Man kan ju bli avundsjuk för mindre…

**********

Så veckans fråga:  Vilken spelare har skapat flest målchanser i Premier League (om man bortser från fasta situationer)?

Annons
Publicerad 2010-01-18 01:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto