Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mentalt starkt av Arsenal att vända

Christensons blogg

Lovande, Arsenal och Arsene Wenger. Mycket lovande.

Jag bryr mig inte om att Arsenal borde slå Bolton hemma. Jag bryr mig inte om att William Gallas stämplade Mark Davies (även om det var riktigt fult) och jag bryr mig inte om Arsenals försvarsspel ibland havererar.

För mig var det enda viktiga med gårdagens match på the Emirates att Arsenal hamnade i 2-0 underläge – men vände och vann med 4-2.

**********

Vinsten mot Bolton visade prov på en mental styrka som jag inte tror fanns i klubben för ett år sedan. Ungdomarna håller på att växa upp. Gårdagens seger – efter mål av Tomas Rosicky, Cesc Fabregas, Thomas Vermaelen och Andrei Arsjavin – var ett första, viktigt, steg i jakten på ligatitlen. För nu väntar nämligen Aston Villa borta, Manchester United hemma, Chelsea borta och Liverpool hemma.

Annons

Phew.

**********

Boltons tränare Owen Coyle var ursinning efter matchen och kallade Gallas tackling på Davies “ett överfall”. Men även om det var en riktigt ful tackling så var det inget överfall. Ett överfall är Harald Schumacher på Patrick Battiston eller Roy Keane på Alf-Inge Håland.

**********

Liverpool tog en viktig seger mot Tottenham (2-0) efter två mål av Dirk Kuyt och är nu bara en poäng efter Tottenham och Manchester City i jakten på den där åtråvärda fjärdeplatsen (även om City och Villa, som ligger en poäng bakom, har en match mindre spelad).

Matchen var väl ingen riktig höjdare men man kan väl konstatera att för ett “two-man team” har Liverpool ju gjort ganska bra ifrån sig mot Stoke och Tottenham. Kan det vara så att de andra spelarna slutar ta ansvar när Steven Gerrard och Fernando Torres spelar?

Annons

**********

Jag såg inte riktigt vad som hände när Jermain Defoes mål blev bortdömt. Var det för offside eller? Såg mycket märkligt ut.

**********

Harry Redknapp var inte nöjd med sina spelare och han var inte nöjd med domaren. Men framför allt var han inte nöjd med Sebastien Bassong, som hade glömt att sätta på sig shortsen när han skulle bli inbytt.

-Herregud. Man måste ju börja undra, eller hur? Ska jag behöva knyta killens skosnören också? sa Rednkapp.

Han är för skön ibland Redknapp.

**********

Aston Villa vann den andra ligacupsemifinalen mot Blackburn med hela 6-4 och får nu möta United eller City i finalen på Wembley. Martin Olsson gjorde ett fantastiskt mål för Blackburn, men det hjälpte inte.

Vilken match det var. Synd bara att båda tränarna gnällde på domaren efteråt.

Två mål för Blackburns anfallare Nikola Kalinic. Kanske har det lossnat för mannen som kostade 90 miljoner kronor i somras.

Annons

**********

Massor med snack om City-United och Carlos Tevez och Gary Neville även idag här i England. Neville lär inte bötfällas av fotbollförbundet medan Tevez förklarade sitt uppträdande med att Unitedbacken inte hade visat tillräckligt med respekt för honom före matchen. 

Neville hade tydligen skrivet en krönika för Malta Times där han sa att Alex Ferguson gjorde rätt som inte köpte Tevez.

Och man måste ju undra varför Neville skriver en krönika för Malta Times. Behöver han extra cash eller?

**********

Heta diskussioner igår här på bloggen bland kommentarerna om det var Tevez som begärde för mycket i lön (och därmed ska klassas som girig) eller om det var Ferguson som inte ville betala övergångssumman på ca 300 miljoner kronor. Vi får väl utgå från att Ferguson vet svaret. Och skotten sa i somras att han inte tyckte Tevez var värd 300 mille.

Annons

Case closed, eller?

**********

Vi kan tacka säkerhetsvakterna och polisen på Eastlands att inte något allvarligt hände under matchen igår. Idag meddelade polisen att flera Unitedsupportrar försökte smuggla in golfbollar och dartpilar in på läktaren. Tänk om de försökt kasta de föremålen på Cityfansen eller Tevez. Det kunde ju ha gått hur illa som helst.

**********

Emmanuel Adebayor kan vara tillbaka för City i returmötet mot United nästa vecka.

**********

Och som om Portsmouth inte hade tillräckligt med problem. Nu stämmer dessutom Sol Campbell klubben på 20 miljoner kronor.

**********

Och West Hams nya ägare, David Gold och David Sullivan, har lovat Gianfranco Zola att han kan få köpa två nya anfallare under januarifönstret. Vilka tror ni det blir? Det har gått rykten om James Beattie men jag undrar jag…

Annons

**********

Avslutar med ett barnförbjudet skämt jag läste i en intervju med Steve Coogan i helgen. Ett riktigt lågvattensmärken, jag vet, men jag kan inte låta bli.

Patient to doctor: I’m afraid I have a lettuce up my arse.
Doctor after having a look: Oh my God, it is just the tip of an iceberg.

**********

I know. Not good enough. I’ll get my coat…

Publicerad 2010-01-21 04:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto