Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Portsmouthfansens räddning - spelarna och Avram

Christensons blogg

Det är inte mycket som har gått Portsmouths väg den senaste tiden. De bästa spelarna har sålts, klubbens ekonomi är körd i botten, hemsidan har stängts ner på grund av obetalda räkningar och tränaren har gått på bordell. I lördags var det dags för hatmöte i FA Cupens femte omgång med sydkustrivalerna Southampton och ingen skulle ha blivit förvånad om League One-laget hade vunnit.

**********

Men Portsmouth vann med 4-1 och även om siffrorna inte visar hur jämn matchen var så visade i varje fall spelarna att de bryr sig. Män som Jamie O’Hara, Hassan Yebda, Nadir Belhadj och Aruna Dindane gav allt och mål från Quincy Owusu-Abeyie samt nämnda O’Hara, Belhadj och Dindane sköt Portsmouth vidare till FA Cupens kvartsfinaler efter fyra mål i den andra halvleken.

**********

Det hade varit lätt för spelarna att ge upp. Att inte orka. De vet inte om klubben kommer att hålla sig vid liv in i mars, de vet inte ens om de kommer att få betalt igen. Men ändå såg de till att Portsmouthfansen fick något att glädja sig över.

Annons

Det var småbråkigt mellan fansen utanför St Mary’s i lördags och jag vet inte vem som vann slagsmålen men jag vet att inne på arenan så sjöng Pompeyfansen högst. En ljusglimt i mörkret för dem – och det var de värda.  

**********

Tycker dessutom att Avram Grant är en ganska skön kille. På sitt sätt i varje fall. Häromveckan så avslöjades ju det att han går på bordell då och då – men israelen har bara fortsätt träna sitt lag som om ingenting har hänt.

Inte för att tidningarna glömmer. Rubriken i en av dem i morse: Avram scores four times in Southampton – and there is not a massage parlour in sight

**********

Southampton må ha förlorat i lördags men framtiden ser ljus ut. Även Southampton har ju haft grymma finansiella problem och startade den här säsongen i League One med 10 minuspoäng. Men i Alan Pardew har man en mycket bra tränare och han har ett gäng unga lovande spelare – som till exempel Adam Lallana och Morgan Schneiderlin – till sitt förfogande.

Annons

**********

Southampton lär inte gå upp i år – det är hela 18 poäng upp till Millwall på sista kvalplatsen – men om Pardew får fortsätta att bygga sitt lag så är jag övertygad om att klubben spelar i the Championship eller Premier League om några år.  

**********

Här kan ni läsa Paul Haywards krönika om Southampton-Portsmouth i the Observer. Otroligt välskriven.

**********

Arsenalsupportrar känner säkert igen namnet Quincy Owusu-Abeyie och det var han som gav Portsmouth ledningen mot Southampton. Anfallaren som är född i Amsterdam men som spelar landslagsfotboll för Ghana har inte haft en direkt linjär karriär. Han spelade för Ajaxs ungdomslag i nio år men lämnade klubben efter “attitydsproblem”. Sedan blev det Arsenal och bland annat sex mål för U17-laget i en match och några Ligacupmål.

Annons

Sommaren 2006 insåg han att inte skulle ta en plats i a-laget och skrev på för Spartak Moskva. Sedan dess har han varit utlånad till Celta Vigo, Birmingham, Cardiff och nu alltså krislaget Portsmouth också.  

**********

Cardiffs hopp om en skräll på Stamford Bridge varade i cirka 113 sekunder. Sedan hade världens kanske nu bäste anfallare, Didier Drogba, gjort 1-0 till Chelsea. Cardiff kvitterade visserligen men mannen från Elfenbenskusten spelade fram till ytterligare två mål och Carlo Ancelottis lag vann till slut med 4-1.

Mest imponerande kanske: han har till och med slutat filma. Mot slutet av matchen satte han av mot Cardiffs straffområde med en väldigt fart men kunde inte hålla balansen. Men trots detta så såg vi ingen döende svan och inga gestikulationer mot domaren.

Hade Drogba agerat på samma sätt om det stått 1-1? Jag hoppas det.

Annons

**********

Steven Gerrards kusin – Anthony Gerrard – var nära att göra mål för Cardiff på en nick och han såg ut precis som Steven när han höll händerna över huvudet efter missen.

Värt att notera: Chelseas unge anfallare Daniel Sturridge har nu gjort fyra FA Cupmål den här säsongen.

Hilario stod i mål för Chelsea. John Terry var med frugan i Dubai.

**********

Manchester City fick bara 1-1 hemma mot Stoke efter en kämpainsats av Tony Pulis grabbar. Fabio Capello var på plats för att kolla in Wayne Bridge efter Ashley Coles skada men enligt vissa tidningar här i England så vill inte Bridge spela med Terry igen.

Men vem vet vad som stämmer? Bridge har ju inte sagt något själv ännu.

**********

Kul att se Tuncay Sanli spela för Stoke – han får ju inte så många chanser – och även roligt att det gick bra för Shaun Wright-Phillips när Capello var där. Kniper han en plats i VM-truppen månne?

Annons

**********

Birminghams målvakt Joe Hart har varit i strålande form och fick massor av beröm av Fabio Capello i veckan men gjorde säsongens första tabbe mot Derby County. Tidningarna beskrev det som “his Scott Carson moment” och då vet ni som kan er engelska landslagshistoria att det handlade om ett långskott som studsade över målvakten.

Men Birmingham vände underläget till 2-1 vinst efter sent vinstmål av Liam Ridgewell och jätteräddning av Hart i slutminuten på Robbie Savages långskott. Savage – som ju är Derbys kapten nu – sköt dessutom bollen rakt i skrevet på en assisterande domare från två meter. Aj, aj aj. Såg ut att göra riktigt ont.

Det ska sägas att Savage inte menade att pricka assisterande domarens familjejuveler. Han fick felträff. 

**********

Reading  – som ju redan slagit ut Liverpool och Burnley – var på väg att nå klubbens första FA Cupkvartsfinal på över 80 år men så kvitterade Jonas Olssons West Bromwich Albion i den 87:e minuten och nu blir det omspel. Joe Mattock – som kostade hela 30 miljoner kronor när han köptes från Leicester i somras – har inte haft en lätt säsong på The Hawthorns men det var han som stod för 2-2 målet och kanske kan det lossna nu.   

Annons

Jonas Olsson på Wembley? Inte omöjligt. Semi-finalerna går ju där nuförtiden också.

**********

Jag hade ju semester förra veckan och det verkar som en hel del hände här i England medan jag var borta… men ganska skönt att vara utan internet ibland. Och sitter man bland alptopparna i Österrike med en wienerschnitzel och en kall öl och en av världens vackraste utsikter så kan man undra varför man bor i 12-miljonersstaden London.

**********

Men jag har tur som älskar mitt jobb och jag ser redan fram emot den här veckan med bland annat Champions League-fotbollen tillbaka. Idag – söndag – har vi tre FA Cupmatcher (Bolton-Tottenham, Fulham-Notts County och Crystal Palace-Aston Villa) samt kvartsfinallottningen. Och Italien-England i Six Nationsrugbyn förstås. Inte illa.

**********

Stort tack till de tre gästbloggarna förra veckan. Tyckte det var väldigt välskrivna bloggar av Peter, Mathias och Johan.

Annons
Publicerad 2010-02-14 12:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto