Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stackars Robert Green dominerar fortfarande framsidorna

Christensons blogg

Om Robert Green trodde att mardrömmen och den massmediala fokuseringen på honom var över så var han helt fel ute. Det är nu två dagar sedan Greens misstag mot USA och han dominerar fortfarande framsidorna på tidningarna här i England. Och då snackar vi alltså framsidorna på hela tidningen – inte bara sporten.

The Sun har en bild på Green när han spelar golf med rubriken PUTTER FINGERS (anspelning på Butter Fingers, och ni kan ju gissa er till vad det betyder) och underrubriken Keeper hid his love split.

Typiskt engelsk media att dra in hans privatliv också. Tydligen tog det slut men flickvännen Elizabeth Minett några veckor före VM – men det har ju inte mycket med hans insats mot USA att göra – eller frågan om han ska stå mot Algeriet på fredag.

**********

Vi på the Guardian var inte mycket bättre tyvärr. På framsidan hade vi en bild på Green och så hade Marina Hyde skrivit en artikel om hur man behöver psykoanalys för att spela för – eller hålla på – England. Rubriken löd: So, Mr Green, why don’t you lie back and tell me all about that tricky ball?

Annons

**********

Själva sportdelarna fokuserar sig mest på det faktum att Ledley King troligen inte kan spela mer den här VM-turneringen och i så fall har vi bara fyra mittbackar kvar: John Terry, Jamie Carragher, Matthew Upson och Michael Dawson.

Problemet med Carragher är att han verkar för långsam för den här nivån nu. Problemet med Upson är att Capello inte verkar lita på honom längre. Varför fick inte han hoppa in när King blev skadad i lördags? Och problemet med Dawson är att han inte har mycket internationell rutin alls.

**********

Fabio Capello klarar sig inte heller undan kritik – och det ska han väl inte göra heller. Richard Williams i the Guardian brukar inte vara alltför tuff i sina krönikör men skrev så här idag: -Vad England får för sina sex miljoner pund per år, verkar det som, är en tränare som tar två och ett halvt års förberedelser till ett klimax genom att begå en rad misstag mot USA som fick oss alla att tappa luften.

Annons

**********

De andra två lagen i Englands grupp, Algeriet och Slovenien, spelade ju igår och även om det europeiska laget vann så imponerade varken vinnarna eller förlorarna. Men för England handlar det ju inte bara om att gå vidare. Vinner man gruppen så får man stanna i Rustenburg och spela med grupptvåan i Tysklands grupp.

Och efter gårdagens uppvisning mot Australien får vi väl utgå från att Tyskland vinner. Så kommer England tvåa i gruppen blir det alltså mardrömsmotståndaren Tyskland redan i åttondelsfinalen. Bäst att göra lite mål mot Algeriet.

**********

Green har i varje fall sagt att han är redo att “göra nationen stolt” om han får chansen igen. Vissa tidningar rapporterar att David James börjar bli lite sur på bänken, men det har ju lite svårt att tro.

**********

Flera tidningar, likt Richard Williams, hackar på Capello och det är framför allt fyra saker som irriterar “experterna”:

Annons

1. Att han spelade med en skadedrabbad Ledley King
2. Att han spelade med en James Milner som varit sjuk före matchen
3. Att han lät Joe Cole sitta kvar på bänken hela matchen
4. Att han inte lät målvakterna veta vem som skulle stå tidigare.

**********

Alan Shearer hävdar dessutom att Wayne Rooney borde få spela ensam på topp, som han har gjort så bra för United hela den här säsongen. Men det är väl lite för enkelt att säga så? Det här är ju ett VM trots allt med världens bästa spelare på plats och jag är inte säker på att Rooney hade gjort mycket bättre ifrån sig ensam på topp mot USA.

Vad tycker ni?

**********

Shearer säger även att “han visste att Heskey inte skulle göra mål på sitt friläge” mot USA.

How is that going to help?

**********

Så efter en enda VM-match så är all den “good-feeling” som byggdes upp under kvalet som bortblåst.

Annons

Det kommer att bli en mycket intressant vecka inför nästa match mot Algeriet på fredag.

Publicerad 2010-06-14 10:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto