Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

0:34
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Márquez är Barças förstaval

Sillybloggen

Xavi Hernández har meddelat att han lämnar sitt huvudtränarjobb i Barcelona efter säsongen. Den katalanska jätten försöker få klubbikonen att ändra sig, men i nuläget talar mycket för att ett tränarskifte kommer ske i sommar.

Mundo Depotivo hävdar att Rafael “Rafa” Márquez är klubbens toppkandidat. Efter att Barças sportsliga ledning analyserat tränarmarknaden anses mexikanen vara det bästa alternativet som finns tillgänglig.

Barça föredrog förvisso ett mer etablerat tränarnamn men kandidater som Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Luis Enrique, Mikel Arteta och Roberto De Zerbi har visat sig vara omöjliga att knyta till sig – och är nu uteslutna. I stället har det främst ryktats om Thomas Tuchel och Hansi Flick.

Men den sistnämnda tyska duon är nu också avskriven, påstår Mundo Depotivo. Detta eftersom varken Tuchel eller Flick känner till Barça som klubb eller La Liga tillräckligt väl, enligt sportsliga ledningens bedömning.

Annons

Márquez är i stället omtyckt av just anledningen att han känner till Barcelona väl. En annan faktor som gynnar 45-åringen är att han basat över klubbens B-lag sedan 2022 och är väl bekant med talanger som kommer upp från La Masia.

Márquez spelad i Barcelona mellan 2003-2010.

Publicerad 2024-04-18 15:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto