TV: Kimmich frälste Bayern München - Arsenal utslaget

Laget är klart för Champions League-semifinal efter att Joshua Kimmich sänkt Arsenal
- En fantastisk känsla, säger han till TV4 Play.

3:25

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

Kvartsfinalen mellan Bayern München och Arsenal var vidöppen inför onsdagskvällens retur på Allianz Arena. Första mötet slutade nämligen 2-2 i London förra veckan.

Jämfört med senast gjorde Bayern två förändringar i sin elva. Noussair Mazraoui och Raphael Guerreiro klev in från start i stället för Alphonso Davies (avstängd) samt Serge Gnabry (skadad). Något skrällartat fick veteranen Thomas Müller inleda matchen på bänken trots alla skadeproblem, då Kingsley Coman också saknades. Arsenal-tränaren Mikel Arteta valde att göra en förändring: Takehiro Tomiyasu ersatte Jakub Kiwior på vänsterbackspositionen.

När matchen väl drog i gång var det hemmalaget Bayern München som skapade den första möjligheten. Detta när Joshua Kimmich kom runt på högerkanten och hittade Harry Kane med ett inlägg. Engelsmannen fick dock inte till avslutet, som aldrig hotade David Raya i bortamålet.

Matchen var sedan en böljande historia mellan två lag som hade problem att skapa några heta målchanser.

Men efter 23 minuters drev Jamal Musiala in från vänsterkanten. Bayern-kreatören testade sedan lyckan utanför straffområdet och fick på ett bra avslut, som dock kunde styras undan av Raya.

Därefter skulle också Arsenal sticka upp och när halvtimmen var spelad testade Martin Ødegaard lyckan från distans. Bollen fick en otäck bana, men Manuel Neuer var med på noterna i Bayern-målet.

Efter Neuers räddning stod det mållösa resultatet sig under resten av den första halvleken, som förblev relativt chansfattig.

Men när den andra drog i gång dröjde det bara en minut innan Bayern skakade fram matchens bästa möjlighet.

Joshua Kimmich hittade in till Leon Gortezkas panna med ett inlägg. Mittfältaren fick sedan på en nick som seglade i en bana över David Raya, men bollen tog i ramen. På den efterföljande returen testade sedan Raphael Guerreiro ett skott, som styrde via försvarare och i utsidan av stolpen.

Därefter lugnade matchen ner sig en aning, men efter 63 minuters spel skulle pulsen höjas ordentligt på Allianz Arena.

Raphael Guerreiro snappade upp en andraboll på vänsterkanten efter att David Raya inte lyckats styra undan ett inspel och skickade in ett inlägg i boxen. Där mötte en framstormande Joshua Kimmich med pannan. Tysken fick på en kraftfull nick som susade in bakom Raya och Bayern-ledningen var ett faktum.

- Inget övertygande ingrepp av Raya i förstaläget. Det är ingen bra hand han får på den. De får ett läge till, fint inlägg och så är det den här löpningen i andravågen, inte från Goretzka den här gången - men från Kimmich, som Arsenal inte har koll på, sa TV4 Play-experten Olof Mellberg om situationen som ledde fram till målet.

Efter målet försökte Mikel Arteta att ändra balansen på sitt lag, men trots en offensivare inställning hade London-laget stora problem att skapa några målchanser och i stället var det Bayern som var närmare att utöka vid sina kontringsmöjligheter.

Men utdelningen uteblev för båda lagen och det innebär att Bayern kunde hålla undan och säkra en 1-0-seger, vilket innebär att laget vinner dubbelmötet med sammanlagt 3-2 och därmed är klart för semifinal i Champions League.

- Det är en fantastisk känsla och stämningen i omklädningsrummet var fantastisk. En väldigt bra match av oss och jag tycker att vi förtjänade att vinna, sa matchhjälten Kimmich till TV4 efter matchen och förklarade känslan efter sitt matchavgörande:

- Det betyder mycket. Det är en fantastisk känsla att göra mål framför våra supportrar. Ett mål för att ta sig till semifinal är något som man jobbar för. Jag har jobbat hårt för det och i dag fick jag belöningen för det.

Det var, av förklarliga skäl, betydligt dystrare miner i Arsenal-lägret efter matchen:

- Det är ett litet misstag i straffområdet där vi inte är riktigt påkopplade och då är du ute. Jag tycker att matchen var väldigt jämn, vi har stunder där vi är bättre än dem och de hade stunder, speciellt i början av andra halvlek, där de pressar oss, förklarade Mikel Arteta för TV4 och fortsatte:

- Det var ingen stor skillnad i det här mötet och framför allt de misstag som vi gjorde i den första matchen blev kostsamma. Vi är väldigt besvikna.

Bayern München ställs mot Real Madrid i semifinal.

Bayern München: Neuer - Kimmich, de Ligt, Dier, Mazraoui - Goretzka, Laimer - Sané, Musiala, Guerreiro - Kane.

Arsenal: Raya - White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu - Ødegaard, Jorginho, Rice - Saka, Havertz, Martinelli.