Norrköping tog första poängen efter kryss mot Djurgården: "Hittar tillbaka in i matchen"

Damallsvenskan

IFK Norrköping och Djurgården fick dela på poängen i den andra omgången av damallsvenskan.
Matchen slutade 2-2.

Fjolårets nykomling IFK Norrköping tog emot Djurgården på fredagskvällen. Det var den första matchen i omgång två av damallsvenskan.

Djurgården fick med sig tre poäng från hemmapremiären mot nykomlingen Trelleborg. IFK Norrköping stod för en imponerande prestation mot BK Häcken, men förlorade till slut på tilläggstid och hade således en förlust närmast i minnet.

Det började tufft för hemmalaget. Efter nio minuter hade Djurgården redan tryckt dit 1-0. Det var Djurgårdens japanska nyförvärv Shinomi Koyama, som efter ett framspel från Therese Åsland, kunde sätta matchens första mål.

- Hon (Koyama) är fantastiskt duktig, det är en fröjd att få spela med henne. Fantastiskt att få ha henne i samma lag, inte som motståndare. Hon är väldigt bra på små ytor och instick, något vi har saknat tidigare, säger Nellie Lilja i Viaplays sändning.

Djurgårdens tidiga ledning satte tonen för första halvan av första halvlek där Djurgården var spelförande och IFK Norrköping hade svårt att behålla bollen inom laget.

Men med drygt 30 minuter spelade tilldelades hemmalaget en frispark. Wilma Leidhammar klev fram och avslutade direkt i mål. Det var inte någon jättekraft i avslutet, men det var välplacerat vilket räckte till en kvittering.

- Det är viktigt som forward att göra mål från början så det är skönt, säger Wilma Leidhammar till Viaplay.

1-1 stod sig halvleken ut.

- Vi blir lite tillbakapressade. Men vi blir lite bättre när vi kvitterar. Jag tycker att vi ligger lite fel i pressen. De rullar på bra i början, sedan fortsätter de göra det bra. Men jag tycker att vi hittar tillbaka in i matchen, säger Leidhammar i halvtid.

Det blev en dundrande start på den andra halvleken. Inte ens tio minuter in hade IFK Norrköping hunnit ta ledningen och Djurgården hunnit kvittera.

Norrköpings mål signerades Sara Kanutte Fornes, som är inlånad från Hammarby och Djurgårdens svar stod Beata Kollmats för.

Tre mål på två matcher är bättre än förväntat, säger Kanutte Fornes till Viaplay.

Det klart det är roligt att göra mål. Det hade varit ännu roligare om vi tog tre poäng. I större delen av matchen är vi det bättre laget, säger Beata Kollmats efter matchen.

Men sedan planade matchen ut.

Djurgården bytte in sitt norska nyförvärv Maria Brochmann som därmed gjorde debut i damallsvenskan. På tilläggstid byttes Louise Hafvner ut skadad och ersattes av ytterligare ett nyförvärv, Ina Vårhus.

Vi skulle önska att vi fick med oss tre poäng, men vi gör inte vår bästa match så då är en poäng bättre än ingen, säger Kanutte Fornes efter matchen.

Norrköping: Emma Lind, Elin Rombing, Ebba Handfast, Maja Regnås Valcic, Samantha Cary, Fanny Andersson, My Cato, Sabina Ravnell, Wilma Leidhammar, Molly Wiklander, Sara Kanutte Fornes.

Djurgården: Elvira Björklund, Alexsandra Lobanova, Matilda Plan, Beata Kollmats, Ebba Hed, Therese Åsland, Nellie Lilja, Lucia Duras, Shinomi Koyama, Tove Almqvist, Olivia Ländin Sjöblom.

Publicerad 2024-04-19 kl 20:57