Liverpool besegrade Tottenham efter Salahs dubbla mål – Kulusevski med succéinhopp

Liverpool besegrade Tottenham under söndagskvällen.
Mohamed Salah blev tvåmålsskytt och Dejan Kulusevski stod för ett succéinhopp.
- En omedelbar inverkan från Kulusevski, säger Peter Smith i Sky Sports.

Liverpool startade klart bäst och efter 11 minuters spel tog man ledningen genom Mohamed Salah. Egyptiern tog emot bollen från Darwin Nunez i straffområdet och drog iväg ett snabbt avslut som satt lågt nere i Lloris vänstra hörn.

I brittisk tv hyllades Liverpools inledning av matchen.

- Liverpool är på humör här. De känner lukten av blod, säger Gary Neville i Sky Sports.

Men kort efter ledningsmålet var Tottenham ytterst nära att kvittera. Ivan Perisics nick gick i ribban efter en märklig räddning av Alisson.

Liverpool utökade sin ledning efter 40 minuters spel genom Mohamed Salah, Eric Dier i Tottenham-försvaret stod för en grov miss när han skulle nicka hem bollen till Lloris men bollen nådde bara till Salah som förvaltade friläget fram till 2-0.

- Det var en gåva, säger Gary Neville.

Peter Smith i Sky Sports lägger till:

- Man kommer inte undan med sånt mot Mohamed Salah.

I upptakten av den andra halvleken kom Spurs nära en reducering när Ivan Perisic träffade virket igen, denna gång var det ribban som räddade Alisson och Liverpool.

Dejan Kulusevski behövde sedan bara en minut på plan innan han hamnade i poängprotokollet. Svensken assisterade fram Harry Kane som satte dit reduceringen.

- En omedelbar inverkan från Kulusevski med framspelningen till Kane! Det är därför fansen har efterlyst honom under denna halvlek, säger Peter Smith i Sky Sports.

Kulusevskis inhopp hyllades också av förre Crystal Palace-forwarden Glenn Murray, numer på BBC.

- Jag sa precis hur viktig Dejan Kulusevski är. Han tar hand om bollen och hittar fram till Harry Kane. Kane gör inga misstag när han borrar in den i det nedre högra hörnet av Alissons nät.

Tottenham fortsatte ånga på efter reduceringen och Liverpool hade i stunder det kämpigt att hänga med.

- Det är lite panik i Liverpools backlinje, säger Gary Neville.

Trots paniken höll Klopps lag undan och man vann matchen med 2-1.

Efter matchen var Mohamed Salah ödmjuk och nöjd med segern:

- Förhoppningsvis är detta vändpunkten. Jag tycker att vi hade tur i första halvlek, vi spelade ganska bra och lyckades göra två mål. I andra halvlek kunde vi ha gjort mål men hade otur. säger han till Sky Sports.

Tottenham: Lloris - Royal, Dier, Lenglet, Davies, Sessegnon - Bissouma, Bentencur, Höjbjerg - Perisic, Kane.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Thiago, Elliott - Salah, Firmino, Nunez.