Konate och Islamovic avgjorde det norska svenskmötet

Eliteserien

Pa Konate och Dino Islamovic gjorde mål i det norska svenskmötet mellan Sarpsborg och Rosenborg.
Rosenborg vann med 2-1.

Det var ett riktigt svenkmöte i den norska ligan under söndagen när det Sarpsborg tog emot Rosenborg. I Sarpsborg spelade Guillermo Molins från start, och Anton Salétros byttes in. I Rosenborg startade Pa Konate, samtidigt som den tidigare Östersundsanfallaren Dino Islamovic också startade.

Och det var Rosenborg som startade matchen bäst. Efter bara 13 minuter fick de straff, och den tog Islamovic hand om. Anfallaren satt den säkert gav Rosenborg ledningen.

Bara elva minuter senare kom 2-0. Då var det dags för den svenske vänsterbacken Pa Konate att kliva in i handlingarna. 2-0 innebar hans första mål för klubben.

2-0 stod sig ändå fram till den 70:e minuten, då hemmalaget Sarpsborg reducera till 1-2 genom Jonathan Lindseth, på pass från svenske Salétros. Men flera mål blev det inte i matchen och Rosenborg kunde vinna med 2-1 borta mot Sarpsborg.