Norrby närmre kontraktet efter överkörning - Umeå allt närmre nedflyttning

Norrby körde över Umeå med hela 6-0 hemma under lördagen.
Nu tar man ett steg nämre superettan-spel 2021, medan Umeås chanser blir allt sämre.

Halmstads 6-0-seger mot Gif Sundsvall var inte den enda 6-0-segern i superettan under lördagen. Det blev även resultatet när Norrby tog sig an Umeå på hemmaplan i Borås.

Robin Strömberg gav Norrby 1-0 efter bara 25 sekunder av matchen. Innan halvtid skulle Rasmus Örqvist och Dijan Vukojevic dessutom hinna ge hemmalaget 2-0 och 3-0 - och i den andra halvleken fortsatte islossningen för Norrby.

Nicklas Savolainen gjorde 4-0 i den 67:e minuten, i den 73:e satte Dardan Rexhepi 5-0 och i den 79:e minuten slöt Robin Strömberg cirkeln genom att även göra matchens sista mål till 6-0.

Nu är Norrby två placeringar ifrån kvalplats ner till division ett med två matcher kvar att spela. Visserligen kan Örgryte gå om i fall man besegrar Västerås borta under söndagen, men då Norrby har 13 mål bättre målskillnad än AFC Eskilstuna, som ligger precis ovanför strecket, så blir det i så fall Eskilstuna som trillar ner på kvalplats.

För Umeås del behövs det nu mycket för att man ska hålla sig kvar i superettan. Efter lördagens förlust ligger man på nedflyttningplats, fyra poäng ifrån kvalplats, vilket innebär att man måste vinna båda av sina två avslutande matcher medan Örgryte eller Dalkurd förlorar båda sina.

I de två avslutande omgångarna möter Norrby Dalkurd och AFC Eskilstuna, medan Umeå möter Västerås och Örgryte.