TV: Stortalangen med första målet - när BP krossade Roslagsbro

Svenska cupen (herr)

Brommapojkarna krossade Roslagsbro med 5-0 och är klart för gruppspel i svenska cupen.
Då slog stortalangen Zeidane Inoussa till med sitt första mål för klubben.

0:45

Se Inoussas 2-0-mål i spelaren ovan.

IF Brommapojkarna gjorde ett svagt gruppspel i svenska cupen 2023. Efter tre raka förluster fick man se sig hamna sist i gruppen mot Djurgårdens IF, Örebro SK och Landskrona Bois. Ett gruppspel man vill revanschera sig för 2024.

Först behövde man besegrade Roslagsbro IF under onsdagen i svenska cupens kvalomgång, och det hade man inga problem med.

Efter 20 minuter hittade en hörna från Marijan Cosic pannan på lagkaptenen Gustav Sandberg Magnusson som utan problem nickade in 1-0 till gästerna.

Därefter dröjde det inte heller länge innan BP hade utökat. I den 24:e minuten rundade Monir Jelassi Roslagsbro-målvakten Simon Carlsson Sivermalm. Högerbacken var i en snäv vinkel för att skjuta och valde istället att passa in mot målet - där Zeidane Inoussa dök upp och bredsidade in bollen i öppet mål. 21-åringens första mål sedan återkomsten till BP den 28 juli.

Det stod sig tills det var 20 minuter kvar att spela. Inhopparen Nikola Vasic serverades då med ett inlägg som han gjorde 3-0 på med vad som liknade en karatespark i luften.

Med drygt tio minuter kvar att spela gjorde Wilmer Odefalk 4-0 med sitt första mål sedan återkomsten till BP från Djurgården och fem minuter senare spikade Liam Jordan slutresultatet 5-0 med ett avslut från nära håll.

BP säkrade en plats i svenska cupens gruppspel 2024 genom en övertygande insats.

Roslagsbro: Carlsson Sivermalm - Einarsson, Logo, Eriksson, Karpathakis, Liljegren, Suopanki, T.Johansson, O. Johansson, Laprasit, Lundberg.

Brommapojkarna: Sidklev - Abadid, Sulaka, Abrahamsson - Jensen, Sandberg Magnusson, Nissen, Monir Jelassi - Cosic, Inoussa, Jordan.

Publicerad 2023-08-23 kl 18:58