Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Palmeiras har accepterat bud från Chelsea på Willian Estevão

Sillybloggen

Estevão Willian, känd som Messinho, är en av världsfotbollens mest eftertraktade talanger. 17-åringen har endast spelat 17 A-lagsmatcher för sitt Palmeiras, men det har varit tillräckligt för att få världens storklubbar intresserade.

För tio dagar sedan rapporterade transferjournalisten Fabrizio Romano att Chelsea nått en överenskommelse med Estevão Willian om ett kontrakt. Vid tidpunkten hade Londonklubben dock inte lagt något bud på spelaren.

Det har man nu gjort – och det har accepterats.

Enligt den argentinske journalisten César Luis Merlo har Palmeiras accepterat ett bud från ”The Blues” på 65 miljoner euro, motsvarande 757 miljoner kronor, exklusive bonusar.

Vidare skriver Merlo att det gör övergången historisk. Det är nämligen den dyraste försäljningen någonsin för en sydamerikansk klubb till Europa.

Estevão Willian ansluter dock inte i sommar till Chelsea. Enligt Fifas regelverk får icke-europeiska spelare inte värvas till Europa förrän de fyllt 18 år, vilket spelaren i fråga gör den 24 april 2025. Således ansluter han först nästa sommar.

Annons
Publicerad 2024-05-18 09:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto