Manchester United FA-cupmästare - krossade Tottenham på Wembley

FA-cupen

Manchester United är Women's FA-cupmästare i England.
The Red Devils krossade svensklaget Tottenham Hotspur i finalen med 4-0.
Målskyttar blev Ella Toone, Rachel Williams och Lucia Garcia.

Manchester United och Tottenham Hotspur ställdes under söndagseftermiddagen emot varandra i damernas FA-cupfinal på Wembley Stadium. Tottenham, lett av tidigare BK Häcken-tränaren Robert Vilahamn, inledde med svenskorna Amanda Nildén och Matilda Vinberg i startelvan.

Men det skulle bli Manchester United som drog det längsta strået denna eftermiddag.

Matchens första mål kom från United-stjärnan Ella Toone, som återigen målade i en final på Wembley. Den offensiva mittfältaren nätade nämligen i Englands EM-final mot Tyskland när England blev Europamästare för tre år sedan.

Veteranen Rachel Williams utökade tio minuter in i den andra halvleken, och bara två minuter senare gjorde spanjorskan Lucia Garcia 3-0 när United utnyttjade en rejäl tabbe från Rebecca Spencer i Tottenham-målet. Spencer fick ett rejält hjärnsläpp och passade fram Garcia framför öppet mål, varpå den sistnämnda enkelt rullade in 3-0.

I den 74:e minuten fastställde sedan Lucia Garcia slutresultatet 4-0 när hon satte ett vänsteravslut i krysset efter en tilltrasslad situation i Tottenhams straffområde.

Titeln blev Manchester Uniteds första om man inte räknar in när laget vann Women’s Championship säsongen 2018-2019, då laget blev uppflyttat till Women’s Super League.

Matilda Vinberg fick spela 54 minuter för Tottenham, medan Amanda Nildén fick spela 68 minuter.

Manchester United: Earps - Riviere, Le Tissier, M. Turner, Blundell - Naalsund, Zelem - Garcia, Toone, Galton - Williams.

Tottenham: Spencer - Neville, A. Turner, Buhler, Nildén - Spence, Summanen - Naz, Thomas, Vinberg - England.

Publicerad 2024-05-12 kl 17:31